Reklama

Reklama

Poklad z půdy

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2018, 45 min

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Aleš Cibulka

Obsahy(1)

Na vaší půdě se může skrývat poklad, o kterém jste možná doposud neměli ani tušení. V každém díle budou odborníci oceňovat 5 starožitností od takzvaně obyčejných lidí, které následně od nich mohou experti-starožitníci koupit v miniaukci. Poznejte historii, poznejte zajímavé příběhy věcí i lidí. A možná díky pořadu zjistíte, že i váš předmět z půdy je ve skutečnosti pokladem! (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

castor 

všechny recenze uživatele

Miska z půdy, do které nalévá majitel mléko své kočce (než zjistí, že...), zaprášený obraz z podkroví nebo třeba invalidní křeslo tvářící se jako hororová rekvizita. Celé je to třeba brát s nadhledem, je to hodně přizpůsobené divákům, kteří mají rádi hry. Navíc lidé se dnes zajímají oproti minulosti o úplně jiné věci. Ovšem když v nabídce chybí všichni ti kouzelně ujetí farmáři, mámy a tátové, co hledají, musíme brát, co je. Navíc Jan Rosák moderovat pořád umí. Hamižnost některých lidí je šokující (i když očekávatelná). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Poklad z púdy" je veľmi jednoduchý formát televíznej reality relácie, ktorá však celkom dobre funguje. Niekoľko obchodníkov so starožitnosťami, prípadne nejaký ten vetešník (Pavel Kuře), si zasadne spolu za stôl, kde následne dražia predmety, ktoré im tam donesú ľudia, čo by radi predali nejaké tie staré krámy, na ktoré im doma zbytočne padá prach. Väčšina z toho je bezcenný šunt, ale občas sa tam objaví aj nejaký ten klenot s historickou alebo zberateľskou hodnotou. Celé to profesionálne uvádza znovuvzkriesený pán moderátor Jan Rosák a ku každej ponúkanej položke sa predom vyjadrí znalec, ktorý ju odborne ocení. Ako som už napísal, je to jednoduchý projekt, ale ja mu tie tri hviezdičky dám. Rád si to z času na čas pozriem. *** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jan Rosák moderovat umí. Víc dokazovat nemusí. Pořad je svoji náplní vcelku zajímavý a když už nemáte večer nic lepšího na práci, Poklad z půdy nemusí být tou nejhorší volbou. Hodnotím po epizodě, kde se dražil obraz Blažíčka a kde paní hodlala nabídnout vázu s odhadem na 5000 Kč, ale před starožitníky ji rozbila. A ano, zasmál jsem se cizímu neštěstí. Jsem totiž také jen člověk. :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ pořadů mám rád a nabízí ho skoro každá televize. Lidi něco někde najdou na půdě, nebo to koupí za pár šupů v garážovém výprodeji či na blešáku a pak si to nechají ocenit u odborníků. Leckdy mají přehnaná očekávání, ale leckdy sami žasnou nad tím jako hodnotu ta doma mnohdy nechtěná věc pro starožitníka či sběratele má. Sám jsem se asi rok kolem starožitností pohyboval a tak jsem trochu přičichl k té vědě  oddělování zrna od plev, tedy věcí co mají hodnotu od těch bezcenných. Značky na keramice, puncy na špercích, bylo toho spousta. Po tom roce už člověk dokázal občas i určit stáří té či oné věci podobně jako když se v památkařině vystudovaný člověk podívá na dům a urří všechny architektonické styly a staletí, kterými prošel. Na těhle pořadech mne baví hlavně ty věci. Je toho totiž ještě pořád doslova moře na co člověk kouká jak jelen a netuší k čemu by to mohlo být. Často jde o věci jen sto let staré, které tehdy byly součástí každé domácnosti a jejich účel znal opravdu každý. Ale takový je vývoj. Dnešním dětem když dáte do ruky telefon se sluchátkem a vytářecím ciferníkem, nebudou vůbec tušit k čemu věc sloužila. Nemá to prostě dotykáč. I tahle věc časem zmizí z lidského vědomí podobně jako křesadla či plivátka. Kamenem úrazu tohoto pořadu není tak ani Honza Rosák (člověk má málem dojem, že kouká na Magion pro dospělé:-) , ale sami starožitníci. Fakt netuším, kde a na jakých arabských bazarech či burzách a na co to štáb pochytal. Někteří asi i jsou trochu z oboru, ale jejich vystupování a zejména komunikace v roli dražitelů s předkladatelem starožitnosti (dražebníkem) je šílená. Vrcholem bylo když si paní vetešnice nehezká už od pohledu začala jak nějaká Mařka z pavlače cpát do uší na dražbě nabízené zlaté biedermeierové náušnice... Ble. Takže za Honzu Rosáka (ať má na chleba) a za těch pár zajímavých věcí dávám za dva tisíce Kč nabídku a tím i končím. * * ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela ujetý pořad na Primě. Člověk by ani nevěřil, že je někdo schopný donést nějaká krám z půdy a snažit se ho prodat v televizi... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pořad určený dle mého skromného názoru především pro diváka věku důchodového a ač já mám do důchodu ještě pořád daleko (a díky současné vládě plný psychopatů ještě dál), mě to nějakým lehce zvráceným způsobem baví. Zkrátka pohodový pořad, na který když narazím, neskáču po ovladači snažíc se ho bleskurychle přepnout. Škoda jen, že nabízející často přináší samej shit a kupující je banda individuí vskutku prazvláštních. Ale o tom to asi není. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy dávám za několik opravdu zajímavých a pěkných starožitností/klenotů, které jsem za těch pár dílů, co jsem viděl, měl možnost spatřit. Pro někoho můžou mít vskutku nedocenitelnou hodnotu, ale to je tak 1-100. Horší už je to s výběrem těch expertů a jednoho vetešníka. Je pěkné, že nám ukážou jejich medailonky, co jsou zač atd…, ale polovina z nich mi je krajně nesympatická a nechápu proč jich tam je tolik…Nic extra a Rosák to nezachrání... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Paní Jarka našla na půdě, když si šla pro hrábě, zaprášenou véháesku s několika nahranými díly Videostopu a teď vůbec neví, kde si je přehraje.. ()

ConanVJ odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto nezklamalo. U jednoho ,,odborníka'' z pořadu jsem několik let pracoval a vidím, jaká je to fraška. Ty lidi z castingu ubohý. 0% :( ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Další sralalán na poli televizní rádoby reality show, ke které se propůjčil stále více upadající moderátor Rosák. Vetešnickej xindl, kterej vykupuje a hodnotí věci prodávajících je zvolen opravdu tak, aby se divákovi zvedl kufr. Ale i prodávající jsou pečlivě vybráni jako totální volové a blbky. Jak tomu může někdo věřit, že je to opravdové? To má být zřejmě odpověď na americké Mistry zastaváren, ale koncept se minul s účinkem. Další důkaz, kam až se novodobá televizní zábava může posunout. Na samé dno hnoje. Co nám ještě Tv Prima do budoucna připraví a kam se z hnoje posune dál? Radši ani vidět nechci. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Budiž, až na to hovado co tam v předělech povykuje ... Viděl:  S04/ --4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 13, 15, 16, a  S01--/ 1, 2, 3, S03-1, 4, V pořadu vystupují odborníci a dražitelé: Pavel Urban- majitel galerie Starožitnosti-Galerie USTAR, vystudoval ekonomii a management ,jeho společnost patří mezi výrazné hráče na tuzemském trhu, dvě desetiletí hrál aktivně hokej. Michal Jankovský - vlastní starožitnictví  v Žatecké ulici Praze-Josefov, též úspěšný nakladatel, stojí za vydavatelstvím Fabula, v něm vycházejí  knihy zaměřené především na alternativní duchovní proudy. Pavel Kuře - Starožitník, vetešník, kramář a majitel zámku Martinice u Dolních Kralovic. Albert Trnka - Absolvent dějin umění, výkonný ředitel prestižní aukční síně, expert na výtvarné umění. Simona Šustková - Bývalá programátorka, vystudovaná ekonomka,. Je viceprezidentkou Asociace starožitníků ČR. Spoluvlastní obchod se starožitnostmi ALMA a aukční dům Valentinum VII.  Daniela Žáková - vystudovala  oděvní průmyslovku. Provozoval módní butik a poté podnikala ve starožitnictví v zahraničí. Jan Neumann -prezident t asociace starožitníků. Najdete jej ve starožitnictví na adrese Valentinská 58, Staré Město. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomíná pořad Den D, který se před lety vysílal na ČT. Koncepce je vesměs stejná, akorát se zde lidé nesnaží prodat své nápady, ale staré věci. Moderátor je tu spíše také jen jako takový uvaděč do "příběhu" o dané věci, a hlavními jsou pak jednotlivými sběratelé, vetešníci, majitelé aukčních síní... Za mě slušná oddechovka, nevím, co od toho mnozí zde čekají... ()

herr_carter

všechny recenze uživatele

Válka skladů v kulervoucím podání tuzemských tvůrců. Škoda, že se s úchvátným moderátorem Rosákem nestřídá na place ještě další klenot z branže, Čmaňa - jednak by jim to ladilo ochlupením a jednak mají oba bohaté zkušenosti s podobným typem pořadů, kde můžou libovolně mlet kraviny a libovolně skákat lidem do řeči. K tomu je zde porota složená z nejlepších a nejzkušenějších odhadců a sběratelů umění (zlodějů), kteří Vám neváhají ocenit nefunkční píčovinu z 19.století od 500 do 14.000,- Kč. Zase další ze záplavy okopírovaných západních pořadů, které nejen že neumíme ani opsat, ale ještě je dokurvíme příznačným českých amatérismem.............. ()

Lukoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Jelikož nemám rád ani všechny ty americký Války skladů a tomu podobný, bylo dost pravděpodobný, že tohle u mě taky nebude mít úspěch. A měl jsem pravdu. Bohužel, nebo bohudík - to už nechám na každým. Mně přijde hrozný, že se k něčemu takovýmu upsal např. J. Rosák, kterýho mám jinak oblíbenýho z legendárního Riskuj!. No a tak ty přijde nějakej nýmand se "super" zbožím a partičká rádoby odborníků se pře, kdo že dá víc peněz. A vrcholem všeho je, když pak z kapsy vytáhnou tisícovky, aby toho chudáka vyplatili se slovy: "Hlavně si to přepočítejte!". To, aby bylo asi opravdu "vidět", že tam jde o tvrdý háky. Je to hrůza a osobně doufám, že tento pořad nebude mít dlouhýho trvání. ()

Daewiik 

všechny recenze uživatele

Milá podívaná s vtipnými a charismatickými starožitníky. O sto procent lepší, než žvásty lobotomů z Mistrů zastavárny. ()

Reklama

Reklama