Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (943)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nakonec solidní kriminální film, který má skvělý scénář a dokonalou hereckou sestavu. Postupné vyjasňování bylo dobré, ale nakonec jsem nebyl tak překvapený, jak bych očekával. Kdo očekává nějaké napětí či akci, bude zklamaný. 8/10 = 85% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zábavná hra s divákem na myš a kočku, nebo kočku a myš? To je fuk. Každopádně já samozřejmě hned poznal, kdo je vrahem a kdo zahradníkem (sáfra kde mám pytlík na blinkání)... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nádherné retro. Chytrý scénář, skvěle udržovaná, hereckými výkony umocňovaná ironická poetika, zvratyvršící se jeden na druhý až k závěrečné pointě. Příjemný zážitek. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Detektív Daniel Craig verzus množstvo potenciálnych páchateľov a vyšetrovanie na štýl Agathy Christie. Vďaka skvelému hereckému obsadeniu ide o výbornú kriminálnu zábavu, záverečné rozuzlenie však mierne sklamalo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se nebavila (poirotovských detektivek s výbornými herci, kteří si své role vyditelně užívají, není nikdy dost), problém ovšem je, že mi bylo vše jasné dávno před Blancem; identita vraha, středový zvrat a pomalu i každý drobný hint (převlekem počínaje a nožem konče). Víc jak 3,5* dát nemůžu, protože moment překvapení je pro daný žánr klíčový, zhlédnutí ale přesto doporučuji. P.S.: Unikl mi autor titulků, ale překlad některých výrazů byl vážně tragický... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak už aj ja som sa pridal do klubu divákov, čo si pozreli "Na nože". A musím uznať, že v rámci žánrového zaradenia - krimi, ide o pomerne vydarenú a hlavne inteligentnú záležitosť. Jednotlivé nitky do seba pekne zapadajú a na konci dostane divák výsledný obraz zločinu. Takýto prístup mám veľmi rád. Záver mi trocha pripomenul Poirota - všetci sa zídu na jednom mieste a páchateľ je odhalený. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson přinesl velmi zábavnou a hravou poctu žánru detektivek ve stylu „whodunnit“ a svou efektivní režijní zručností a chytře napsaným scénářem u mě vyhrál na celé čáře. Herci zde nejsou obsazení jen jako komerční lákadlo pro okořenění mnohokrát viděné premisy, ale opravdu se stoprocentně hodí a vtělují do svých postav a vytváří tím humorné panoptikum v originálně navrženém schématu. Jinými slovy - vše, s čím jsem měl problém v nedávné nablýskané Vraždě v Orient Expresu, zde tvůrci svým správným přístupem přetavili v naprostá pozitiva. Daniel Craig a Ana de Armas, vau. A dvojka? Sem s ní. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Od KNIVES OUT jsem nic neočekával, ani jsem nečetl předlohu. Trailer mě moc nechytl, obával jsem se moderního humoru a ujeté nadlehčenosti. Nicméně, poté, co jsem film dokoukal, jsem byl příjemně překvapen, že se mé obavy naštěstí nenaplnily. Přeci jenom detektivky beru všema deseti, tak tu reálná šance, že se mi to bude líbit, musí být. Odkud začít? Dějově je to vcelku jednoduché a to nastínění situace okolo vraždy, které se nám v průběhu filmu několikrát z různých úhlů pohledu promítalo, bylo hezky natočené – a HLAVNĚ takovým způsobem, aby se v tom divák mohl jednak dobře orientovat a jednak, aby se moc nenudil a udrželo si to jeho pozornost až do konce. Samozřejmě, na každého to zapůsobí jinak. Mě to vtáhlo do děje hned od začátku. Možná tak první 15 min je méně záživných, ale co už. Nevím, jak mám dále pokračovat, aniž bych nic nevyspoileroval, ale zkusím to. Hlavním pointu případu už tu máme víceméně z části odhalenou ani ne v polovině snímku, ke konci je ještě nějaké dovysvětlení a zaklapnutí puzzlí, aby vše sedělo, takže v tomto ohledu jsem byl zpočátku trochu zklamaný, ale vzhledem k tomu jak to bylo vše chytře natočeno, vysvětleno, tak si nemohu více stěžovat. Prostě to mohlo mít lepší pointu, ale chápu, nemusí mít každá detektivka šokující rozuzlení. Jen mi to přišlo takové předvídatelné. Ale nevadí. Přesto jsem spokojen s režií filmu a s jistou originalitou. Ta nadlehčenost zde byla pojata v rozumné míře. Herecké obsazení bylo výborné, včetně jejich postav. Za mě excelovala nejvíc hlavní dvojice Ana de Armas a Daniel Craig. Craig mě téměř nadchl, jeho herecký výkon byl excelentní. Byl vtipný, sarkastický – prostě se do role skvěle vžil. Oceňuji i Ch.Plummera, který na svůj věk (90 let) vypadal docela svěží. Líbila se mi i netradiční filmová hudba. Co k tomu víc dodávat? Jsem spokojen, jen by to chtělo lepší pointu, holt mám nakoukáno a načteno už dost detektivek. Prý má být pokračování? Určitě jsem pro! ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Že mě bude Craig bavit jako málomluvný, ujetý detektiv jsem nečekal. Celý film je lehce praštěný a bláznivý, byť jasně odkazuje na tradici detektivek ve stylu Agathy Christie, co se sakra stalo v tom zavřeném pokoji. Každý měl přece z povedené rodiny excentriků motiv, toho bohatého staříka odpravit. Film má perfektně promyšlený scénář a twisty, navíc nabírá ještě větší tempo i napětí v druhé polovině. Film má několik hlavních postav, Ana de Armas jako posluhvačka starého spisovatele je pouze jedna z nich. Moc elefantně vymyšlená a provedená detektivka starého střihu. Kromě Craiga, Any, mě nejvíce svým výkonem dostal Chris Evans. Musíte se povznést nad trochu ospalý úvod, protože poté jízda začíná... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dozorující Agatha Christie zprvu tímto detektivním dílem byla vskutku uchvácena a nepotřebovala ani mast na vaginální suchost. Postupem času ji ale stejně přemohl spánek. Dvouhodinovou stopáž tahle staromilsky uchopená detektivka o záhadném skonu jednoho zámožného spisovatele detektivek neustojí. Režisér a scenárista v jedné osobě Rian Johnson na scénu vrhne přehršel pozůstalých, respektive hádavý rodinný klan, co vede při o dědictví, hodnou ošetřovatelku Anu de Armas, která po sobě zametá stopy, a 99 procent děje situuje na venkovské rodinné sídlo, kde celou záhadu rozmotává tentokrát nebondovsky disponovaný Daniel Craig. Divákům je vsugerována jistota, že od začátku ví, na čem jsou. Senior si pár hodin po půlnoci a po oslavě požehnaných půlkulatin vzal život tím, že si podřízl hrdlo, když po záměně ampulek s jeho léčivy mu byla ošetřovatelkou omylem vpravena do žil větší dávka než je přípustné. Podříznutí krku v pětaosmdesáti je dost absurdní i extrémní řešení dané situace. A moc neobstojí fakt, že seniorovi zbývalo jen asi deset minut života, každý by tu záchranku přece jen přivolal. Dobrá tedy, bez této výchozí situace bychom neměli detektivní zápletku. Následně jsme většinu času svědky, kterak Ana de Armas před policií likviduje veškeré stopy, které by na ni vrhly stín podezření. Spisovatel si to tak přál, jelikož se jednalo o jeho oblíbenou ošetřovatelku, takže ji ještě před skonem instruoval, jak se má zachovat v rámci zisku neprůstřelného alibi. A když ošetřovatelka lže, tak zvrací. To mě bavilo a zajímalo, jak se film bude dál vyvíjet a posouvat. Pak se do celé záležitosti angažoval Chris Evans, floutek z rodinného klanu, který měl podezřele eminentní zájem pomoci nebohé ošetřovatelce svého dědy. A od té doby vše dobré a svěží z filmu vyprchalo. Ani tak nevadilo, že mladík má zjevně na celé údajné sebevraždě významný podíl, dost vadilo natahování celého filmu a nastalá jednotvárnost až nudnost. Ty průtahy fakt nebavily. Craig fajn, Ana de Armas taky prošla, rodinný klan byl samý nesnesitelný afekt, ovšem herecky velmi pestrý (Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Toni Collette, Michael Shannon, Katherine Langford a Jaeden Martell. A celé pojetí nemělo daleko do tragikomické divadelní hry, která si svoji originální svěžest neudrží a postupem času uspí. 6/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Má to nadhled, ale to je bohužel vše, co to má, napětí k detektivce patří, při jeho absenci se u ní příliš bavit nedovedu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Film pre fanúšikov oldschoolových detektívok, ale v tom mega castingu si nájde niečo každý. Ja som na to šiel hlavne pre možnosť vidieť Langfordku v kine, navyše v jednom filme s Anou de Armas. Nakoniec schytala krovie, zato Ana má hlavnú rolu a je v tých svetríkoch ešte rozkošnejšia, jak v jej klasických sex úlohách. Kto by nato mal ešte skočiť sú chalani z Filmkultu, že by popri “citovaní” cudzích komentárov tentokrát pridali aj vlastný názor. Už tak sú na smiech polke tuzemského internetu. Tak ako celý Refresher. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Měla jsem z toho rozporuplné pocity, místy mi ta přehnanost nesedla, i když je samozřejmě jasné, že absurdita zde byla záměr. Jenže mi trochu vadilo, že to bylo dost na hraně - na jednu stranu se to místy tvářilo docela realisticky, na druhou stranu vždycky přišel ten WTF moment... Přiznám se, že především mi tam vadil Daniel Craig. Možná jsem trochu předpojatá, protože je mi obecně dost nesympatický, ale myslím si, že mu tento typ role moc neseděl. Chtělo by to někoho, kdo má větší komediální um, a zrovna Daniel Craig mi na to přijde dost herecky nezajímavý. V téhle roli bych si představovala někoho jako Ryan Gosling, který umí být nejenom distingovaný, ale i vtipný. Daniel Craig téměř způsobil, že bych tomuto filmu dala jen 3 hvězdy. Naštěstí film ale velmi zachraňuje konečné rozuzlení, které bylo opravdu originální, neotřelé i zábavné. Takže i když je za mě hodnocení dost na hraně, nakonec se přece jenom přikláním ke čtyřem hvězdám. ~(3,5★)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Detektivka, která je originální, napínavá i vtipná. Johnson se ukazuje jako režisér s unikátním stylem (chytrý, citlivý, s nadsázkou, plus s přihlédnutím k menšinám, aniž by to bylo otravné). Skvělé herecké výkony, film i díky nim uteče jako voda. Člověk se u tohohle filmu cítí fajn, i proto, že není grimdark, naopak - odměňuje a oslavuje slušné lidské chování. Bravo, Riane. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tá absencia plných hodnotení sa mi nejak nezdá. Perfektná detektívka ako zo starej školy, kde vyučovali Poirot, Holmes a zopár ďalších. A na prednáškach využívali aj netušený čierny humor. Rian Johnson ako ich žiak si zaslúži pochvalu najmä za scenár, ono nakrútiť takúto konverzačku s takýmto ansámblom top hercov vlastne už musí byť hračka. A riadna zábava. Je fajn, keď počujem v kine smiech na plné pecky a zdieľam ho spoločne s ostatnými, to sa mi často nestáva. Príbeh je skvele vymyslený, Johnson asi nad ním strávil dlhé večery a osobne si veľmi želám, aby sa z Any stala nová superhviezda, to som jej želal už po BR 2049, ale teraz sa to už snáď skutočne zlomí... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I když se mi u tohoto snímku povedlo 2x usnout, tak musím říct, že převládají pozitivní dojmy. Velice hravá komedie s obrovskou spoustou odkazů na několik detektivek a velmi příjemným, mnohdy hodně skrytým, humorem. Herecké obsazení mi sedlo zhruba z poloviny. Na jedné straně jsou skvělí herci jako Craig, Evans, Plummer či Shannon. Na druhé straně jsou pak plastické vykopávky typu Toni Collette, ze kterých se mi dělalo nevolno, kdykoli se mi prošly před očima. Snímek si dělá legraci ze všemožných žánrových klišé, takže mu nelze vyčítat, že je v podstatě koláží klišé s naprosto předvídatelným rozuzlením. Přesto docela dobrá zábava a příjemná jednohubka. [70 %] ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Nádherná detektivka. Já sice Craiga vůbec nemám ráda, ale tady mě bavil. Asi i tím jeho přiblblým přízvukem, nebo nevím, ale bavil mě. Celkově je celá story skvěle vymyšlená. Já se bavila výborně. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Že by novodobá Agatha Christie? Film má neskutečně zajímavý konec. Otec a děda velké rodiny náhle zemře a hned se strhne boj o dědictví. Každý si chce urvat něco pro sebe. Okolnosti jeho smrti jsou poměrně jasné, ale pořád na tom něco nesedí. Trochu mě překvapilo, že onoho vraha představí tak brzo, ale nakonec je vše úplně jinak, než by se mohlo zdát. Film se Rianu Johnsonovi opravdu povedl a vyniká i dost hvězdným obsazením. Nejvíc bych asi vyzdvihl skvělou Anu de Armas a charismatického Daniela Craiga. Sice to trvá, než se vše objasní, ale rozhodně to stojí za to. Jeden zvrat střídá druhý a vy netušíte, kam až to zajde. Rozhodně povedený snímek. "Je to otvor uvnitř donutu." ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama