Reklama

Reklama

Věrní nevěrní

  • Francie L'Homme fidèle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ábelovi se zhroutí svět poté, co ho opustí celoživotní láska Marianne, která mu oznámí, že čeká dítě s jiným mužem. O deset let později se k němu vrací, ale přináší s sebou také šokující tajemství. Drama o lásce, smutku, žárlivosti a nevěře je druhým celovečerním filmem známého francouzského herce Louise Garrela, který se kromě režie podílel i na scénáři. Ten napsal spolu s renomovaným Jean-Claudem Carrierem. V hlavních rolích se po boku Garrela objeví Laetitia Casta a Lily-Rose Depp. (Film Europe)

(více)

Recenze (38)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Louis Garrel je neskutečný charismaťák a je hrozná škoda, že jsem po skončení filmu měl další projekci a nemohl jsem zůstat na diskuzi, protože to muselo být hrozně zábavný. Potěšil mě i vzpomínkou na Miloše Formana. Jeho film je vlastně vztahovka, kde se střídavě proměňují zábavné a romantické nálady. Oba hlavní představitelé sympaťáci, samozřejmě Laetitia kočka největší. Škoda, že Lily nedostala více dramatického prostoru, protože souhlasím s francouzskou akademií, že ona je velký herecký talent a potenciál do budoucnosti, rozhodně mě baví sledovat její filmovou kariéru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní vztahovka, kterou ale Louis Garrel zvládnul režisérsky se ctí. Navíc se tu objevil i v hlavní roli, kde to do něj přítelkyně po tříletém vztahu v tlaku okamžitě navalí - rozchod, těhotná s kamarádem, ale jako kamarádi se vídat můžeme, ne? No a milý Louis si z toho k mému údivu nějak nic moc nedělá, protože čas uběhne a za pár let mu opět stojí před práhem. Tentokrát s dítětem. Těm vztahovým výkrutám jsem teda vůbec neporozuměl, ale jelikož se na to pěkně koukalo a hlavně to bylo docela krátké, s pohodou jsem mu to odpustil. Navíc Laetitia a Lily-Rose v hlavních ženských rolích byly jednoznačně dobrou volbou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální a inteligentní vztahové drama o nevěře soustřeďující se převážně na tři hlavní postavy. Laetitia Casta ve svých 41 letech je velko kočka a povedla se i Lily-Rose Depp, která je dcerou Johnnyho. Je to poměrně černohumorné, sarkastické a trošku podivné a naštěstí i velmi krátké. Zvláštní film a rozhodně né typičtí Francouzi. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Francúzsky film "Verní neverní" (L'Homme fidèle) som sa rozhodol si pozrieť predovšetkým kvôli tomu, že tam hrá Lily-Rose Melody Depp. Je to totiž dcéra slávneho amerického herca Johnnyho Deppa a francúzskej speváčky Vanessi Paradise. Bol som hodne zvedavý či podedila herecký talent po otcovi a zmyselnú krásu po mame. V tejto vzťahovej dráme si zahrala, keď mala devätnásť rokov. Je to roztomilá mladá slečna. Film ma síce nijak zvlašť neoslovil, ale som rád, že som mal možnosť vidieť herecké kreácie Deppovej dcérečky. Časom by z nej mohla byť fakt dobrá herečka. ** ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to evokovalo Woody Allena, takové spíš vlažné, než horké, ale Louise Garrela si každopádně budu pamatovat. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ach, vzťahy naše komplikované! Verní neverní je nenápadný francúzsky film na jedno pozretie, ktoré stačí. Rieši rôzne podoby lásky v manželstve a partnerstve. Ako vlastne vyzerá dôvera partnerov? Je vernosť či nevera korením či testom vzťahu? Obdobie zamilovanosti sa prelína s obdobím zrelej lásky a z partnerských trojuholníkov napokon zostáva partnerský vzťah vo dvojici. Páčilo sa mi, že v spleti túžob a potrieb divák vlastne ani nevie, komu veriť a zamotá sa s postavami do spleti psychologických hier. A tie sú o manipulácii, emočnej posadnutosti, zamilovanosti, vytriezvení z lásky, aj vypočítavosti. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkný film, s povedeným obsazením a sympaticky krátkou stopáží (byť mi subjektivně přišlo, že těch 75 minut se nějak vleče). Louis Garrel mi zde byl hodně sympatický (obecně chovám respekt k podobným tvůrcům, kteří si napíší scénář, hrají hlavní roli a ještě si to sami zrežírují), jeho postava mi ale přišla hodně pasivní - když Marianne řekne Abelovi, že čeká dítě s jiným a aby se od ní odstěhoval, tak to prostě udělá a kupodivu ani nevyžaduje test otcovství, když mu později řekne, aby se vyspal s Ève, tak to opět poslušně udělá, a stejně tak když mu malý Joseph brečí v autě, protože nechce, aby si Abel vzal jeho matku za ženu, tak mu opět slíbí, že to neudělá - on snad v celém filmu ani jednou neprojeví vlastní vůli! Laetitia Casta, jeho herecký protějšek, mi přišla herecky zajímavá, byť už to zdaleka není ta oslňující krasotinka z Asterixe před 20 lety - ve svých 40 letech zde ale vypadá stále velice dobře, hezky se obléká a má neoddiskutovatelný francouzský šarm. A ač je o 5 let starší než Louis Garrel, nepřišlo mi, že by to bylo ve filmu znát. Lily-Rose Depp je potom - nenapadá mě jiné slovo - roztomilá. Když Ève žádá Marianne, aby jí přenechala Abela, a ta jí odvětí: "A co když řeknu ne?", reaguje Ève s odzbrojující spontánností: "Tak bude válka" - v té scéně je vrcholně okouzlující, její starší herečtí kolegové ji ale přece jenom lehce zastiňují. Na filmu mi trochu vadilo, že kamera u tváří herců zachází do nezvykle velkého detailu, a u samotného děje mi pro změnu přišlo, že je poněkud nepravděpodobný, byť současně i jaksi truffautovsky hravý a nápaditý - snad každý v tom filmu má nějaké své tajemství a sledovat vývoj jejich vztahů je dosti zábavné - minimálně pro člověka, který má takové filmy v oblibě - je vlastně téměř fascinující, že ten film v podstatě neřeší nic jiného než vztahy, což je asi dost francouzské. Nemyslím si, že je vyloženě nutné vidět to v kině nebo že je to film, který by chtěl člověk vidět opakovaně, ale jako jednorázové kultivované povyražení po francouzsku zafunguje velice dobře. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ukážkové Francúzsko, ako ho poznáme z filmov (aké v skutočnosti neexistuje). Krásne ženy a hudba, nezáväzné doinelovské vzťahy. Garrel je režisérsky talent. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Francouzi jsou mistři v točení banálních scénářů. V jejich romantických vztahových komediích musí být rozervaný nebo přemýšlivý hlavní hrdina s rozcuchanými vlasy, který zřejmě neví o tom, že představuje ztělesnění dívčího snu. Krásná vyzrálá žena, které by propadl i mnich. Krásna dívka v rozpuku, z které se žena teprve stává. Malý byt. Klavír nebo tahací harmonika. Romantická zápletka, mravně volná. To je tento film Louise Garrela. Přehazovačky partnerů, láska, velká gesta, tajemství, drámo. O Francouzích se říká mnohé a všechno je to pravda. Ve Věrných nevěrných Garrel vypráví vlastně krátkou epizodu ze života několika běžných Francouzů, jejichž životní cesty se osudově protnuly. Zároveň ale využívá mnohdy absurdních, skoro až parodických dialogů, aby filmu dodal lehkost a vlastně banální vyprávění plynulo zábavně. Leitmotivem snímku je žárlivost a zkoumání pocitu, že člověk člověku náleží, který lidé často zaměňují za lásku, ačkoliv ve skutečnosti je to spíše touha, majetnickost. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Bavilo, líbilo, inteligentní, trefné, skvělé. A přitom tolika pravdy. Casta je stále kasta, frajer je bombarďák a mladá depka příjemně překvapila. Šikulka. Myslím, že se na ni můžeme těšit i v budoucnu. Asi to nebude film pro všechny, já jsem spokojená. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Další lahůdka z milované Francie. Netradiční vztahovka a vztahovky na všechny způsoby Francouzi vždycky uměli a umí. Tragikomicky vystavěný a vypointovaný příběh tří fyzicky pohledných lidí, přičemž u Laetitii Casty považuji pojmenování její postavy Marianne za poměrně kruté a nevděčné, jelikož se mi už nezdá jako v dobách své nejlepší slávy jako francouzský symbol Marianne, jenž jí kdysi právem náležel. Ale proti gustu... Každopádně kvalitní filmový zážitek.... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože no zrovna na tahle voly mám fakt štěstí, to zas byla teda kravina o vztahu a blbych keců, nuda hrozná. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář 1)  vtáhne diváka do děje hned v první minutě a pak ho nepustí až do konce._____ 2)  Přiznám se, že příliš nechápu Abelův vztah k Marianne. Chovala se nehorázně hned v několika směrech a Abelovy reakce lze vysvětlit jediným způsobem - láska je slepá. Ale bolelo mě to snad stejně jako jeho, když jsem viděl, jak s ním mává._____ Ostatně Eva, další ženská protagonistka příběhu, se nechovala o nic lépe._____ 3)  Očividně masochisticky založený, jen vzácně se usmívajícící a silně charismatický 35letý Louis Garrel se podílel na scénáři, film si zrežíroval a zahrál si hlavní roli._____ Abelovu partnerku ve filmu, Marianne, hraje jeho novomanželka 40letá Laetitia Casta (od 10.6.2017)._____ Zamilovanou Evu si pěkně střihla 19letá Lily-Rose Deppová, dcera Johnna Deppa a Vanessy Paradisové._____ Rovněž Joseph Engel (syn Joseph) nezjištěného věku si mě získal._____ 4)  Výstižný koment: Vančura****, Marze***. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Film jsem stáhnul jen díky tomu, že jsem narazil na rozhovor s Louisem Garrelem ve 2 roky starý Cinemě, když přijel propagovat film do Varů. Už od první scény, která vás zarazí bezkouláckou reakcí Garrelovy postavy, je jasný, že místo chlapskýho počínání, budeme mít co dočinění s typicky francouzskou pubertální melancholií. Milostný trojúhelník, podvádění, řešení otcovství a údajná vražda. Garrel hraje naivního vocase, co je bezhlavě zamilovaný do milfky Laetitia Casta (s kterou tvoří v reálu pár), jejíž postava má být údajně stejně stará jako Garrelova, což nepůsobí vůbec věrohodně, protože vedle ní vypadá jak zajíček, ačkoliv je jen o 5 let mladší. Do toho tu máme dceru Johnnyho Deppa, která jako by Vanesse Paradise z prdele vylezla. Ta je zas bezhlavě zabouchlá do Garrela. Film má hned několik WTF momentů, kdy mi reakce postav přišly jak z alternativního vesmíru. Od úvodní "čekám dítě, ale naprcal mě tvůj kamarád, s kterým tě už rok podvádím, budeme se brát, ale ráda bych, abys nám šel na svatbu" a jeho reakce "ok, nevim, co mám říct, čumim jako debil... co mu řekneš o tom, jak jsem reagoval?" - "že ses zachoval inteligentně", přes "co kdyby sis s ní zaprcal, abys zjistil, jaká je a mohl porovnat, jestli se ke mně chceš vrátit?". Nejvíc mi ale utkvěly v paměti hnusný křivý zuby Laetitia Casta. Asi proprcala milióny z modelkovských let a zubaři jsou ve Francii moc drahý, nebo je to jen francouzská diagnóza jako celý tenhle film. Na závěr musim citovat Garrela samotnýho, který v onom rozhovoru pro Cinemu zmínil, že chce točit filmy, které pochopí divák kdekoliv na světě. No nevim, možná na jiný planetě jménem Francie. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak skvelý film, ale... tá pointa na záver mi tam skutočne chýbala. Každopádne, po scenáristickej stránke to bola naozaj kvalitka. A samozrejme aj ten psychologický rozmer, ktorý bol zahalený takým rúškom tajomstva. Človek po celý čas vôbec netuší, komu by mal veriť a na koho stranu by sa mal prikloniť. Veľmi sa mi páčilo ako dej balansoval na rôznych hraniciach emočného spektra postáv - od (ne)lásky, cez žiadostivosť, až po vypočítavosť. A presne takéto psychologické hry mám na filmoch rád, takže Louis Garrel mi vynikajúco trafil do vkusu. Len škoda toho otvoreného konca... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Louis Garrel servíruje divákům poměrně banální příběh o lásce, ve kterém nakousne hned několik vztahových témat, jež ponoukají k zamyšlení. Zásadní problém však spočívá v tom, že chování a reakce jednotlivých postav ve vypjatějších situacích jsou jen ztěží uvěřitelné, stejně tak jako podivně smírné zakončení celého vyprávění. (65%) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Není to pěkné pokoukání pro chlapa. Hlavní hrdina je takový blbounek, ketrý vůbec neví co chce a ani co vlastně dělá. Holky si s ním manipulují jak chtějí a on má pořád pocit, že o tom rozhoduje on sám. Hlavně to ale nepřichází s ničím novým, není s kým se ztotožnit. Ten chlapík je všechno jen ne borec, kterému bych věřil, že se o něj holky perou. To je pak těžké věřit tomuto příběhu. 50% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film mě zklamal svojí laciností do které sklouzl, po jakž takž rozjezdu,zhruba po čtvrt hodině.Klasický trojúhelník s přídavkem kluka o kterém ani nikdo pořádně neví čí vlastně je.A aby toho nebylo málo tak ještě naservírovali Depp jejíž role už byla jakoby navíc..Ale dobrá kamera a ani nevadily titulky protože líne tempo filmu dovolilo číst a současně sledovat děj.A to,že je Carrier renomovaný a slavný ještě neznamená že se občas neutne.Jsem fanda Francie a okolí ale tentokrát velké zklamání.Aspoň že se na Garrela dá koukat a má poměrně příjemný i hlas. ()

Související novinky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Reklama

Reklama