Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (943)

Praxis 

všechny recenze uživatele

To máte tak, když necháte natočit nenáviděného Johnsona takový fajnový malý film o jedné ujeté rodině, jednom baráku, jednom dobrém srdci a pánovi, co má sakra hodně peněz. Skvostný film plný skvělých hereckých výkonů, za všechny zmíním především Craiga, chytře napsaný, vymyšlený, s promyšlenou zápletkou a navíc ještě hodně zábavný. Knives out je výtečnou podívanou pro všechny bez rozdílu věku a pohlaví. Jen škoda, že záporák byl až zbytečně upozaděn a tak ve výsledku možná jasným podezřelým číslo jedna. 90% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak už od hlavní události jsem tušil, že zápletka bude o něco komplikovanější a dokonce jsem i správně poznal v čem byl háček a i viníka jsem brzy trefil. Velice propracovaný a vypiplaný film. Herci výborní, ale naprosto vládne Plummer, který je ve fantastické formě. Ana de Armas je skvělou mladou herečkou, Craig je až groteskně výstřední, inspirace Sherlockem je malinko vidět. Svižnější, originálnější a coolovější než novej OrientExpress, který se mi ale v kině také opravdu líbil. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Musím, říci že jsem o tohoto snímku nic moc nečekal a to hlavně z důvodu, že "největší" hvězdou je Daniel Craig. Kupodivu, opustil kamennou tvář Jamese Bonda a zahrál svou roli konečně přirozeně! O Knives Out jsem si moc nezjišťoval a tak jsem byl velmi mile překvapen, jakým způsobem se to nakonec vyvrbilo. Trochu střeštěnější Hercule Poirot a já mám Hercula v oblibě. Takže to zahrálo přesně na moji notu a celý šílený příběh nemá chyby. Bylo to výtečně promyšlené, zločin téměř dokonalý, prostě jednoznačně za mě skvělá podívaná!!! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jedna zdánlivá sebevražda jednoho starého spisovatele, dva záměrně nevýrazní detektivové, jeden záměrně velmi výrazný, jedna dobrosrdečná ošetřovatelka a jedna rodinná plná pitomců, z nichž ten největší pitomec se nakonec ukáže jako viník. Sice film občas letmo najede na nějaká společenská témata a satiričtější tón, ale nakonec jde podle mě ze všeho nejvíce o klasikou detektivku. Nerad bych se chvástal, protože jsem ještě neodhalil podobiznu zoubečkové víly, ale zdejšího viníka jsem ve druhé půlce  odhalil a nebyl tak  překvapivý, to spíše celkové vysvětlení okolností. Ale je to docela stylová detektivka, kterých navíc (minimálně v celovečerní podobě) v současnosti už asi moc není a je osvěžující něco takového v novodobém Holywoodu vidět. Dobře se to sleduje, parkrát jsem se i zasmál a  Daniel Craig jako detektiv  Blanc  fakt válí na sto procent. Je to dost založeno na atmosféře (celého domu apod.). Určite bych si na to dál říct v kině. Škoda, že pokračování pravděpodobné půjde rovnou na streamovací služby. Ale určitě se mu nebráním.  Jen mám malý problém, že jsem na základě reakcí  čekal něco více neotřelého a komediálního, také s větším prostorem pro další podezřelé. Vážně tady někdo psal o novodobé Vraždě na večeři?:D To jsme jinde.:D Ale jinak mě to zabavilo. Pěkná žánrovka s klasickou detektivní atmosférou, závalem dialogů,   i pár odbočkami. Fakt mě to bavilo. Třeba rozhovor Blanca se starou paní domu za doprovodu vážné hudby (já fakt konkrétně nevím, co to je.:D) byl úplně skvělý. Proč je mladí jen přípravou na smutek? Je možné, že se s věkem jen prohlubují city. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Pěknej styl, jak je to točený, ale SPOILER, když je Vám jasný, že ta lahvička tam nechyběla náhodou a v podstatě je vám většina zápletky jasná od třetiny filmu, tak to ztrácí kouzlo. No a závěr s nožem, já se začala smát snad o dvě vteřiny dřív než zbytek kina...až tak málo důvtipné publikum bych na CSFD premierach nečekala :( ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Parádní jízda, film jede ve velkém tempu celou stopáž a nebojí se i humoru, shazovaní klišé detektivních filmů a blízkých záběrů na Anu de Armas, která je tak jako vždy k sežrání. Craig si to dává a vyloženě užívá, stejně jako snad každý z perfektně vybraných herců. Příběh je sice nápaditý a plný zvratů, výsledný pozitivní dojem ale nedělá jenom zápletka, ale i dobrej feeling z herců a celkové atmosféry filmu. 