Reklama

Reklama

Ebenové otroctví

(TV film)
  • Francie Bois d’ébène (více)
Francie / Senegal, 2016, 90 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Moussa Touré

Hrají:

Erico Salamone

Obsahy(1)

Strhující francouzský dokudramatický příběh o trhu se svobodou. Od patnáctého do devatenáctého století probíhal mezi Evropou, Afrikou a Amerikou rozsáhlý trh s otroky. Více než dvanáct milionů mužů, žen a dětí z afrického pobřeží bylo prodáno do otroctví. Bílí otrokáři je vytrhli z jejich domoviny a přepravili přes Atlantik až do Nového světa. Trh s otroky se během sto padesáti let výrazně rozšířil a odolal i několika pokusům o jeho zrušení. Ve Francii bylo otroctví oficiálně zrušeno 27. dubna 1848. Dobové záznamy, lodní deníky a dopisy majitelů lodí vytvořily kostru tohoto příběhu. Příběhu o otroctví. O osudu Yanky a Torikiho, kteří se narodili jako svobodní lidé v Guinejském zálivu. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Výpravně inscenované výjevy obchodu s otroky na základě některých dobových dokumentů. Rozvleklé s neodpovídající informační hodnotou ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokument, který obchod s otroky zabírá z historického hlediska a z hlediska procesu - lovení, převoz, prodej. Hraný dokument na základě skutečných psaných záznamů a deníků zůčastněných té doby. Je to poučné, ale sterilně bezemoční. ()

Reklama

Reklama