Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (943)

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Vychytralá a zábavná detektivka. Skvělé napsaná, natočená a zahraná. Johnson opět dokazuje že je to úctyhodný tvůrce a Craig předvádí životní hraní. Vedle Poirota a Holmese další detektivní řada se kterou budu rád trávit čas. 8/10 ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako nudná televizní adaptace Agáty Christieový, ale zhruba v padesáté minutě to dostalo ty správný kule, jelikož to nevyšetřoval Herkule Poirot, ale Vladimír Putin. Sice šlo spíš o takovou komorní konverzačku, která by se hodila spíš na divadelní prkna, ale konec mne přistihl vskutku nepřipraveného, za což dávám hvězdu navíc. Ono to totiž vypadalo, že ještě před půlkou už není co vyšetřovat, navíc Putin na to šel opravdu od lesa a vyptával se na vše chůvy, která když lhala, tak blila, takže s každou novou šavlí měl hned o chlup jasněji. Vtipný to sice moc nebylo, ale všihni herci hráli parádně a zastřeli tak svými výkony to, že divákovi vlastně bylo šuma fuk, zda se nějakej pětaosmdesátiletej dědek zavraždil či nikoliv. ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

V první řadě se hodí říct, že Knives Out je film, jehož existenci na velkém filmovém plátně ospravedlňuje pouze jeho obsazení. Klidně by mohl být natočený pro televizi a na kvalitě příběhu by se to zásadně neprojevilo... Ale jinak jde o nadmíru kvalitní detektivní film, který chytrému divákovi dává dostatek indicií, aby mohl být o krok před detektivem a aby se necítil ošizený a podvedený, když přijde nějaký zvrat. Rian Johnson natočil a napsal film, který od prvních záběrů připomíná stařičký film Slídil (Sleuth), zároveň se nebojí pustit do složitých moderních politických témat (nutno dodat, že velice velice vkusně) a pracuje s chytrým humorem, o kterém už zbytek Hollywoodu zapomněl, že ho lze dělat. Herci si navíc očividně své role užívali a bavili se - Craig i Evans pro sebe kradou plátno seč mohou a a nebál bych se říct, že jejich role zde patří k tomu nejlepšímu, co kdy natočili. ()

