Reklama

Reklama

Astronautka Lucy Colová pluje v nekonečné temnotě vesmíru, v očích se jí odráží modrý mramor Země a v jejím nitru se mísí pocit strachu a úžasu. Jen pár vyvolených spatřilo planetu z této perspektivy. Lucy ve své kosmické osamělosti vnímá současně majestátní sílu a relativní bezvýznamnost. Nakolik jí tahle transcendentální zkušenost změní život? Ve snímku inspirovaném skutečnými událostmi se Natalie Portmanová představuje v hlavní roli astronautky Lucy Colové, která díky své touze po dokonalosti pronikne mezi pevně semknutou skupinu mužů v NASA. Poté, co uskuteční svůj sen o cestě do vesmíru, Lucy najednou cítí, že svět je příliš malý, její každodenní realita šedá a manžel nudný. Zatímco se maximálně soustředí na přípravy další mise, její život se pomalu rozpadá. Lucy ztrácí kontakt s realitou – i s tím, co je skutečně důležité. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Ehhh, ale kdeže. Jen jedna standardně americky namachrovaná a namistrovaná superpipina popatří z orbitu na nekonečnost vesmíru a nepatrnost života pozemského, v hlavičce jí z toho zážitku nastane existenciální, emocionální i hormonální zmatek, proběhne u ní přenastavení priorit a hodnot, rozjede se rozpad osobnosti a divák pak po celý zbytek filmu sleduje průběh jejího postupného blbnutí a šílení. Pro obdivovatele a fanoušky Natálky povinnost, pro milce scífek špatný žert. Mne osobně Lucy bavila i zaujala, pomalý psychologický filmy já rád, několik scén je zajímavých a působivých, zvuková stopa příjemná, klidná kamera fajn a proměnlivost formátů obrazu mi ani nevadila. Ovšem v rámci žánru "psychologický film s Natálkou" je to po Black Swan přece jen o trochu slabší odvar, Aronofsky holt tenkrát nasadil laťku hodně vysoko. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když neumíte napsat příběh (natožpak Příběh), milujete Natálku Portman (která tady připomíná spíš mladou Juliette Binoche) a pokusíte se něco spatlat dohromady. Uvedete to dramatickým titulkem Založeno na... - chvíle napětí (to v tom filmu fakt je) - ... skutečných událostech. A aby nikdo nepoznal, že jste nýmand, který nic neumí, postmoderně přeházíte čas, aby nikdo nepoznal, co je retrospektiva nebo flashback, kdy se která scéna odehrává (takže v tom úvodu klidně může mluvit s duchem své maminky, vás pak napadne, ale to jen proto, že film nenabízí vodítka a můžete si interpretovat cokoliv, jakkoliv chcete) a aby to bylo fakt cool, budete střídat formáty 4:3, 1,66:1, 1,85:1, 2,35:1 a 2,78:1. Ha ha, a jste velký filmař. Prd. Těšil jsem se, že film se nějak hlouběji bude zabývat pocity kosmonauta, který se z nekonečného vesmíru vrací do okovů Země - jak je to naznačeno v tom úvodním rozhovoru s psychologem -, ale houbeles. Jediné, co se tu vydařilo, jsou některé dialogy, na to asi měl pan režisér nějakou dobrou námezdnou sílu, protože jsou občas vtipné, ale většinou ve věcech, v nich o nic nejde ("Měla bys mít nějakého koníčka.jako já" - "Pití není koníček, mami." - "Ale mohla bych v tom soutěžit".). Fakt film o ničem, zbytečnost. Raději si přečtu Armstrongovy paměti. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amíci v Hollywoodu mají scénáristy, kteří dokáží vykonstruovat příběhy do dokonalosti, ale také tam mají scénáristy, kteří by se neuchytili ani v Belize. Lucy in the Sky má stejně nezáživný a nezábavný námět jako má i netflixovský Away. Přitom oboje je o cestě do vesmíru, což je samo o sobě námet k nezaplacení. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Natalie je síce moja najobľúbenejšia herečka, ale posledných 15 rokov si vyberá totálne nezáživné filmy a už prestávam veriť, že ešte niekedy natočí nejaký dobrý film. Tento životopis jednej astronautky, ktorá svoj životný vrchol zažije príliš skoro a po zvyšok života sa snaží nájsť, aby nakoniec skončila pri chove včiel je na úrovni chujovín aké točí Nicolas Cage. Zopár záberov z vesmíru to nevytrhne. No a tie hrátky s formátom obrazu tu sú asi preto, že aj režisér pochopil aká to je nuda a tak na poslednú chvíľu skúsil vymyslieť aspoň niečo čím by zaujal. Nepodarilo sa mu to. 1/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lucy zažila niečo, čo zažilo v histórii ľudstva iba zopár desiatok jedincov a výrazne ju to poznamenalo. Stratila pevnú pôdu pod nohami a začala hľadať novú. Lenže to nie je tak jednoduché, keď máte dojem, že vás nechali na orbite. Nevedel som, čo od filmu očakávať, a to nielen vzhľadom na negatívne ohlasy. Lucy in the Sky mi ale ako nudný film nepripadal, paralel s o niečo vydarenejšou Proximou je tu ale dosť. Natalie hrá svoju hrdinku ako dosť nesympatickú osobu, čo môže tiež pre mnohých predstavovať problém. Jej príbeh je ale dobre vypointovaný a osobne by som povedal, že po takomto zážitku premýšľavejšie typy intelektuálov by situáciu nemuseli zvládnuť vôbec. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Film měl světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 11. září 2019. (PamPero 1)
  • Děj filmu je založen na reálné události z 5. února 2007, kdy byla Lisa Nowak (ve filmu Lucy Cola) zatčena v Orlandu na Floridě a následně obviněna z pokusu o únos kapitánky amerického letectva Colleen Shipman, která byla milostně zapletena s astronautem William Oefelein, stejně jako Lisa Nowak. (Merlinousek)

Reklama

Reklama