Reklama

Reklama

Astronautka Lucy Colová pluje v nekonečné temnotě vesmíru, v očích se jí odráží modrý mramor Země a v jejím nitru se mísí pocit strachu a úžasu. Jen pár vyvolených spatřilo planetu z této perspektivy. Lucy ve své kosmické osamělosti vnímá současně majestátní sílu a relativní bezvýznamnost. Nakolik jí tahle transcendentální zkušenost změní život? Ve snímku inspirovaném skutečnými událostmi se Natalie Portmanová představuje v hlavní roli astronautky Lucy Colové, která díky své touze po dokonalosti pronikne mezi pevně semknutou skupinu mužů v NASA. Poté, co uskuteční svůj sen o cestě do vesmíru, Lucy najednou cítí, že svět je příliš malý, její každodenní realita šedá a manžel nudný. Zatímco se maximálně soustředí na přípravy další mise, její život se pomalu rozpadá. Lucy ztrácí kontakt s realitou – i s tím, co je skutečně důležité. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Z astronautky Lucy sa po návrate na Zem stane totálny magor, aby napokon skončila ako chovateľka včiel. Wow, úžasný scenár. Rádoby artová (dáme tam variabilné aspect ratio, nech to vyzerá aspoň trochu "umelecky") psycho nudná zbytočnosť. (PS: z EndCredits sa dozviete, že všetky vesmírne zábery - ktoré vo filme celkovo vydajú na zhruba 3min a zrejme majú byť "SCI-FI" (tak to ani očuhom), sú vystrihnuté zo starších IMAX filmov... toľko na margo originality a použitia budgetu).Celkovo to vyznieva ako LSD sprznenie už aj tak mariškovej "Lucy In The Sky With Diamonds" od Serdžanta (odznie remix) od The Beatles a za to sa chodí do pekla a nie do vesmíru! Nedám ani tú pojebanú jednu hvezdu, lebo Natálka bola lepšia už aj v Leonovi... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V podstate tu všetko bolo povedané. Mega nuda, v ktorej sa nič nedeje a tá nuda je ukrutne dlhá. Zbytočný film bez nejakej pointy, na ktorú by ste sa nevedeli dočkať. A Natalie Portman s otrasným kastrólovým účesom. Je mi záhadou, ako sa mohla objaviť v takomto céčkovom filme. Asi fakt potrebuje prachy na kaderníka. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Spíš než o vesmírnou sci-fi jde o niterné psychologické drama jedné astronautky a jako takové funguje docela obstojně. Nehledě na to, že Natalie Portman hraje Lucy Colovou opravdu velmi přesvědčivě. Nicméně na můj vkus by film mohl být kratší. Příběh není natolik obsáhlý, aby snímek musel nutně mít více než dvouhodinovou stopáž. (60%) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Astronautka Lucy je velmi ctižádostivá, houževnatá, pracovitá žena a sledovat její příběh, kdy se z práce stává/stane posedlost a duševní zdraví vypoví službu, mě ohromně bavilo/vtáhlo a ani to líné tempo mi nevadilo. Za prvé Natálka Portmanová to dala v kvalitě A+, věřila jsem jí každou prolitou slzu. Za druhé atraktivní prostředí NASA, nahlédnutí na dno bazénu mi nikdy nezevšední, za třetí kreativita tvůrců se mi zamlouvala, sice si skutečnou událost přiohli a upravili, ale ani to mě nevykolejilo, neb mě okouzlila kamera, Padme se bavila a čekala na každý další záběr. Za čtvrté nemám nejmenší problém s představivostí, to, co prožila hlavní postava ve vesmíru, je prostě bomba, kdo z nás se podívá na Zemi z takové výšky a uvidí to, co ona? Za páté zdejší hodnocení přízemních pozemšťanů jedna mimozemšťanka naprosto ignoruje a jde do plných, aby alespoň malinko dorovnala skóre. P.S. Scífko to vážně není, je to taková krásná psycho-haluška. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Ufff... Vzhľadom na námet som mal isté očakávania aj kvôli Natalii, ktorá si tieto typy úloh vcelku vie vyberať, ale toto sa skutočne nepodarilo ako po autorskej a režisérskej stránke, tak aj po tej technickej. Podivné a najmä umelé narábanie s orezmi obrazu a nepohodlná kamera ešte viac potápajú už tak dosť chaotickú dramatickú mozaiku osobnosti jednej zmätenej astronautky. Obrovská škoda inak zaujímavého námetu.... Bohužiaľ. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Reálná postava jménem Lisa Nowak má ve skutečnosti děti 3. (Merlinousek)
  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama