Reklama

Reklama

Třetí manželka

  • Vietnam Người Vợ Ba (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá May žije na vietnamském venkově devatenáctého století a má se stát třetí ženou staršího muže, bohatého statkáře Hunga. Postupně v sobě odhaluje skryté touhy a zjišťuje, že si může zajistit postavení i bezpečnost v případě, že porodí syna. Když otěhotní, stane se tato možnost reálnou. Mayina svízelná cesta je však lemována nebezpečím poté, co ji začne přitahovat Hungova druhá žena Xuan. Zatímco May sleduje tragédii zakázané lásky a její ničivé následky, musí se rozhodnout, zda bude v zájmu vlastního bezpečí tiše pokračovat dál, nebo si prorazí cestu k osobní svobodě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (6)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

minimálně dialogů , spousta vzdechů,výmluvných pohledů a napovídajících gest.Ukrývaná sexualita.Otevřený konec....Chápu to jako život v jiné kultuře do které nám nic, není protože o ní nic nevíme. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Celkem působivý a i přes docela drsné téma relativně dost poetický film jež nabízí poměrně zajímavý náhled do tehdejšího života, vztahů, zvyků a pravidel jež už se v současném světě těžko chápou. Celým filmem provází působivá hudba jež skvěle sedí k tématu i prostředí. Dále nelze opominout nádherné přírodní scenérie ani výtečnou kameru jež vyniká zejména v pomalých záběrech a detailech. Ač hlavní roli zvárňuje opravdu mladičká dívka, tak není důvod k obavám, žádná z intimních scén neukáže více než byl bylo vzhledem k věku té holčiny vhodné, tudíž snímek lze doporučit i jedincům jež by odvážnější scény nesnesli či odsoudili. Mne osobně na rozdíl od většiny zde hodnotících svým celkovým tichým a poklidným pojetím poměrně zaujal. ()

Reklama

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Kvůli premise děje se mi chvílemi chtělo tenhle nenápadný, novoučký snímek přirovnávat k Vyvěste červené lampiony (1991), ale to by byla předem prohraná bitva, protože Lampiony jsou fenomenální a nemají konkurenci, a také protože se filmy i přes podobný ústřední motiv (naštěstí) významně liší. Kde hrozilo, že scénář půjde jednoduše přes kopírák, mě velmi příjemně překvapily různé dějové odchylky a detaily, na které se Lampiony nikdy nesnažily zaměřit. Už i samotné barevné schéma filmu a "širší" úhel vyprávění, který zahrnuje více postav naráz a ukazuje více fyzického prostoru (interiéry, kulisy), má mnohem méně svazující a úzkostný efekt, což potom jen podtrhne ty tragičtější okamžiky. Celkový dojem mi trochu zkazil až úplný konec, zejména bourání čtvrté zdi a čučení do kamery, ale co už. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Film svojí atmosférou, pomalým tempem, málomluvností v dialozích a vůbec celkovou poetikou připomíná filmy Kendžiho Mizogučiho z padesátých let minulého století (Život milostnice O-Haru, Povídky o bledé luně po dešti ad.). Na japonského mistra to nemá, ale rozhodně stojí za vidění. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama