Reklama

Reklama

Poklad z půdy

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2018, 45 min

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Aleš Cibulka

Obsahy(1)

Na vaší půdě se může skrývat poklad, o kterém jste možná doposud neměli ani tušení. V každém díle budou odborníci oceňovat 5 starožitností od takzvaně obyčejných lidí, které následně od nich mohou experti-starožitníci koupit v miniaukci. Poznejte historii, poznejte zajímavé příběhy věcí i lidí. A možná díky pořadu zjistíte, že i váš předmět z půdy je ve skutečnosti pokladem! (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

Karbos 

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám, selhal jsem. Z občasné kukačky se postupem času stala pravidelná, každodenní dávka Barrandova v našem obýváku. Je to ostuda ? Možná, každopádně si ale myslím, že tenhle jediný pořád se na Bararndově skutečně sledovat dá. Není totiž jejich, jen mají licenci. Dále jsem pak zjistil, že mám očividně slabost pro staré krámy a nejspíš, až zestárnu, budu ten dědek co kupí bordel. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy dávám za několik opravdu zajímavých a pěkných starožitností/klenotů, které jsem za těch pár dílů, co jsem viděl, měl možnost spatřit. Pro někoho můžou mít vskutku nedocenitelnou hodnotu, ale to je tak 1-100. Horší už je to s výběrem těch expertů a jednoho vetešníka. Je pěkné, že nám ukážou jejich medailonky, co jsou zač atd…, ale polovina z nich mi je krajně nesympatická a nechápu proč jich tam je tolik…Nic extra a Rosák to nezachrání... ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé kolik věcí se najde na půdě a kolik nakonec mají cenu... Je vtipné pozorovat mentalitu a hamižnost některých lidí co si myslí, že ví více než profíci... Ale na druhou stranu je jasné, že chce každý vydělat maximum... Docela by mě zajímalo jestli dostávají i peníze za to účinkování či jestli to musí danit :))) Navíc jestli dražitelé také jsou za to placeni či to dělají pro zisk... ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Naprosteje fail. Pořady o obchodech nebo naceňování vzácností mám moc rád a ať už jde o Pawn Stars nebo všechny Storage Wars - vždycky jsem si to užil. Tahle napodobenina ovšem naprosto selhala. Jediný kdo tam tomu opravdu rozumí jsou experti kteří vždy promluví před vstupem k prodeji ale i jejich úsudky jsou mnohdy dosti nepřesné nebo směšné. Pak ovšem přijde řada na čtveřici "expertů" kteří buď absolutně nevědí co říct a nebo si z toho rovnou dělají srandu - mnohdy mi bylo trapně i za ně. Aspoň že je tu Rosák který se sice zasekl v době kdy moderoval Riskuj a myslí si že jeho staromódní vtípky ještě zaujmou ale vzhledem k tomu jak moc mě iritovali ostatní moderátoři a rádoby experti jsem mu byl nakonec vděčný že to tam takhle občas odlehčil. Obrovská ostuda ()

castor 

všechny recenze uživatele

Miska z půdy, do které nalévá majitel mléko své kočce (než zjistí, že...), zaprášený obraz z podkroví nebo třeba invalidní křeslo tvářící se jako hororová rekvizita. Celé je to třeba brát s nadhledem, je to hodně přizpůsobené divákům, kteří mají rádi hry. Navíc lidé se dnes zajímají oproti minulosti o úplně jiné věci. Ovšem když v nabídce chybí všichni ti kouzelně ujetí farmáři, mámy a tátové, co hledají, musíme brát, co je. Navíc Jan Rosák moderovat pořád umí. Hamižnost některých lidí je šokující (i když očekávatelná). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V pořadu vystupují odborníci a dražitelé: Pavel Urban – majitel galerie Starožitnosti – Galerie USTAR, který vystudoval ekonomii a management a jehož společnost patří mezi výrazné hráče na tuzemském trhu. Pavel také hrál dvě desetiletí aktivně hokej. Dále Michal Jankovský, který vlastní starožitnictví v Žatecké ulici v Praze-Josefově a je též úspěšným nakladatelem – stojí za vydavatelstvím Fabula, v němž vycházejí knihy zaměřené především na alternativní duchovní proudy. Také zde vystupuje Pavel Kuře – starožitník, vetešník, kramář a majitel zámku Martinice u Dolních Kralovice; Albert Trnka – Absolvent dějin umění, výkonný ředitel prestižní aukční síně, expert na výtvarné umění; Simona Šustková – bývalá programátorka, vystudovaná ekonomka a viceprezidentka Asociace starožitníků ČR. Také spoluvlastní obchod se starožitnostmi ALMA a aukční dům Valentinum VII. V pořadu se pak objeví i Daniela Žáková, která vystudovala oděvní průmyslovku, provozoval módní butik a poté podnikala ve starožitnictví v zahraničí; Jan Neumann – prezident Asociace starožitníků. Jeho starožitnictví najdeme na adrese Valentinská 58, Staré Město (Praha). (sator)
  • Jedná se o převzatý formát německé televizní společnosti ZDF. (sator)

Reklama

Reklama