Reklama

Reklama

Pomsta

  • Velká Británie Avengement
Trailer

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

K filmu tu napísali už nejakí užívatelia predo mnou trojdielny román, alebo neviem čo to mal byť za pokus. Neviem, kto komentáre dlhé ako Marxov Kapitál vôbec číta. V krátkosti - film je o tom, že vyzeráte jak debil, prepustia vás z väzenia a idete si za pomstou. Takže nasleduje len násilie, bitka, zbrane a škaredé Angličanky, čo majú tridsať, ale máte chuť im vyplácať dôchodkové sporenie. To všetko v dosť surovom, ale často aj vtipnom štýle. Po svižnom úvode žiaľ tempo trocha opadne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho strýcem je kaskadérská legenda Vic Armstrong, synovec Jesse V. Johnson se ostatně řady jeho projektů účastnil coby kaskadér. A pak zkusil režii. Vzniklo několik nevýznamných béček. Pak spojil síly s hbitým (tady navíc dost ostrým) Britem Scottem Adkinsem a začalo se blýskat na lepší časy. A Avengement je možná vrcholem jejich spolupráce. Těch devadesát minut sice jedeme podle šablony, která ale vůbec není zlá a prakticky nenudí. A hlavně dává Adkinsovi prostor pro jeho fyzické schopnosti. I když někoho možná zklame víc chlapských pěstí na úkor pověstné akrobacie. Vlastní krví podražený a zlomený hrdina nachází mezi zdmi nejdrsnějšího britského vězení nový smysl života. A postupně se dozvídáme, z jakého důvodu dostane několik britských zrzků v jedné londýnské knajpě za uši. Čtyři hvězdy nedám, ale našlapané je to náramně. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o veľmi vydarený film s jednoduchým príbehom, ktorý sa však vďaka flashbackom a rozprávačskému štýlu stáva o to zaujímavejším a je doplnený ozaj vynikajúcou hudbou. e sú scény prehnané je jasné každému, ale napriek tomu že nepatrím k nadšencom bojových filmov tento som si naozaj užil. Dlho som ho odkladal, avšak zbytočne, nakoniec bol príjemným prekvapením. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Scott, vitaj s5. Po všetkých tých thajsko-egyptsko-čínských sračkách v ktorých si bol, vitaj s5. Vitaj o5 vo väzení, kde to vieš najlepšie. Vitaj o5 vo full body akcii, kde biješ, kopeš, lámeš a to všetko bez milosti. Vitaj opäť v drsnom britskom prostredí, temnom bare, dusnej atmosfére, kde nie je priestor na hláškovanie, len na úsečné posielanie do píč a vrážanie šrubovákov do hlavy. Vitaj o5 vo filme, kde som pri poslednom súboji nedýchal. Ďakujem!!! 5 z 5 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemůžu se soustředit! Drž hubu!“ - „Právě jsi mu ustřelil nohu. Takže to asi trošku bolí.“ Aneb když je slizký záporák zároveň jediná postava, která je alespoň trochu nad věcí…Ústřední hudební motiv nápadně připomínající Morriconeho Chi Mai by mohl být fajn poctou, ale Avengement je Profesionálovi přece jen hodně vzdálený, a to ve všech směrech. V první řadě u něj divák musí vypnout, protože dialogy jsou strašně triviální, řada scén nechtěně úsměvných (bavil jsem se například zájmem posluchačů či dokonalým točením piva) a postavy s jejich motivacemi spíš ploché (Cainovi sice fandíte, ale věříte mu jen tu touhu po pomstě, žádné vyšší ideály, jak se vás o nich snaží tvůrci přesvědčit). Zbývá tak „jen“ solidní akce a hodně brutality ruku v ruce s podařenou choreografií bitek. Což by mohlo leckomu ke štěstí stačit, ale v porovnání s jinými žánrovkami Avengement docela dost zaostává. Režisérův aktuálně jediný zdejší „červený“ film si tak u mě vysloužil slabší průměr, na další jeho kousky si pravděpodobně raději nechám zajít chuť. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Když je Cain (Scott Adkins) u výslechu, tak policista, který s ním vede hovor, má orosený obličeji. Na konci výslechu má ale obličej suchý. (Duoscop)
  • Po závěrečných titulcích následuje nezkrácený sestřih filmové scény, která byla ve filmu kratší. (Rominator)
  • Film se celý kompletně natočil ve Velké Británii. (herr_carter)

Reklama

Reklama