Reklama

Reklama

Byl jsem Youtuber

Trailer

Obsahy(1)

Dokument zachycuje cestu jednoho z nejznámějších českých Youtuberů Jirky Krále k jednomu milionu odběratelů. Kromě něj se v dokumentu objeví nejvýraznější postavy české a slovenské Youtube scény. Video bylo zároveň tím úplně posledním, které na svůj Youtube kanál Jirka Král umístil. Celý film ke shlédnutí zde. (ČSFD)

Recenze (70)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Co je ještě více degenerující, než 24/7 smažit degenerativní hry? Čumět 24/7 na zdegenerovaného dementa, jak smaží on, a plácá u toho dementní pičoviny! Co je ještě horší, než být na plný úvazek trapný neinventivní užvaněný pičus? Na plný úvazek čumět na trapné neinventivní užvaněné pičusy, ještě jim ty trapné neinventivní užvaněné sračky lajkovat a dělat z nich celerity školou povinných mentálů! No co taky čekat od země, kde rekordy sledovanosti lámou Príma Hnooj a TV Loppatov a kde na základě posledních volebních výsledků žije přes 30 procent nesvéprávných vyrachtaných solvin, které dle mrazivě hrůzného poselství tohoto sebelaskajícího škváru zplodily nejméně milión náctiletých retardů, co veškerý svůj volný čas po družině věnují smažení degenerativních her a sledování trapných neinventivních užvaněných pičusů. Masová virtuální audiovizuální socializace je to nejhorší, co mohlo pomalu chcípající Sapiense postihnout, a snad větší zlo než celosvětová epidemie příjice, přičemž Tytrubko je nejvýkonnější bakteriální inkubátor. Syfilis sice taky končí demencí, ovšem bez toho, aniž by během jeho progrese kulturní etalon společnosti klesal pod úroveň žumpové hladiny a plošný intelekt hromadně konvergoval směrem k prdeli. A tak nám tu vykultivovalo úžasné videopotratiště, místo, kde se rozliční hloupí potrati zcela bez talentu, kteří by jinak u pásu utahovali šrouby nebo jezdili s hovnocucem, dočkají svých patnácti minut slávy a nadstandardní výplaty jen za to, že veřejně ukazují, jací jsou to hloupí potrati (a to zejména kopírováním jiných potratů), blahoslaveně adorováni armádou ještě hloupějších potratů, vesměs slaboduchých čtvrťáků až osmáků, kterým bezděčně předávají svůj kokotismus a přesvědčují je, že takto se běžně projevují normální kulturní duševně zdraví lidé a budoucí pilíře společnosti. Ano, pilíře z hoven, a já opět bliju na poplach a varovně zvedám prostředníček! Držte své potraty co nejdál od těchto kanálů (v pravém slova smyslu), protože nám tu tímto Endymu roste další, mediálně dokonale vypláchlá a náležizě agrointeligentní degenerace voličů! Jediné, co bych povolil sledovat, by byly čelyndže v pití vitriolu, pojídání skla nebo mlácení hlavou do zdi s rozběhem. Ale abych nebyl zase až tolik příkrý, musím konstatovat, že ač ultratrapný a nenápaditý, je konkrétně tenhle slizký samolibý kokůtek oproti všem těm Stejkům, Grznárům, Rotům, Zelenkům a hlavně oproti naprostému králi, v šestém měsíci z lůna hajzlbáby vypadnuvších, rozštěpených šestiprstých stvůr – Míšovi, ještě relativně kultivovaný, vyložíme-li pro tento účel termín kultivovanost jako hovno, plovoucí na hladině septiku. Nicméně i tak je to samomasturbační rakovinotvorný videoodpad, který rozhodně nemá na Homobázi co dělat. Nebo tu snad od nynějška budeme v rámci nové a lepší filmové publicistiky hodnotit i všechny pětiminutové patozvratky pro náctileté nekulturní debily? ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Čau lidi, jsem Jarda Voštružina a mám tady svoje statistiky. Je 29. září a já mám aktuálně 7 odběratelů. To znamená, že bych za dva roky mohl mít 9 odběratelů, možná 10, když se nějakej ještě větší debil než já omylem uklikne. A já už jsem vymyslel speciál za 9 odběratelů... Byl jsem debil [Dokument]... „Na Jardu si pamatuju dobře, byl to totální debil. Ve svým prvním videu se pokoušel chytit do sáčku od rohlíků vlastní prdy, pak si je přivázal na šňůrku jak draka a lítal s nima po pokojíčku, ještě se stihl nahej pokydat šlehačkou a nutellou, a nakonec s kámošem přespal v Bohnicích. Byl tam totiž tou dobou hospitalizovanej.“ – KUŘECÍ ŘÍZZECZEK, 2 ODBĚRATELÉ. „No ty vole, Jarda, to je superčurák. Poznal jsem ho na prvním ročníku Debilingu, konalo se to na kulturce v našem pavilonu. Jarda si ten den zapomněl vzít svoje léky a myslel si, že je celebrita. Děkoval svýmu prvnímu odběrateli, natočil mu 38 speciálů, bouchal konfety, bylo to fakt dojemný. Ani jsme neměli s klukama to srdce mu říct, že ten první odběratel je přece on sám. Každopádně Debiling vyhrál.“ – KEMR, 4 ODBĚRATELÉ. „S Jardou dobře víme, jak moc tě ta sláva debila sežehne. Jdeš prostě takhle po ulici a najednou vidíš dvě malý holčičky, že jo. Tak si říkáš, ty vole, to bude zas průser. Ony jsou prostě čím dál mladší, že jo. Co se dá dělat, ty vole. V nestřeženým okamžiku, když si u stánku kupují zmrzlinu a vůbec si tě nevšímají, proč taky, na ně prostě skočíš a snažíš se do nich narvat kokota, protože seš pedofil, co se neudrží, že jo. Většinou pak přijedou benga a máš doslova po prdeli.“ – PEĎÁK007, 5 ODBĚRATELŮ. „S Jardou jsme udělali i spoustu charitativních streamů. Mezi náš nejúspěšnější počin patří určitě to, jak jsme vybrali pět víček na postižené děti z Humpolce. Jedno víčko od mattonky poslal anonym z nějakého korporátu, další dvě pak štědrý donátor z Prahy, jedno nám věnovala naše uklízečka z nemocnice, co ho vymetla zpod radiátoru, a jedno víčko dal sám Jarda. Sice to bylo hliníkový víčko od jogurtu, ale Jarda z toho měl takovou radost, že jsme mu to neřekli a poslali ho do Humpolce taky.“ – bOOreCZek028LoL275oMg, 7 ODBĚRATELŮ. „Nějaký pedro? Co? Nechceš nějaký pedro? Hej borec, chceš pedro? Mám pedro, trávu, hašiš, herák, LSD, speed, crack, toulen, okenu, chceš něco?“ – JARDŮV OTEC, 8 ZÁZNAMŮ V TRESTNÍM REJSTŘÍKU. „Jaroslav Vostružina je vskutku vzácný případ. Trpí zhoubným narcismem, sebestředným kokotismem, pseudoslávou, nezměrným obdivem sám k sobě a především výjimečnou debilitou.“ – JARDŮV OŠETŘUJÍCÍ LÉKAŘ, 11 LET PRAXE S DEBILAMA. No, a je to tady. Už vím, jak si nejlíp vytřít prdel tak, abych měl aspoň 11 zhlednutí, vím, jak vtipně mlátit hlavou do zdi, abych měl 13 zhlednutí, vím, kolik kilo palačinek si hodit na hlavu, aby to hodilo aspoň patnáctku. Prostě rychle refreshuješ prohlížeč a ty zhlednutí si uděláš. Je čas posunout se někam dál. Tohle bylo moje poslední video. Váš Jarda Vostružina. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty znáš Jirku Krále? Tak to je nejvíc." Ahojda. U mě asi nepřekvapí, že jsem Jirku neznal a díky tomuto videu jsem nepoznal ani jeho tvorbu. Tak jsem si ji dohledal, ochutnal a zhodnotil, že to jeho ukončení činnosti asi přežiju. Jen ať udělá místo mladým. Nechám totiž děti vyučit Youtubery, budu je nutit hrát Minecraft a naučím je stěžovat si na to, jak si lidé dovolují obtěžovat celebritu. To mě asi bavilo nejvíc. Taky nejsem škudlil, takže dávám hvězdu za tu charitu a připomínám, že život se nachází i mimo počítač. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Že Jiří Král byl nejúspěšnější český youtuber, je naprosto fascinující, když si to člověk porovná se zahraničím. Král není energický, není vtipný, není chytrý ani vychytralý (a to nejsou nějaké urážky, on se o nic z toho ani nepokouší, naprosto nijak se neprofiluje) - prostě tak nějak je před kamerou, apaticky se usmívá, dělá small talk a sledují ho tisíce dětí. Když se díváte na zahraniční influencery, vždycky chápete, co dětem nabízí. Nelíbí se vám to, ale chápete to. Ale proč chce někdo sledovat tohle? V duchu prázdnoty Krále je prázdný i tenhle sebedojímavý dokument, po kterém je ještě víc fascinující, že tak nudný a obyčejný chlápek někoho zajímal. Česká youtube scéna je vážně svojí nulovou kinetickou energií a ospalostí bizár. Vezměte si, že tenhle film byl natočený v režii youtuberů, není to žádný externí pohled, ale něco, co vzniklo ze samotné komunity - a bere to na sebe podobu rutinních, unylých mluvících hlav, co se navzájem korektně chválí a plácají po zádech. Co to probůh je? ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud někdo roky blije hovna ve videích, díky sebeklamu celebrity exhibuje na internetu, a když obere dostatečný počet dětí o úspory jejich rodičů, tak se rozhodne skončit, čekal bych, že bude raději držet hubu a do konce života chodit kanály. Blonďatý down to však pojal velkolepě a ještě natočil rádoby dokument, aby se budoucí generace měly nad čím dojímat. Peníze nesmrdí a on jich vydělal opravdu hodně, ale jako další komerční mrdka by si měl uvědomit, že je pouze jedním z řady a ty fanfáry opravdu nejsou na místě. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl žádné video od Jirky Krále, protože mě nikdy jeho tvorba netáhla a už od začátku jsem si k němu vytvořil určitý odpor. Tudíž jeho poslední video se stalo mým prvním a musím říct, že si opravdu speciálně na tomhle dali záležet. Pěkné barvičky, smysluplné vyprávění o životě za kamerou a chlebodárcem zvaný Youtube. Šest let určitě není tak dlouhá doba, ale je jasné, že se chtěl posunout někam dál a nebýt otrokem malých dětí, které jsou v dnešní době Youtubem hodně ovlivněné. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jirku Krále jsem nikdy nesledovala a neviděla ani jedno jeho video, tedy až na tohle - poslední. Přijde mi to jako blbost. Asi bychom měli všichni při změně práce natočit video na rozloučenou. Jinak nechápu, co tím chtěl autor říci. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Éra nevedomosti vrcholí. Dnešná mládež nechce nič vedieť, nič poznať, nič nerobiť, len sa váľať pred počítačom alebo pozerať do mobilu a na tom akože zarábať. Celebritami sa stávajú nejakí nímandi, ktorí točia videá o hovne. Veď už je na pováženie, že filmári, ktoré točia nádherné dokumenty napríklad o zvieratách, oceánoch a podobne, majú menej pozretí ako nejaký debil Gogo a iní kokotkovia, ktorých videá majú nulový prínos i pre imbecila. Byl jsem Youtuber má ale zaujímavý poznatok pre mňa, že väčšina z týchto pseudo známych ľudí má drvivú väčšinu svojich fanúšikov od 6 do 14 rokov. To som naozaj zíral, keď tam jeden z takýchto videočurákov stál a okolo neho samé debilné deti žobrajúce o podpis. To musí byť super pocit mať za fanúšikov ľudí, čo ešte nevedia ani poriadne čítať. Nejeden kňaz by však v tom ale videl katolícke nebo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s podobným snímkem Nejsledovanější, který šel dokonce v kinech i když je záhada, kdo na film šel, když