Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dobrý nápad ve špatném provedení, kterému trvá příliš dlouho, než se rozjede, a mezitím vám otráví všechny hlavní postavy, takže už ke konci nezbyde komu fandit. Normálně do dětí nešiju a když, tak velice nerad, ale tahle malá holka mě otravovala jako už dlouho nic. Řemeslně OK a pár cool scén, jinak zabitý potenciál. 6/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Doporučuji si o ději filmu předem raději nic moc nezjišťovat a nekoukat na ukázky. Freaks tak trochu klame tělem - dá se říci, že první polovinu nechá diváka tápat, co se to ve filmu vlastně děje, a vrší a něj celou řadu matoucích motivů a podivných charakterů (prakticky každá z postav působí znepokojivě a nečitelně), aby v druhé polovině přišel s překvapivým vyústěním, dal předešlému dění smysl a dobře si pohrál s divákovými emocemi. Bruce Dern jako cynický přisprostlý zmrzlinář je neskutečně cool a jeho interakce s Emilem Hirschem zásobuje snímek zejména ke konci vtipnými hláškami a nadsázkou. A mám za to, že o malé Lexy Kolker ještě mnoho uslyšíme. [Sitges 2018] ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh (scifi) filmu, kdy duo režisérů neodhadlo své možnosti a s mizerným rozpočtem chtělo udělat (přelomový) zázrak. Svůj scénář měli protlačit k renomovaným producentům, kteří by jim jejich novátorskou vizi umožnili technicky a režisérsky vykrystalizovat. Málo působivé po technické stránce, dokonce až mnohdy zaostalé v trikové oblasti, režijně občasně zajímavé a herecky určitě fajn od Emila Hirsche, Bruce Derna a Grace Park. Stěžejní "obludou" pro děj je ovšem sedmiletá holčička ztvárněná Lexy Kolker, která sice rodičům nosí domů dolárky na sociální potřeby, ovšem její herectví je ryzí utrpení. Mnohdy bylo znát, jak jsou jednotlivé scény, ve kterých se zjevuje, naprosto uzpůsobeny jejímu prapodivnému herectví a úplně ve výsledku to nefunguje, jak by mělo. Nejlepší potenciál obsahoval scénář, který sice nezapře určité inspirace Davidem Cronenbergem, nicméně ve svém jádru je poměrně originální a neotřele vyprofilovaný. Zach Lipovsky s Adamem Steinem ovšem jeho převedení optimálně nezvládli, nepřál jim finanční rozpočet a ke kýženému dirigování a komplexnosti všech postav a nápadů by potřebovali film natáhnout nejméně o další hodinu, aby za jejich úsilím nebylo přílišné vzduchoprázdno. Nabízí se možnost pokračování, které už ale nemusí skýtat žádnou originalitu, a i původní herecké osazenstvo by bylo již značně prořídlé (viz zvýšená úmrtnost důležitých postav v závěru). Výměna nevýrazného kameramana, nedostatečná režijní dynamičnost, vynechání trapně červeně tekoucích očí a větší vysvětlivky ohledně schopností i jejich všeobecné neakceptovatelnosti, to jsou výtky, které prostě nelze přejít. Spokojenost s filmem by pak jistě byla větší. Případná seriálová podoba by ze zajímavého námětu zřejmě vytřískala mnohem víc. 6/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Příjemná sci-fi jednohubka, která parádně funguje ve chvíli, kdy o filmu absolutně nic nevíte.. Potom vás pohltí naprosto divný a tajemný Emile Hirsch a jeho obdarovaná dcera.. K nim se pak přidá napůl pedofilní dědeček a mamka, která je tak napůl Superman.. Zní to šíleně? To je teprve začátek.. Tento film bych však šel natáhnout na víc dílů.. A to se neodvažuji tvrdit u moc filmů.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ocitáme se v blízké budoucnosti, kde otec z neznámých důvodů nechá svou dceru, aby se nabiflovala svou novou identitu, nesmí chodit ven a dokonce jí zakazuje koukat se z okna. Divák tak nějak stále tuší, že věci nejsou vůbec takové jaké se zdají být. A taky, že nejsou.... Nebudu prozrazovat co z filmu nakonec vyleze a kterým směrem se bude děj ubírat. Podobných snímků totiž není nikdy dost a jejich největší síla právě tkví v absolutní nečekanosti zápletky nebo případně jejího uchopení a jinakosti. 75% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama