Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (943)

jasanka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to tesila, a tak velke zklamani prislo. Absolutne nelogicke ze vsech stran, vsechno spatne. Ne, ne, ne. Uvidim, jestli jeste nezmenim hodnoceni na nizsi. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Jenom za obsazení. I když Daniel Craig mě štval od začátku do konce, ale nevylučuju, že to nebyl záměr. Humor - ani omylem. Not my cup of tea... ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Nejprve se to vůbec jako komedie neprojevovalo, ale pak to začalo nabírat velice rychlý spád. Překvapilo mě, kolik se toho do filmu vešlo. A příběh byl skvělý. Nepředvídatelný a originální. ()

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba. Čekala jsem satiru a parodii na detektivku, ale nakonec je to tak trošku všechno dohromady včetně detektivky samotné. Herecké výkony jsou excelentní, kupodivu se mi líbila i kulturní vložka a narážka na americkou společnost, přestože jí úplně ve filmech nemusím. Zvraty a zápletka rovněž perfektní, sice by se to samozřejmě odhalit dalo, ale musím říct, že ve vražedném tempu je to velmi obtížné. Skvělá práce a těším se na pokračování ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Skvělá detektivka s netradiční zápletkou a průběhem a nečekaným závěrem. Za mě luxusní film, skvělé herecké výkony a jako fanda detektivek jsem víc než spokojen. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Na poměry krimi příliš velká pohádka mimo realitu, na poměry komedie zas veskrze nezábavné. Zvláštní mix žánrů, který navzdory produkčním kvalitám nepřináší nic nového. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Celosvětové nadšení kolem tohoto filmu mě asi bohužel minulo nebo alespoň minout mělo. I když se jedná o režijní i herecký koncert, dějově se jedná o velice jednoduchou mozaiku jednotlivých postav, jejich příběh si dokáže dát dohromady i obyčejný divák, který si myslí, že detektiv Columbo objevil Ameriku. Velká škoda. I když si herecké hvězdy své role vyloženě užívají, na film si za pár dní už ani nevzpomenu. 65% ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Pokud jste milovníky kvalitních detektivek ve stylu Hercule Poirot či retrospektivních příběhů, tak tohle je skvělá kombinace obojího v moderním hávu. Po celý film jsem se bavil, především díky suchému britskému humoru a promyšlenosti scénáře (něco se o jedné postavě zmíní a později se tomu tak i stane). Všechny postavy mě tu bavili a měli svůj smysl v příběhu, ale přeci jen vyčnívá Evans (po dlouhé době hraje floutka a ne dobráka a jakmile se objeví na scéně, tak film se dostane na novou úroveň), De Armas (je tu kouzelná a za celý film se nedozvíte z jaké části Jižní Ameriky opravdu pochází) a Craig u kterého až do konce filmu netušíte jestli je to opravdu dokonalí detektiv a nebo jen strejček náhoda, kterému vše spadne do klína. Dokonce je tu i akční scéna, kterou jsem neskutečně uznal, páč to bylo dost reálný a pobavilo to. Film obsahuje i dost zvratů, které nejsou jak vytažený z pr.ele, ale dávají smysl. Avšak i přesto jsem v půli filmu měl pocit, že vím jak to dopadne. Bylo tomu tak. Každopádně na dojmu to vůbec neubralo. Skvělí začátek filmové sezony 2020 a já se těším na další film, který už je oznámený. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele

Velice povedená (byť ne tak surová) alternativa k Tarantinovo "Osm hrozných". V době samých rebootů, restartů, Marvelu nebo komerčních sequelů, svitla naděje na lepší a originálnější zážitek a koná se jedno z největších překvapení posledních let i jasného adepta na film roku 2020. V první řadě je třeba zdůraznit, že má důvěra ke scénaristovi a režisérovi panu Rianu Johnsonovi byla z důvodu zneuctění ságy Star Wars opravdu nabořená. Na druhou stranu jeho starší snímek "Looper" se mi dost líbil a režisér je tu od toho, aby točil film podle sebe a své vize, což v případě Last Jedi učinil (mělo si to prostě uhlídat nejmenované studio Disney). "Na nože" z toho vyšel na výbornou a mohu upřímně říct, že jsem z kina odcházel nadšen. Zřejmě Johnson bude ten typ tvůrce, který má dobré nápady i precizní provedení, ale neměl by sahat na už rozjeté projekty, nýbrž si jen od začátku do konce budovat své vlastní, což jak u Loopera tak u Knives Out prostě fungovalo. Zpracování, atmosféra, herecké výkony, zápletka, šokující zvraty a v neposlední řadě výborná myšlenka fungování dnešního světa i rodinných vztahů. Pár postav se sice scénaristicky úplně nevychytalo a občas si to zasloužilo malinko navýšit potenciál humoru, ale jinak jsem se ani vteřinu nenudil a vše krásně zaklaplo a dávalo smysl. 90 % ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Milovníci Agathy Christie, bežte na to! A nie je to žiadne klišé, že ide o jej poctu. Tosim správne poznamenal, že Branaghov Poirot sa môže ísť schovať. Toto (a nie Branagh) je totiž detektívka úplne v duchu Agathy: Vražda - každý je podozrivý - vyšetruje sa po starom (s minimom technológií pomocou starého dobrého pátrania) - všetko je inak, ako sme si mysleli - a všetko je opäť inak - ide to aj bez prehnaného psychologizovania a filozofovania - ide to aj bez zbytočného násilia (okrem samotnej vraždy samozrejme) - postavičky sú pestré ako kvety v anglickej záhradke - detektív má veľký zmysel pre spravodlivosť a je ozajstný gentleman - čistá radosť z odhalenia vraha! Áno, toto je pocta Agathe Christie! Dávam plný počet! ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Velice dobré! Chápu, že v současnosti snímek atakuje i na těch pět hvězd, ale já budu poněkud mírnější. Pořád jsou to ale velice silné čtyři hvězdičky, nicméně něco tomu ještě chybí. Možná ještě větší odvaha. Každopádně scénář je vypiplaný do posledního detailu, není možné pociťovat nudu, vše je krásně názorné, ale zároveň adekvátně "ukryté". A herci skvělí. Pěkné překvapení na začátku roku! ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelné, napínavé a především pořádně zábavné. Užíval jsem si každou minutu a těšil se na každý další zvrat, kterých je ve filmu požehnaně. Na nože rozhodně není klasická detektivka, naopak si hraje se strukturou a je díky tomu o to zajímavější. Mezi herci musím mimo Daniela Craiga pochválit především Chrise Evanse, který si svou roli neskutečně užíval (při čtení závěti exceluje) a za mě má nejlepší roli svojí kariéry (kam se hrabe Kapitán Amerika). Mohl bych se hrabat v několika detailech, které možná nesedí, ale nemám to zapotřebí. Dlouho jsem totiž neodcházel z kina takhle nadšený. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Žena která musí mluvit pravdu.Tajné okno.Sto+ matka.A vyhrožování,že pudeš s hundrtmilionem doláčů back do Venezuely?No to je strašná představa!Jako detektivka to stojí za vyližprdel.A Craig jako Poirot.Jako vtip dobrý,ale to je tak všechno.Casting a výprava pěkný.A.Christie může v klidu spát.Tedy až se párkrát obrátí. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Johnsonův autorský projekt provází už pár měsíců slušná pověst a i tuzemský divák se konečně dočkal a může tak být svědkem vyšetřování úmrtí slavného (a bohatého) autora detektivních románů, kde měl téměř každý z podezřelých alespoň malý motiv k tomu, aby jeho život ukončil. Johnson nám představuje svoji variaci na detektivky Agathy Christie a nutno říct, že hru s divákem zvládá na výbornou. Po celou stopáž zůstává o ten jeden pomyslný krůček před divákem a od začátku do konce budete uvažovat, přemýšlet, co se děje a kdo že je oním pachatelem, k jehož odhalení musí přeci dříve nebo později dojít. A Johnson není jediný, koho je třeba pochválit, protože své si tady odehrají i všichni zúčastnění a je úplně jedno, kolik dostanou prostoru, ale své party si každý z nich náležitě užil bez sebemenšího přehrávání. Branaghovu Poirotovi tak vyrostla vcelku nečekaná konkurence a jsem zvědav, jakým případem se nám Johnson pokusí zamotat hlavu příště. Určitě u toho nebudu chybět. 85% ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Film od fanouška detektivek pro fanoušky detektivek. Chytrý a zábavný a skvěle pracující s diváckými očekáváními a žánrem. Nebere se přehnaně vážně, ale zároveň přistupuje s citem ke všemu, co vážné být potřebuje. Celkem i chápu, že by rozuzlení někomu mohlo připadat překombinované, ale pokud ujíždíte na Sherlocku Holmesovi, Poirotovi, Maigretovi nebo dokonce Columbovi, naprosto jasně uvidíte, že to rozuzlení je volba, a přinese vám to ohromnou radost. Svět potřebuje víc detektivek jako Knives Out. Odteď prosím jednoho Benoita Blanca ročně, dokud Craigovi nebude aspoň pětasedmdesát. ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama