Reklama

Reklama

VOD (1)

Astronautka Lucy Colová pluje v nekonečné temnotě vesmíru, v očích se jí odráží modrý mramor Země a v jejím nitru se mísí pocit strachu a úžasu. Jen pár vyvolených spatřilo planetu z této perspektivy. Lucy ve své kosmické osamělosti vnímá současně majestátní sílu a relativní bezvýznamnost. Nakolik jí tahle transcendentální zkušenost změní život? Ve snímku inspirovaném skutečnými událostmi se Natalie Portmanová představuje v hlavní roli astronautky Lucy Colové, která díky své touze po dokonalosti pronikne mezi pevně semknutou skupinu mužů v NASA. Poté, co uskuteční svůj sen o cestě do vesmíru, Lucy najednou cítí, že svět je příliš malý, její každodenní realita šedá a manžel nudný. Zatímco se maximálně soustředí na přípravy další mise, její život se pomalu rozpadá. Lucy ztrácí kontakt s realitou – i s tím, co je skutečně důležité. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

Gryphon

Tarkovskej je jeden z vrcholných představitelů filmového formalismu - k tomu nepotřebuju ani znát žádnou direktivu hvězdného sboru....

Gryphon

Gryphon (hodnocení, recenze)

Film je produktom bielej civilizácie preto ak sa na obraze (mimo prírodovedných dokumentov) objaví nejaký nebeloch jedná sa o rasizmus

na příspěvěk reagoval dr.horrible, DJ_bart

DJ_bart

DJ_bart (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Copak se to sluší, takhle agresivně nadávat do nejvíce egocentrického panovačného hologramu v doposud zmapovaných dějinách lidstva? 😨

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Tak to je snad jasny uz z traileru. Nebo jako nekdo opravdu ocekaval Ringa s bubny na obezne draze Saturnu ? Teoreticky by to mohla byt metafora, ktera by mohla neco napovedet. Lucy in the Sky with Diamonds je hodne inspirovana Alenkou v risi divu, takze nejde tak uplne o drogy, jako spis o ocitnuti se v jinem Svete ... No a nebo taky je jednoduse hlavni postava Lucy a proste bude in the Sky a tvurci vyuzili tuhle podobnost k pripoutani pozornosti, coz napr. v mem pripade, zafungovalo.

Spousta lidi se me na CSFD ptala na CENIK, tak tohle je za pade. Vic info k platbe na profilu !

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

DJ_bart

No tak na to vem jed! ;-)

Svého času jsem byla Beatlesácký maniak. :-DDD

Dokonce jsem kdysi vymyslela jednomu kamarádovi, s příjmením Axman, přezdívku Taxman. :-D Okamžitě se ujala (aby taky ne), a kde kdo mu pak už jinak neřekl. ;-) Nomen omen, on se občas fakt jak "taxman" choval. :-DDD

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Marla Singer

Dle mého odborného názoru název snímku implikuje, že hlavní postava na oběžné dráze užije LSD, čemuž nahrává i dosavadní tvorba režiséra. Půjde tedy o psychologické drama.

kkomtu

kkomtu (hodnocení, recenze)

Lacike

sci-fi to zcela určitě není. Sci-fi se vyznačuje použitím nových a často pouze teoretických technologií a jevů. Jenom to, že je to ve vesmíru neznamená nutně, že jde o sci-fi.

I když se dnes už termín sci-fi požívá téměř pro vše a na originální  smysl slova se dnes už kašle. Např takový Avengers dle mého nepatří do sci-fi. Ti sedí do science-fantasy když už.

Marla Singer

Marla Singer (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Vždyť se to nevylučuje - je to založené na skutečné události a jsou tam připsané fiktivní prvky. Jako každý druhý "true story" hollywoodský film. Hádám, že místo původní psychózy bude trpět nějakým druhem vesmírného žalu a jinak se vyprávění může držet v realistických mezích současnosti jako třeba Gravitace.

na příspěvěk reagoval Psychor

Marla Singer

Marla Singer (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Lisa Nowak byla americká astronautka a expertka na robotiku. V roce 2006 letěla s Discovery na ISS a půlrok na to ji policie zatkla a obvinila z pokusu o únos a napadení přítelkyně svého milece, taktéž astronauta Williama Oefeleina. Ten příběh je docela známý a objevil se i v klipu (https://www.youtube.com/watch?v=AE9ePc0OTjs), ale asi s ním hudou nakládat volněji, když změnili jména.
Jinak je to sci-fi, protože se tam lítá do vesmíru - a to děláme v reálu už skoro šedesát let.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Hekman

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

"Astronaut Lucy Cola returns to Earth after a transcendent experience during a mission to space, and begins to lose touch with reality in a world that now seems too small."

 

Tohle nevypadá na true story. Navíc je to sci-fi.

na příspěvěk reagoval Marla Singer

Reklama

Reklama