cílová skupina tzv. youtuberů dává přednost sociálním sítím před kinem. Ve snímku Byl jsem youtuber se dozvíme historii vzniku tohoto fenoménu a jeho směřování, což pro znalé zavádí nudou. Naštěstí toho youtubeři a youtuberky na sebe nevědomky řeknou dost věcí. Je ale pravda, že ne všichni youtubeři šíří módní prázdnotu. Škoda že tahle ambiciózní skleníková generace interiérových v posledních letech přivedla ke krachu zničila 90% diskoték a tanečních klubů když si o víkendech vystačí s blitím nesmyslů na sociálních sítích. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na některé youtubery koukám tohle pro mě delší verze jeho sama nějak mě to ale dvakrát neoslovilo normální dokument. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Všeobecná stigmatizace Youtuberů nezná hranic. Ale už to dávno není banda neumětelů, kteří během pěti minut natočí video, hodí ho na Youtube a desetitisíce jim skáčou na účet. Ohromný tlak publika - ano, i toho primárního, což je věková kategorie 13 - 19 - způsobuje, že živit se youtuberingem, ergo dělat to kreativně, dobře, kvalitně a marketingově správným způsobem, znamená pořádně si to odmakat, hodiny denně. Díky konkurenci je dnes youtubering skoro jako herectví či jiná umělecká činnost. Na to, aby se člověk stal úspěšným Youtuberem, mu vážně už dávno nestačí jen iPhone s kamerou. Potřebuje talent, schopnost zaujmout, nastavit standard a především jej udržet. Nevidím důvod, proč by herec, bavič, malíř či zpěvák měla být respektovaná povolání, ale Youtuber nikoli. Je to jiné, je to nekonvenční, pro konzervativce je to jako drátem do oka, ale zkrátka je to tak a dává to smysl. Trh se přirozeně vyvíjí. Měli bychom s ním. A Jirka Král tomuto faktu nastavil zrcadlo. Polidštil ten zdánlivý sen a zdemoloval všeobecnou představu, že youtubering je hodně peněz za málo muziky, bez práce, bez tlaku a bez schopností. Co na tom, že obsah je zpravidla povrchní a spíše zábavného, než inspirativního rázu; myslím, že většina těch, kteří youtubering odsuzují, jim závidí to, že se, oproti nim, našli ve své době. Že jim spadlo do klína něco, co je baví, naplňuje, něco, čím baví ostatní, díky čemu jsou u ostatních oblíbení, a zároveň mají možnost se tím i slušně živit. Ano, spadlo do klína. Příležitost jim spadla do klína. Ale oni se jí museli chytit a celkem tvrdě na ní pracovat. Nejčastější výtka odpůrců je, že Youtubeři vlastně nic neumějí a jen využívají mezery na trhu, aby vydělali balík za nic. Proč to tedy neuděláte taky, když je to tak jednoduché? Vše, co bylo řečeno, tento dokument krásně potvrzuje, a potvrzuje to na formátu tak atraktivním a bezchybně zpracovaném, že nelze jinak, než dát do plných. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jirku Krále nesleduji a nikdy jsem neviděl žádné jeho video. I přesto ho jako YT personu znám a povědomí o něm mám. Hodně lidí si říká, že to chce mít fakt velký koule skončit něco, co mu vydělává celkem slušnej balík. Na druhou stranu o jeho budoucnost se nebojím a rozhodně není člověk, který by skončil na ulici - je zajištěný, má "Zetko", atd. Což mu v tomhle rozhodnutí taky určitě pomohlo. Vlastně se mu ani nedivím, že nechce trávit večery natáčením videí pro 10-letý kiddos, když je ve věku, kdy může cestovat, poznávat svět a poznávat sebe a začít novou kapitolu. Práce by vždycky v první řadě měla bavit a to že Vás bude bavit není podmíněný tím, kolik za ní dostáváte. I práce s platem 250tis. Kč měsíčně Vás může srát a můžete s ní chtít skončit, na druhou stranu práce za 10tis. Kč Vás může naplňovat. Takže GL Jirko a jak říkáš "Na kluka z Mekáče dobrý, ne?"... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nebyla jsem Jirkův odběratel ani fanoušek, ale tento dokument se mi docela líbil. Cesta jednoho z nejznámější českých youtuberů od začátku do konce, seznámení se spoustou dalších, kteří své životy zasvětili youtube. Koho zajímá internet z jakékoli stránky (i z té finanční), doporučuji shlédnout. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Je veľmi vzácne, keď je nejaká slávna osobnosť úprimná k sebe aj k divákom, je samou sebou a dokáže viesť komunikáciu so svojimi sledovateľmi bez ohľadu na to, aké ťažké to je. A v tomto má Jiří môj obdiv. Nenatáča videá nútene a nasilu, nenatáča videá len kvôli peniazom, nestráca svoju osobnosť a taktiež vie, ako robiť svoju prácu a vie kedy vyjsť zo svojej komfortnej zóny - prečo vlastne aj vzniklo toto video. Zároveň to je však všetko, čo môžem na tomto dokumente oceniť. Už samotná technická stránka nie je veľmi dobrá, no najviac tu postrádam emócie. Predsa len, odchod z YouTube a správa stovkám tisícom ľudí je celkom dôležitá, tak prečo si na tom nikto nedal záležať? Prečo to pôsobí akoby bol obsah úplne prázdny a o ničom. Prečo tak dôležité video je zároveň tak zlé? Taktiež ma ani Jiří nepresvedčil, aby som k nemu choval nejaké väčšie sympatie; jeho tvorbu som nikdy nemal rád a ani po tomto dokumente sa to nezmení. A možno to na mňa nemá nejaký hlbší emocionálny dopad len preto, že som Jiřího ako osobnosť nikdy nepoznal. Každopádne to je stále lepšie, než som očakával a ubehlo to veľmi rýchlo. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dokument mě celkem příjemně překvapil a líbil se mi o něco víc než Nejsledovanější . A to jsem přitom Jirku Krále, vůbec nikdy nesledoval jakožto ani žádného jiného letsplayera. Protože hrát hry a něco do toho kecat pro mě upřímně není vůbec nic obdivuhodného a zajímavého. Když to někoho baví tak je to v pořádku, ale aby to pro někoho byl zdroj obživy mi přijde ubohé. Ale Jirka Král mi tímto dokumentem dokázal, že to má v hlavě srovnané jako možná málokdo na československé yotube scéně. A dokument není nějakou jeho povrchní rozlučkou. Prvních 15 minut se celkem zajímavě, i když letem světem zabývá samotným vznikem a vývojem Yotube trendu. Škoda, že pak to sklouzne spíš k ohranému brečení o tom, jak to mají yotubeři těžký apod. To mě teda už nebere, slyšel jsem to tolikrát. V tomto stádiu se dokument začíná prostě dost opakovat a nudí. Ale závěr o rozhodnutí Jirky Krále mi opravdu ukázal jak to má v hlavě srovnané. Podle mě by si měl jeho slova vzít k srdci třeba takový Pedro. Yotuber stárne, fanoušci můžou být pořád mladší. V nejlepším se má přestat. Vytesat do kamene všem Yotuberům! ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Něco jako životopisný dokument k jednomu okrajovému fenoménu, který nezaujatého člověka nemá čím oslovit. Po technické stránce má dobrou kvalitu, překvapila mě kamera a střih. Ovšem po obsahové stránce je úplně prázdný a není na něm patrný žádný námět, ani scénář. A tak se v něm celou hodinu jen vykoktávají lidé z branže, kteří nemají kapacitu a ani zájem samotný dokument opodstatnit. Kdyby se však tato obsahová a tematická vyprázděnost, která je zcela signifikantní pro fenomén youtuberingu, stala záměrnou, mohlo by vzniknout něco geniálního. Na to ovšem nejsou lidi. 🎬 31% ()

Reklama

Reklama