Kotletka 

všechny recenze uživatele

Možná nejsilnějších pět hvězd, které jsem kdy jakému filmu dala. A rozhodně nejlepší autohonička, co jsem zatím viděla... ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Na začiatku to vypadá ako obyčajná partička clueda. Nevýrazné (aj keď hviezdne) obsadenie a ich nevýrazné výkony sa o to postarali. Vinu však nesie suchý scenár. Film by som teda označil ako veľmi suchú komédiu , kde jediný ako tak "smiešny" prvok je krcanie. Scenárista si dal tak veľkú robotu so zápletkou, že zabudol na zábavu. Za zápletku 3 hviezdy a dve dole za nudu a trochu nekonzistentný žáner. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka s průměrným a předvídatelným rozuzlením, co se osoby pachatele týče. Celé to stojí a padá s hereckými výkony a neustálým pomrkáváním na staré dobré detektivky Agathy Christy. Netuším na kolik to měla být komediální detektivka, protože toho humoru jsem tam opravdu moc nezaznamenal. A vlastně si ani nejsem jistý jestli mělo být vtipné házení blitek hlavní hrdinkou vždy, když začala lhát. Bez tohoto trapného prvku, jenž působil jako berla pro hluchá místa bych se vážně obešel. Bylo to nechutné a šikovnější scénárista by se s tím jistě popasoval mnohem lépe, než-li léta přechválený Rian Johnson, který zde naštěstí měl k ruce výtečné herce v čele s triem Craig, Evans, de Armas. Takže jsem se ve výsledku bavil tak na 70%, ač jsem si jist, že po druhém shlédnutí bych šel s hodnocením zcela jistě dolů... ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Osoba, kterou jsem na Nože vzal, řekla, že "Toto je nejlepší film, který jsem kdy viděla!" a diváci v dolních řadách během titulek tleskali, což, pokud to není ve Scale nějaký rituál, se filmovému diváku prý stává jen jednou za život. Za mě pravděpodobně nepůjde o můj nejoblíbenější film, přeci jenom do McDonagha to má hodně daleko, to ale neznamená, že nejsem nadšený a neobepisuji všech těch pět a půl přátel, které mám, aby se na to podívali, jinak jim pohrozím (pravým) nožem. Částečně je to přenesené nadšení oné osoby, pro kterou půjde o nejoblíbenější film víc než poslední dekády, z druhé části je to uvědomění, že jsem viděl skvost, který se za rok 2019 vyrovná Parazitovi a překonává třeba i kvalitu Králíčka Joja. Čert pak vem nějaké Tenkrát v Hollywoodu, nebo Jokera, přestože šlo v minulém vskutku filmovém roce také o celkem dobré kousky. Ovšem na tuto barvitou kombinaci žánrů a poctu detektivkám tisíckrát větší, než když Tarantino vzdával úctu westernovkám, jen tak něco z toho mít nebude. Všechna čest Rianu Johnsonovi od kterého toto byl ten nejlepší prostředníček, který mohl ukázat Star Wars fandům s tím, že skutečně umí natáčet a přestože má jeho předchozí film objektivně chyby, už v něm jsou vidět jisté kvality jeho tvorby a snímkem Na nože se mu jen daří spravit si reputaci a nechat nás sledovat zrod začínající filmové hvězdy. Upřímně se na jeho další tvorbu těším, na další hry s divákem, drzé odkazy, absurdní charaktery a scénky a zároveň naprosto geniální scénáře, struktury příběhu a práce s humorem. Jistě, mnohé mohlo být lepší, ale je to lamentování nad tím, že někdo do výborného guláše nenasypal o něco více koření než mohl. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivka se skvělým hereckým obsazením. Po první hodině mi bylo jasný, že to nebude tak jednoduchý, jak to vypověděla ošetřovatelka, ale že to bude až takhle zamotaný... Čtvrtou hvězdu nedám kvůli tomu, že se to místama strašně tváří jako komedie a já tam žádný extra scény nebo dialogy k zasmání neviděl. 65%. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - GENIÁLNÍ. Dostal se nám chytrý, neotřelý detektivní příběh plný napětí, zvratů a nečekaných zápletek, ale především i akce a skutečně vkusného humoru. A to vše v podání naprosto výborných herců, se kterými si tuhle hru zkrátka užijete. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Místama zábavná, stylově natočená a luxusně obsazená detektivka. Daniel Craig byl jako detektiv fajn, jen mě občas trochu štval jeho jakoby texaskej přízvuk (jeho přirozenej anglickej akcent by byl mnohem lepší). Ana de Armas zase byla velice sympatická hlavní hrdinka (no dobrá, hlavně se na ní dobře koukalo) a Chris Evans taky zahrál dobře. Bohužel ale bylo postav moc, takže zbytek hvězdnýho ansámblu nedostal dostatek prostoru, aby moh pořádně předvést svoje kvality. Příběh byl vcelku napínavej a dobře vymyšlenej (jen v závěrečnym rozuzlení poměrně překombinovanej). Jenže mě prostě nuděj ukecaný "vyšetřovatelský" scény, kde pan detektiv vyslíchá podezřelý a vymýšlí teorie, kdo a proč je vrah. Takže u detektivních scén "v báraku" jsem se spíš nudil a u převážně thrillerovejch scén "mimo barák" jsem se naopak víc bavil. Kdyby se upozadilo vyšetřování po činu a vyprávělo se chronologicky dle sledu událostí, zkrátka kdyby se šlo spíš cestou kriminálního thrilleru s prvkama komedie, byl bych nejspíš hodně nadšenej. Takhle pro mě tý zábavy nebylo tolik, kolik bych od bijáku s takovymhle hodnocenim očekával, tři hodně silný hvězdy. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Skvělá inteligentní podívaná, které je podaná způsobem, jaký dobře známe z klasických detektivek. Přijde mi, že si Craig tuhle roli užíval více než Bonda. Z Any de Armas ta nevinnost úplně čiší (po Knock Knock sakra velká změna) a Chris? Ten taky měl dost prostoru se předvést. Tempo může být na někoho pomalejší, ale tohle je prostě chuťovka. 5* ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Složité, překombinované? Možná, ale hlavně ohromně zábavné. Jeden mrtvý bohatý muž, možná vražda a všichni k ní mají motiv. Scénář jakoby opsaný z nejlepších detektivek Agathy Christie. Výborné! ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Nekde v pulce sem zacal ztracet nit jak to zacalo bejt prekombinovany. Osobne sem na vraha tipoval budto toho malyho kluka, nebo babu, protoze ve filmech je vrahem vzdycky ta nejmin verohodna a nejnevinejsi postava. Evidentne bych detektiv bejt nemoch. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hrozně zvědavý, jaký snímek natočí Rian Johnson po Star Wars, které se mu dle mého názoru nepovedly. A on kupodivu natočil bravurní dílo, kde dokázal, že je zručný režisér a celkem fajn scénárista. Propletený příběh, kdy a kdo koho zabil, mě velice bavil. Ztrácel jsem se pouze v prvních deseti minutách, kdy jsem se ještě neorientoval, kdo je kdo, ale posléze už to byl jeden velký orchestr. Některá odhalení (např. vražda) mohla být prozrazena o něco déle, ale přesto nás na konci čekal poměrně zajímavý zvrat, který jsem, vzhledem k odvíjejícímu příběhu, trochu očekával, ale ve finále mě to ani nezamrzelo, protože vše bylo vymyšleno do posledního puntíku. Johnson natočil skvělý film, který se může blýsknout bravurním obsazením. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Veľmi uspokojujúci film v dnešnej americkej produkcii filmov. Jedoznačne diváka viac očarí než Vražda v Orient exprese. Rian Johnson po kontroverzných star wars nám svojou výbornou tvorcovskou prácou len obhauje to čo už dokázal vo filme Looper. Držím mu palce pri budúcich filmoch. Knives out je v skutku výborný film či už za to vďačíme hereckému castingu alebo nie. Žeči stojí aj o ďalšie zhliadnutie to sa uvidí neskôr. (90%) ()

guri 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna kriminalka, pri ktorej som si viackrat spomenul na "Everybody lies" doktora House-a. Ktovie, ci na druhe pozretie to bude stale dostatocne zabavne. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Schéma filmu je na pohľad identická s klasickými detektívkami ako od Agathy Christie, no Johnson sa rozhodol zažitý koncept osviežiť. A to tým, že vyšetrovanú smrť do detailu ukáže divákovi už v prvej štvrtine filmu alebo tým, že zodpovedná osoba sa pri klamstve dogrcia. Aj tak si ale dosýta užijeme vypočúvanie všetkých prítomných a rozpletieme komplikované rodinné vzťahy, presne podľa vzoru najlepších zástupcov žánru. Ku koncu sa začnú vŕšiť odhalenia a ďalšie zločiny pričom to do seba celkom pekne zapadne. Hlavný problém tak mám s tým, že pre zápletku kľúčová zámena bola neuveriteľne nepravdepodobná a trochu mi to skazilo pocity z kvalitnej filmárčiny. Johnson teda nech smelo točí vlastné projekty, kde môže využiť svoju kreativitu, no k zavedeným značkám ho radšej už nikdy nepúšťajte. 8-/10 ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Na jedno podívání příjemná "divadelní hra" s úžasným hereckým obsazením. Krásně barevné, stylizované, umělecky precizní. Bohužel kvůli té stylizaci se moc nedá vcítit do postav a jejich motivací, vnímat je jako cokoliv jiného než přehnané archetypální figurky - a to u filmu (narozdíl od divadla) nedokážu překousnout. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Režisér Johnson se do historie zapsal filmem The Last Jedi, který neměl zrovna nejlepší ohlasy. Universum Hvězdných válek mu moc nesedlo. Ale to, co byste od něj rozhodně měli vidět, je film Na nože. Jde o detektivku - děda z bohaté rodiny zemře v den svých narozenin a Daniel Craig coby detektiv je povolán, aby zjistil jak k tomu došlo. Každý člen rodiny má nějaký motiv, uvěřitelnou povahu a vztah k zmíněnému a nebude nejjednodušší najít pachatele. Tohle zní asi jako nejvíc klišé detektivka, ale Na nože je v něčem jiném a to se mi na tom hrozně líbilo. Nebudu prozrazovat víc, koneckonců bych vám zkazil zážitek a moment překvapení, takže už vám jenom závěrem chci říct, že pokud chcete zažít dvouhodinový brainstorming maratón, tak Na nože na vás čekají. Zase po dlouhé době super film. ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama