Reklama

Reklama

Pomsta

  • Velká Británie Avengement
Trailer

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Recenze (177)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U Scotta Adkinse nečekám nějakou hlubokomyslnou postavu, leč si myslím, že i s ní v nějakém áčkovém titulu, by mě dokázal mile překvapit. Pomsta je ale regulérní béčko a v podstatě to říká už samotným názvem. Béčko je to ale hodně solidní a podobně kvalitní jsem zatraceně dlouho neviděl. Celé se to odehrává v poctivém anglickém prostředí, především v hospodě, kde se Scott objeví a pije jeden ejl za druhým. Možná je to pro mě úchylka, ale na filmu už mě těšilo jenom sledovat, jak hostinská čepuje z té britské pákovky pivo klasicky na angličáka. A to i přesto, že si Scott objednal dle českého dabingu pivo s čepicí. To by asi koukal, kdyby dostal pivo u nás a po pěně by se orosil i jeho knír....no, to jsem se zasnil. Zřejmě nedostatek čepovaného piva za poslední půlrok vlivem karantény. Chtěl jsem tím vší mříct, že Pomsta je dobrej kousek. Výborné bitky, skvěle špinavej a zaneřáděnej Scott Adkins a rozhodně film, jaký si zaslouží. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Popri Undisputed najlepsi Adkins. V cisto body close-combat konfrontacii ma to bavilo o level viac ako posledny John Wick prave vdaka tej spinavej, casto k realnosti nebezpecne blizko sa bliziacej krcmovej brawl choreografii (tak to so mnou az take zle snad nebude, ze Lacike? :-) ) a vyborny ustredny hudobny motiv a la Morriconeho Chi Mai alebo spominana La Piovra! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM MU DÁT PRVNÍ POMOC.“ … „MĚL ŠROUBOVÁK VRAŽENÝ V HLAVĚ TAK, ŽE MU KOUKAL Z ÚST. JAK KONKRÉTNĚ JSTE MU CHTĚL POMOCI?...“ /// Předně je třeba podotknout, že nejsem bohorovnej ctitel Scotta Adkinse. Jeho Boyka mě jen líznul a ostatní sólový kusy… Jeho další postava (Cain Burgess) se chová jako zvíře a i tak vypadá (s držkou plnou kovu a tělem, na kterým jako by hasili oheň lopatou…). Vězeňský rvačky, při nichž se lámou vazy a krev cáká z rozmlácených ksichtů a… cáká a cáká… K tomu příběhy, kterak se do lochu dostal, jak přišel k tý hubě… a že jako ušel (v tom lochu) dlouhou cestu. A klíčový slovo je POMSTA! No, takový béčko… (a kurva, co jsi čekal?). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím o napalmový jizvě. 2.) Brácha zdrhl z vězení. 3.) Thx za titule „vegetol.mp“ a „spero“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak je možné, že chlap, který natočí 11 špatných filmů, zku*ví nejlépe obsazený akční film všech dob a potom natočí pecku v podobě Accident Mana a Avengement! Scott Adkins je každopádně ve formě a po Boykovi si střihl svůj nejlepší film. Revenge, gangsterka a vězenský akčňák v jednom je super kombo. Souboje jsou drsné, brutální a správně syrové ( vymlácení celého vězení a závěrečná bitka v hospodě je highlight). Bavily mě i hlášky, tohle se povedlo. Béčko jiného rázu! 80% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Živý speciální efekt Scott Adkins nejen že udržuje při životě sféru brakových nízkorozpočtových akčňáků, ale hlavně opakovaně dokazuje, že s náležitými ambicemi a fyzicky zdatnými představiteli tam můžou vznikat zběsilé stroje na atrakce, jakým se vysokorozpočtová sféra se svými CGI omalovánkami nikdy nevyrovná. Navíc z každé jeho spolupráce s Jessem V. Johnsonem je patrné, že si Adkins coby spoluproducent vytváří portfolio neokoukaných hereckých partů a výzev, kterými si kompenzuje účinkování v generických partech projektů, které dělá hlavně pro práci. "Avengement" představuje vrchol této spolupráce nejen co do Adkinsovi role, ale také z hlediska scénáře a choreografie i celkového stylového konceptu bojových sekvencí. Namísto okázalé akrobacie Adkinsových předchozích vrcholných projektů přichází surový rvačkový styl, který se výtečně snoubí s obhrouble hulvátskou parafrází na Hraběte Monte Cristo z britského podsvětí. Závěrečná bitka zaslouženě figuruje mezi nejlepšími bojovými sekvencemi dekády, ale navíc představuje jen kulminaci celého syrově tělesného bijáku. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Příběh mě za koule moc nechytil, ale to možná bude tím, že je nemám, tak nemůžu soudit. Nicméééně si nemůžu pomoct a musím se svěřit. Na tomhle filmu mě hrozně srala jedna věc a to fuck, že postava, co tu Scott hraje, je vlastně strašnej debil. Jako ano, jeho brácha byl obrkokot, ultračurák, ohonoid, vypíčenej, zkurvenej, sádelnatej píčus a zcela si zasloužil co ho nakonec potkalo, ale do prdele...Když vím, že můj brácha je KKK (kolosální kus kokota) a zároveň o sobě vím, že neumím ani prodat zápas, kterej slíbím, že prodám, tak asi fuck neni 2x dobrej nápad jít za ním s prosbou o půjčení peněz na fitko. A když už teda budu tak blbá a stejně za ním půjdu, tak kolosálně nedomrdám úplně jednoduchou krádež modrý obálky, kdy (jakožto špičkový atlet) nedovedu utéct tlustý bachyni, jelikož se za ní každý dvě vteřiny ohlížím, jestli za mnou ještě supí, abych jí nakonec skoro hystericky vracela kabelku a jako bonus jí nechala naběhnout přímo pod auto, tupě na to čuměla a dala jasně najevo, že honila mě, jelikož sem jí sebrala věci. Scottova postava tohle všechno zvládne udělat a tak se, jen a pouze díky své debilitě octne v kriminále. Tam brzo zjistí, že všichni na něj maj pifku ze zcela konkrétního důvodu a stejně s tím hovno dělá. A až když mamka zaklepe bačkorama, tak se konečně nasere a udělá to, co mu bylo nabídnuto už před sedmi lety na policejní stanici a díky čemuž mohl být celou dobu v klidu. Takže sorry, ale náš hrdina Kajn Burgr je prostě debil. Na druhou stranu je to debil, co se umí kurevsky dobře řezat a čím více se mění jeho vizáž, tím sadističtější zmrd se z něj stává a tak když tu máme železný zuby, klasický jizvy a napalm jizvu, tak už sem skoro až litovala všechny ty chudáky, co mu šli do cesty, jelikož někomu rozbít hubu je jedna věc, ale totálně ho domrdat do sraček s tím, že se z toho posere i okolí, jelikož ví, že je na řadě....to je druhá věc a to Kajn fakt vytunil ještě víc než okolí jeho ksicht. Závěrečná vybíjená v baru je díky tomu něco nádhernýho, protože jak je tam rozmrdal, to se mi i rozklepal strachy monitor u noťasu z čirýho děsu, že bude další na řadě. Takže mě silně mrzí a strašně sere, že byl Scott nucen hrát hodně blbýho Mirka Dušína (než mu konečně mrdne a procitne), ale ty rvačky byly vymazlený !! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To vypadá, jakoby ti zapálili hlavu a hasili to lopatou." Filmy o pomstách mám rád, zvlášť o těch vykonanejch. Tady to žádný myšlenkový veledílo není, ale mafiánův nejčestnější, nejhodnější a nejnasranější bráška Cain je hrozně zábavnej. Dostal mě jeho amalgánovej úsměv, "poklidný" hovory se soudcem i zbroják na všechny končetiny, takže jsem si po jeho řádění musel poměrně spokojeně setřít krev z monitoru. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Avengement je příběhem o zradě a pomstě v podobě surové mlátičky. Soundtrack jak ze starých Belmondových filmů. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemůžu se soustředit! Drž hubu!“ - „Právě jsi mu ustřelil nohu. Takže to asi trošku bolí.“ Aneb když je slizký záporák zároveň jediná postava, která je alespoň trochu nad věcí…Ústřední hudební motiv nápadně připomínající Morriconeho Chi Mai by mohl být fajn poctou, ale Avengement je Profesionálovi přece jen hodně vzdálený, a to ve všech směrech. V první řadě u něj divák musí vypnout, protože dialogy jsou strašně triviální, řada scén nechtěně úsměvných (bavil jsem se například zájmem posluchačů či dokonalým točením piva) a postavy s jejich motivacemi spíš ploché (Cainovi sice fandíte, ale věříte mu jen tu touhu po pomstě, žádné vyšší ideály, jak se vás o nich snaží tvůrci přesvědčit). Zbývá tak „jen“ solidní akce a hodně brutality ruku v ruce s podařenou choreografií bitek. Což by mohlo leckomu ke štěstí stačit, ale v porovnání s jinými žánrovkami Avengement docela dost zaostává. Režisérův aktuálně jediný zdejší „červený“ film si tak u mě vysloužil slabší průměr, na další jeho kousky si pravděpodobně raději nechám zajít chuť. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zrající anglická mlátička znovu v holportu se synovcem Vica Armstronga. Tentokrát jako zjizvená zuřivá Nemesis, co by svým výstavním chrupem mohla spolu s bondovským padouchem Jawsem překusovat ocelové lana a pro kterou je bodnutí nožem srovnatelné s atakem moskyta. Dá se tomu vytknout, že se tam hodně mluví (sice s líbezným cockneyovským přízvukem, ale často bez správného šmrncu slovních výměn), struktura vyprávění působí poněkud kostrbatě a Johnson si trošku půjčuje z jiných filmů (premisu z japonského Harakiri, rozhovory s úředníky o prodloužení trestu ze Shawshanku), ale proto tady asi tak úplně nejsme. Jsme tu, protože dobře víme, že na vybílení londýnské knajpy se nepoužívá Primalex, ale pan Adkins.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Opět převažují bitky ostatně jak jsme u Adkinse zvyklí a pomalu se dostáváme k rozuzlení příběhem. Jsem spokojen jak jen můžu být. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Prudko sympatický pokus o drsnú "richiovku", ktorá ale nemá čas ani ambície rozohrávať nejaké príbehové veletoče. Je to jednoduchá, štýlová, revenge jednohubka s podstivými bare knuckle rubačkami (žiadna Boykovská gymnastika sa nekoná), a ktorá bez problémov šlape aj v častiach, kedy nelietajú spodne háky. Adkins si to evidentne užíva a ja s ním. Bam! 85% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zatím nejambicióznější Adkins. Evropská stylizace s neodolatelnou ústřední melodií připomínající 70s a 80s evropské gangsterky a kriminalky s Bel Mondem, potažmo přímá pocta Morriconemu Chi Mai se tu snoubí s typicky drsným britským humorem a svou celkovou koncepcí to až nápadně evokuje tvorbu Guye Richieho a jemu podobných. Akce je na nízkorozpočťák ucházející, místy správně drsná tak, jak to jen forma Adkinse dovolí. Potěší flashbacky z vězení a závěrečná jatýrka v hospodě. Jeden z mála filmů krále akčních béček, který nabízí trochu víc, než jen kopy a údery všech druhu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho strýcem je kaskadérská legenda Vic Armstrong, synovec Jesse V. Johnson se ostatně řady jeho projektů účastnil coby kaskadér. A pak zkusil režii. Vzniklo několik nevýznamných béček. Pak spojil síly s hbitým (tady navíc dost ostrým) Britem Scottem Adkinsem a začalo se blýskat na lepší časy. A Avengement je možná vrcholem jejich spolupráce. Těch devadesát minut sice jedeme podle šablony, která ale vůbec není zlá a prakticky nenudí. A hlavně dává Adkinsovi prostor pro jeho fyzické schopnosti. I když někoho možná zklame víc chlapských pěstí na úkor pověstné akrobacie. Vlastní krví podražený a zlomený hrdina nachází mezi zdmi nejdrsnějšího britského vězení nový smysl života. A postupně se dozvídáme, z jakého důvodu dostane několik britských zrzků v jedné londýnské knajpě za uši. Čtyři hvězdy nedám, ale našlapané je to náramně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slušná mlátička potvrzující, že Adkins je momentálně ve vrcholné formě a rovněž režisér Johnson jako stabilní béčkař si udržuje jistou kvalitu i když Thriple Threat pořád hodnotím jako jeho nejlepší počin. Tady mě moc nebavil ten všemi vychvalovaný příběh a po pravdě i samotnej Adkins a jeho bojový kreace se mi začínají okoukávat. Tady je příjemnou změnou přechod na drsný, chlapský a opravdu špičkově zapadající bitky. Potíž je, že to se časem přejí a pak už ten film nemá co nabídnout. Sorry Scotte tentokrát jen silná trojka.65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Slušná a celkem sympaticky oldschoolová B+ akčňárna, která ale hraje víc na drsné bitky a žánrovou poctivost, než aby dokázala přijít hned s několika choreograficky vymazlenými laskominami. Adkins umí mlátit i stylověji, víme. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud to minule bylo s Adkinsonem fajn, tak tentokrát je to ještě lepší. Mlátí se to hodně hlava nehlava a příběh je příjemně kouskovaný, takže se divák nedozví všechno ihned. Řeknu vám teda, že na to že je tohle béčko, tak jsme sledovali parádní podívanou, kterou by nikdo ani náhodou nemohl srovnávat se Seagalovkama nového tisíciletí. Mrzí mě, že mí oblíbenci z Moviezone, tento a minulý film jaksi přehlédli a nedělají mu tedy dostatečnou reklamu. Kluci, tenhle restík byste mohli napravit, ne?:) 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Vězení mě změnilo a můžeš za to ty, bratře!" A protože krev je sladká, tak i tahle pomsta chutná sladce. Z hlediska příběhu nic objevného, podobných filmů je kopice. Ale film má spád, když už se povídá, tak přijatelně dlouho, gore je syrové a uvěřitelné, kamera výborná a hudba připomene francouzské a italské kriminálky z 60. - 70. let. Samozřejmě účelem je předvést co nejvíce bitek, při nichž stříká krev v rytmu srdce až na kameru. Pokud nehledáte intelektuální zábavu, nýbrž béčkovou melu, budete spokojeni. Vykydli je všechny, Caine! ()

Reklama

Reklama