Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (231)

Anderton 

všechny recenze uživatele

O Freaks som si vopred nič nečítal a dobre som urobil. Prvé desiatky minút potom divák vôbec nevie, čo ho čaká a zvyšuje to expotencionálne napätie. Vôbec ani nevadí, že scenár pracuje s obohratou témou, pretože pravidlá fikčného sveta sú šikovne vymyslené a aj pri takto nezávislom filme tvorcovia ukázali, ako to ide aj s nižším rozpočtom. Poteší napríklad filozofia akéhosi antihumanizmu, kedy postavy musia konať v rámci prežitia taktiež násilne ako druhá strana a Freaks sa rozhodne nesnažia tento postoj smerom ku koncu upravovať. Nejde pre mňa síce o žiadne extra prekvapenie roka, ale aj tak je pre mňa nepochopiteľné, prečo ide o tak neznámy kúsok. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Aby jste si tuto kanadskou lahůdku užili beze zbytku, stačí nemít žádná očekávání...tzn. nečíst synopse a nedívat se na trailery... . Možná budete prvních dvacet minut zmatení, ale odměnou vám bude společně s pochopením oč jde, také gradující akce, emoce i herecký výkon Lexy Kolker...v té době devítileté superherečky. A dohromady s pěknými trikovými scénami, to udělá sice nízkorozpočtové, ale vysokojakostní sci-fi. Společně s australským Upgrade, jde o filmy, které jsou jasným důkazem, že na dobré sci-fi netřeba stovky milionů dolarů, ale "stačí" kvalitní scénář a nechat tvůrce pracovat bez zásahů kravaťáků s kalkulačkami. Originální přístup k látce, je tady zásadní. Velká radost pro fanoušky nejen žánru, ale i dobrých filmů. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Emile Hirsch v nové roli, to jsou pro mě osobně vždycky malé Vánoce, i když je pravda, že zrovna tady mohl toho prostoru dostat klidně víc... ale co už, zbytek bohatě vynahrazuje Bruce Dern. Takže ano, po dlouhé době opět horor, který sází hlavně na herecké jistoty, a je to moc fajn. Ke konci se sice dostaví mírná přesycenost materiálem, a je to najednou celé trochu guláš, zrovna tady se ale nejvíc cení hlavně ta originalita. A odvaha. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí, že o tomto filmu jsem před jeho shlédnutím nic nevěděl a zde si jako první komentář přečetl ten od J*A*S*M*a, díky kterému jsem nečetl a nezjišťoval nic dalšího, což uchránilo můj divácký zážitek. Nicméně se přiznám, že v půlce jsem měl sto chutí to vypnout a nedokoukat, ale přemohl jsem se. Takže ano, je to docela dobré, nakonec to do sebe zapadne, ale ty některé extra nadšené komentáře zde tak nějak úplně nechápu. Průměrné hodnocení dávám ale nakonec jen proto, že tento styl filmů mám rád, jinak bych dal ještě méně. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Divný táta Debile Hirš, který se konečně naučil aspoň trochu předstírat a kreace Jacka Blacka s tasemnicí mu docela jde, krutě nezvládá svého fantasticky hrajícího divného fracka. A je to vůbec celé takové divné, než se na scéně objeví divný pedofilní zmrzlinář a poté divná máma. To náhle divné dílky skládačky zapadnou, objeví se precizně narýsovaný homixový kosočtverec a vy se kocháte dobře naolejovaným, zábavným a nápaditým nízkorozpočťákem, který s ocasem v ruce vyučuje Holý úd, jak měl vypadat správně propečený Brajtbérn. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama