Reklama

Reklama

Země: Území záhad

(seriál)
  • Rusko Zemlja: Territorija zagadok (více)
všechny plakáty
Rusko, 2014, 83x24 min

Obsahy(1)

Země je územím nepřeberného množství záhad. Pokuste se spolu s tvůrci rozluštit ty nejvýznamnější. Záhadu bermudského trojúhelníku, tunguského meteoritu, Tutanchamonovy hrobky, carských podzemních chodeb, bájné Atlantidy a mnoha dalších... (TV Prima)

Recenze (15)

GanjaManCZ 

všechny recenze uživatele

Rusalky, démoni, vodníci bubáci a výpovědi nějakých bláznů... Ne díky, tohle už by opravdu mělo zůstat věcí minulosti... ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

díl ARCHA ÚMLUVY: Díl začíná velmi dobře. Hodně rychle se ale zvrtne v ???!??? To se ani nedá popsat. Nejvtipnější je, že se pokouší vysvětlit "moc" truhly bez Boha, jejího autora... Zato ale neváhají do vysvětlení použít mimozemské civilizace, které ji dodávají energii apod... Opravdu je snazší věřit v marťany než v Boha? ()

sator 

všechny recenze uživatele

Viděno komplet... 1. epizoda - Kailás: Posvátná tibetská hora 2. epizoda - Tunguský meteorit 3. epizoda - Bermudský trojúhelník 4. epizoda - Po stopách yettiho 5. epizoda - Prokletí Tutanchamonovy hrobky 6. epizoda - Démoni mezi námi 7. epizoda - Tajemství Antarktidy 8. epizoda - Ararat a Noemova archa 9. epizoda - Zvuky apokalypsy 10. epizoda - Tajemství uralského labyrintu 11. epizoda - Tajemství soloveckých kamenů 12. epizoda - Modrá hora: Tajemství kulových blesků 13. epizoda - Tajemství carských podzemních chodeb 14. epizoda - Tajemství egyptských pyramid 15. epizoda - Tajemství starodávné mohyly 16. epizoda - Tajemství dálněvýchodních petroglyfů 17. epizoda - Lovci kvákačů 18. epizoda - Legenda o Černém princi 19. epizoda - Telemost Berlín - Tibet: Záhada "kouzelného oka" 20. epizoda - Zámek nešťastného cara 21. epizoda - Tajemství ostrova Rujána 22. epizoda - Božské stopy 23. epizoda - Tajemství bájné Atlantidy 24. epizoda - Zmizí Japonsko v Tichém oceánu? 25. epizoda - UFO: Kroniky kontaktů 26. epizoda - Most sebevrahů 27. epizoda - Tajemství hrobu lidského obra 28. epizoda - Tajemství žezla faraonů 29. epizoda - Proroctví o konci světa 30. epizoda - Tajemství pevnosti na Zaječím ostrově 31 .epizoda - 32 .epizoda - 33 .epizoda - 34 .epizoda - 35 .epizoda - 36 .epizoda - 37 .epizoda - 38 .epizoda - 39 .epizoda - 40 .epizoda - 41 .epizoda - 42 .epizoda - 43 .epizoda - 44 .epizoda - 45 .epizoda - 46 .epizoda - 47 .epizoda - 48 .epizoda - 49 .epizoda - 50 .epizoda - 51 .epizoda - 52 .epizoda -Proroctví Edgara Cayceho 53 .epizoda - 54 .epizoda - 55 .epizoda - 56 .epizoda - 57 .epizoda - 58 .epizoda - 59 .epizoda - 60 .epizoda -Moskevské metro* 61 .epizoda - 62 .epizoda - 63 .epizoda - 64 .epizoda - 65 .epizoda - 66 .epizoda - 67 .epizoda - 68 .epizoda - 69 .epizoda - 70 .epizoda - 71 .epizoda - 72 .epizoda - 73 .epizoda - Mořské pany a Rusalky 74 .epizoda - 75 .epizoda -Tajemství jeruzalémského podzemí. 76 .epizoda - UFO nad Petrozavodskem 77 .epizoda - 78 .epizoda - 79 .epizoda - 80 .epizoda - https://uloz.to/file/eblApU6dAdk7/zeme-uzemi-zahad-43-shambala-hledani-raje-na-zemi-ts ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Slabý dokument, kde není vysoká kvalita ani mluvčích natož záhad. Co se po světě "šustne" tak je záhada a samo část toho je i v Rusku. Rus přeci má vše, co všichni ostatní, a Ruské expedice byly všude. Nelze vše označit za totální "kravinu". Jsou nevysvětlitelné záhady a nepřijde mi nereálný mimozemský život, či nějaké mýty proč ne. Ale takto pojatý dokument je spíše úsměvný... 2z5 ještě dám ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Země: Území záhad – 31 – Tajemství spiritismu - - - Dokumentární film, který lze doporučit zájemcům o téma spiritismu, ale je třeba brát jej s rezervou. Spiritismus, dříve též nazývaný spiritualismus, je pokleslou formou okultismu. Zabývá se posmrtným životem člověka. V praxi si klade za cíl komunikaci živých lidí s duchy zemřelých osob prostřednictvím médií a často se pojí s různými náboženskými představami a se sektářstvím. Spiritisté věří v posmrtnou existenci lidského ducha, ale většinou si ji představují naivně materialisticky. Spiritismus vznikl v roce 1848 v severoamerickém městečku Hydesville ve státě New York, když dvě dcery farmáře Foxe, patnáctiletá Lea a dvanáctiletá Katie, náhodou navázaly styk s duchem, který se projevoval klepáním, a tento kontakt se vyvinul ve smysluplnou komunikaci. V roce 1850 bylo v USA již na 30 000 médií, tj. osob, které zprostředkovávaly styk s duchy. V téže době se spiritismus objevil i v Evropě. Teoretické základy evropského spiritismu propracoval francouzský lékař Allan Kardec, vlastním jménem Hippolyte Léon Denizard Rivail (1804–1869), autor známých prací Kniha duchů a Kniha médií. Spiritismus poutal pozornost evropských okultistů zhruba sto let, i když zájem o něj postupně klesal. Spiritistické spolky existující v dnešní Evropě zpravidla už jenom pečují o Kardecův odkaz a dále v oboru nebádají. V českém jazyce je k dispozici několik monografických studií o dějinách spiritismu: Jaromír Kozák: Spiritismus, zapomenutá významná kapitola českých dějin (Praha 2003), Przemyslaw Grzybowski: Velká kniha spiritismu (Frýdek-Místek 2005), Ivo T. Budil: Spiritualismus a odvrácená strana přírody (Praha 2018), Richard Gilík: Iracionalita ve službách pokroku – přínos spiritismu a jeho předchůdců moderním dějinám (Praha 2019). ()

