Reklama

Reklama

Tumbbad

  • Indie तुम्बाड
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Baladický příběh vycházející z indické mytologie o bohovi, který byl ztrestán tím, že měl upadnout do zapomnění. Protože ale dokázal nabídnout zlatý poklad, lidé si k němu cestu našli. Jak už to však bývá, nic není zadarmo, byť vám to bude kdokoliv tvrdit. Také hlavní hrdina tragického příběhu brzy pozná, jaká je skutečná cena božského zlata. Působivá kamera, slušivý vizuál, počítačové triky slabší, ale ujdou, babička, stará čarodějnice, je pěkně namaskovaná (strom z hrudi byl výborný) a místy napínavá atmosféra houstne jak hadí mléko. Úžasná hudba je kombinací indického folkloru se současnou muzikou a skvěle dotváří temné vyprávění. A protože balady dobře nekončí, tak ani zde by divák neměl čekat sladký happyend. Tak dlouho se chodí pro zlaťáky, až se ucho utrhne... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indická hororová pohádka, která v zahraničí atakuje neuvěřitelných 85%, u nás zatím hodně chvály nesklízí, ale rozhodně se jedná o originální počin, který si zaslouží pozornost. Příběh o Indické mytologii, zlatě a chamtivosti, kde hlavní hrdina chodí navštěvovat Chrám, kde se skrývá bůh Hastar, ze kterého padá zlato, ale né vždy to je jednoduché. Vizuálně velmi působivé, především maska boha, pro mne spíš démona Hastara je příjemně děsivá, příběhově rozhodně poutavé a dojde i na několik hezkých překvapení. Na lekačky a gore ( krom jedné scény) zde nedojde, ale atmosféra chrámu udělá své. Na Indii nadprůměrná záležitost a já se skvěle bavil.70% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

90% času je otravné utrpenie; ako sledovať nejakú telenovelu z počernejšej osady a tých 10% sú solídne hororové výjavy / momenty, ktoré ukazujú, že by z toho mohlo byť pekný, atmosférický 15-minútový kraťas. Vizuálne fajn, ale inak na zabitie. Indických hororov som zo 20 videl, ale z toho pozerateľné boli možno dva, takže pokiaľ ma nabudúce nepresvedčí hneď trailer, už na ne kašlem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Indická “fairy tale” na hororo nôtu pre nenáročných, zaobalená do dokonalého vizuálu. Ja mám pre snímky tohto národa slabosť, pričom kto ich sleduje v rovnako “pravidelnom” intervale ako ja, určite mi dá za pravdu, že 100 minútová stopáž je absolútnou vzácnosťou. Ďalšia dôležitá info pre diváka, “Tumbbad” síce disponuje temnou stránkou, no či sa naozaj jedná o horor v pravom slova zmysle, je u každého na osobitnom zvážení (za mňa určite nie). Každopádne, legenda i samotný vývoj deja sú viac menej originálne, netradičné, a tak som rád, že som po dlhej dobe videl niečo “iné”, s čím sa človek nestretáva s takou pravidelnosťou. Dalo sa .. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Být nenažraný a zahrávat si kvůli tomu s mocnostmi pekelnými, to se nevyplácí ani u nás. Takže po stránce příběhové je to pohádková šablona. Pokud dojde na hororové prvky, tak se je na co dívat. Babka je fajn, vizualizace démona také a své odvádí i prostředí chrámu. Nicméně všechno ostatní je takové nijaké, což platí zejména pro postavy, kterým jsem nemohl přijít na chuť. Neurazí, nenadchne. 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Dedina Tumbbad spomínaná vo filme je skutočná. Je to malá obec nachádzajúca sa na brehu rieky Jagbudi v okrese Ratnagiri, v divízii Konkan, v štáte Maharashtra. Obec je vzdialená asi 100 kilometrov od prírodnej rezervácie Koyna. (Sunwheel)

Reklama

Reklama