haffen odpad!

všechny recenze uživatele

Stačil mi jeden diel o hore Kailas a hneď som vedel ktorá bije. Znôška úplne vymyslených hlúpostí v zmysle, takto sa nám to hodí, takto to tam dáme. Jednoduchším alternatívcom to ale bude stačiť. Nakoľko je to dokument, fakty a doložiteľné informácie sú pre mňa veľmi dôležité, preto dávam 0%. ()

Spielbergo odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl pouze první díl, Kailas. Tedy i když záhady miluji a věnuji se jim od dětství... Jako záhadolog amatér mohu na tomto místě zodpovědně prohlásit, že větší snůšku pitomostí jsem dlouho neslyšel. Zejména Mulgašev je úplnej mimoň... EDIT: Tak už jsem viděl většinu dílů a přátelé - ono to není lepší. U dílu zabývajícího se Atlantidou třeba s klidem řeknou, že teorii o tom, že Antarktida je vlastně Atlantida, vymyslel Platón. Tak určitě. 2000 let před jejím objevením. Hmmm... Autoři museli čadit slušnej matroš. A já si myslel, že jsem konspirátor... Přesně toto je typ "dokumentů", díky kterým za poslední roky záhadologie zdegenerovala na směšnou pokroucenou hnijící mršinu. Nicméně je mi jasné, jaká je cílová skupina. Lidé, kteří nečtou. Nebo čtou, nicméně nedisponují kritickým myšlením. Nebo jsou příliš líní na to, aby si sami něco hledali. Nebo prostě jen ve škole přestali ve čtvrté třídě dávat pozor. Lidstvo je v rozkladu... ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Označení dokumentární sem nepatří, vesměs pořad obsahuje domněnky pseudovědců, takže se jedná spíš o fantasy inspirované hysterií. Pokud máte rádi alternativní hlouposti doporučuji, osobně dávám body spíš za to, že je to poměrně zajímavě natočeno, na ruské poměry rozhodně. ()

Lukas__ 

všechny recenze uživatele

Jako já bych tu dal tak ty 3* to je akorát. Některé epizody jsou super a zajímavé, jiné jsou o absolutních debilitách, který všem normálním způsobí lobotomii. V některých epizodách se taky tak trochu podporují hodnoty a propaganda SSSR. Taky však musím varovat, že v úplně každé epizodě je minimálně jeden zajímavý fakt, ale taky i minimálně jedna totální pí****na! ()

neskvik odpad!

všechny recenze uživatele

To hádam ani nikto nemôže brať vážne. Najlepšia hláška nejakého pseudovedca: iba hlúpy človek by neuveril. ()

Monicina 

všechny recenze uživatele

Témy sú zaujímavé, ale nepáči sa mi spracovanie. A najviac na všetkom mi prekáža ten rýchly komentár, ten to celé úplne poškodzuje. ()

Reklama

Reklama