4* P.S. - Toni Collete vypádá a hraje úplně jak Chýlková! :D ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Velké zklamání. A popravdě, nechápu to hodnocení. Asi jsem moc rozmlsaný, detektivky neskutečně žeru. Takže koukám na detaily, skládám střípky... No a tady ta mozaika byla tak okatá, že jsem hodinu před koncem už věděl vše. Ono se to snaží být chytré, ale nadbíhá to hloupému divákovi. Takže už než dopadla mince, věděl jsem určitě, kdo vrah není. A při jedení fazolí jsem už správně tipnul, kdo vrah je. Smutné. A tak trochu mi chyběla ta komedie, co je v popisu žánrů. Nakonec to stálo jen za hezký ksichtík sestřičky a charisma detektiva. Opravdu mě to zklamalo. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Naprostá libůstka. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy viděl tak skvěle napsanou, obsazenou a natočenou detektivku staromódního střihu. Staromódní ale nemyslím jako výčitku a označení nemodernosti, ale naopak klasického zábavného střihu, kdy postupně s detektivem (zde obtloustlý James Bond s francouzským jménem) rozplétáte vlákna zločinu. Krása. A ty dvě hodiny utečou jako nic... ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Bravurní detektivka, v průběhu které soucítíte s některými postavami, a některé naopak nemáte rádi. Hodně napínavý děj, ve kterém v podstatě do konce nedokážete říct co se přesně stálo. V rozumné míře jsou přítomné i vtipné scénky, což jenom dodává na kvalitě snímku. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Čím delší tím lepší. 1)  Zpočátku dost nudná expozice se postupně propracovává do příjemně akčních černohumorných situací, gradujících až do čtyřhvězdičkového finále._____ 2)  Zaujali mě 37letý Chris Evans (rebel Ransom Drysdale) a 15letý Jaeden Martell (mladý Jacob)._____ 3)  Věk herců uvádím k době natáčení snímku, tedy k roku 2018. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Zas po delší době něco jinýho a docela příjemnýho a zajímavýho. Krimi zápletka mega, stokrát překroucená, vyšperkovaná a vyexponovaná. No budiž, je potřeba na to přistoupit. Super jsou herci a postavy, který hrajou. To mě fakt bavilo, jeden víc ujetej šílenec, než druhej. Úplně nejlepší je ale nečekaně CRAIG, kterej hraje úplně jinak než v Bondovi. Je srandovní, ujetej taky ...takovej klasickej detektiv typu Colombo nebo "Mondié ...toho druhýho si nevzpomenu"... ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson stvořil v rovině scénáře vcelku poutavé dílo, jehož první a poslední třetina se nese v duchu standardního whodunnit schématu. Prostřední část se trochu nečekaně promění v měšťácký boj o dědictví, což má za následek razantní zpomalení celého vyprávění. Dlouho jsem přemýšlel, jestli je to hlavní nedostatek nebo jestli právě touhle žánrovou šarádou Johnson nápaditě upgradoval koncept standardní kriminálky. Vzhledem k tomu, že jsem po druhém zhlédnutí mnohem více docenil i tu “prostřední společenskou rovinu“, tak považuji Knives Out za jednu z nejnápaditějších kriminálek posledních let. Navíc ten silný morální (možná až dojemně působící) kredit Craigovy postavy je uvěřitelný a v dnešní době setsakra potřebný. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Na panství se stala vražda, přijíždí detektiv a podezřelými jsou všichni členové rodiny. Tady ale podobnost s ostatními detektivkami končí. Film Na nože nám na řešení případu nabízí opravdu nečekaný úhel pohledu a všechno se ve finále samozřejmě ještě zamotá. Humor na vás vybafne v ty nejméně čekané chvíle a jde vidět, že je Rian Johnson opravdu schopný režisér, pokud se tedy nevrtá v práci jiných lidí. Daniel Craig, Ana de Armas i Chris Evans ve svých rolích opravdu excelovali a ani zbytek rodiny samozřejmě nezůstal pozadu, ostatní policisty nepočítaje. Rozhodně velké překvapení loňského roku a jsem zvědavý na možné pokračování. 80% ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je skvělý tvůrce, mám od něj rád Loopera i Last Jedi, a nyní opět ukazuje své kvality v plné míře. Na nože je detektivní lahůdka, která má chytrý a zábavný scénář, takže je neustále o krok před divákem, ale zároveň to není plné podivných překomplikovaných výmyslů. Komediální stránka tu funguje fantasticky, takhle jsem se už dlouho nepobavil. Geniálně napsané a zahrané postavy jsou nejsilnějším prvkem filmu, barvité charaktery, které si herci vyloženě užívají, předvádí na plátně fantastickou podívanou. Knives Out je stylovka, kterou musí ocenit každý, kdo má rád chytré a zábavné filmy, kde do toho tvůrčí tým dává všechno a užívá si to. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Výtečná žánrová hříčka, jakých se dnes už moc netočí. Od počátku je vidět, že Rian Johnson ví přesně, co chce točit a nemusí dělat moc kompromisů. De facto komorní prostředí jednoho domu mu dává možnost vytvořit docela solidní atmosféru, v níž si divák nemůže být ničím jistý a na to, že skoro celý film tvoří dialogy, je tempo velmi svižné a jen málokdy se zadrhne. Největší devízou je ovšem příběh, který je takřka dokonalý, výborně pracuje se všemožnými žánrovými klišé, a i když se v polovině zdá, že je hotovo, Johnson ze všeho elegantně vybruslí a vše ještě zamotá. Za zmínku stojí i skvělá kamera, která omezeného prostoru využívá na maximum a někdy tvoří opravdu zajímavé kompozice a taktéž celková výprava je hodně povedená a výsledek i díky ní působí tak trochu mimo čas a jakýkoli prostor. Vrcholem je pochopitelně hvězdný herecký ansámbl, v němž jednoznačně vyniká záměrně nebondovský Daniel Craig, který si roli geniálního detektiva vysloveně vychutnává, krok s ním pak drží především Ana de Armas a ve druhé polovině i frajerský Chris Evans, ostatní jsou taktéž fajn, ale nemají moc prostoru, ačkoli vidět třeba Toni Collette, Christophera Plummera nebo Jamie Lee Curtis vedle sebe je velká paráda. Body tak ubírá možná trochu očekávaný závěr a pár nevysvětlených věcí, to ale zážitku tolik neubírá. Knives Out je vskutku parádní podívaná, kterou ocení fanoušci detektivek i všeho trochu jiného, než je v současném Hollywoodu standard. 85 % ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že mi tahle vydařená detektivka mohla zpestřit Silvestra. Nebýt hlavní postavou Benoît Blanc ale Hercule Poirot, připadal bych si jako u regulérní christieovky. Skvěle napsané, jen právě Daniel Craig je asi nejvíc rušivým prvkem. Nechápu, z čeho jeho aura geniálního detektiva pramení. (1 393.) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na začátku bylo starobylé sídlo, ve kterém jednoho krásného rána najde hospodyně mrtvolu svého zaměstnavatele, populárního autora detektivek. Policie má prakticky okamžitě jasno: starý pán spáchal sebevraždu. K vyšetřování se ale nachomýtne soukromý detektiv, kterému někdo anonymně zaplatil za to, aby tenhle případ pořádně prověřil. A začíná zběsilý kolotoč výslechů všech členů nebožtíkovy rozvětvené rodiny, po kterém si divák nemůže být absolutně ničím jistý. Rian Johnson překvapil kritiky i diváky a natočil neuvěřitelně vychytralou detektivku, které lze jen máloco vytknout (trochu pomalejší tempo někdy kolem poloviny stopáže). Tenhle film má povedený scénář plný zvratů (právem nominovaný na Oscara), vynikající herce (od Daniela Craiga přes Jamie Lee Curtis po Chrise Evanse) a vnáší do tolik ohraného žánru potřebnou originalitu - už jste někdy viděli výslech svědkyně, které lhaní vyvolává dávivý reflex? Takže ano, běžte do kina. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Hodnocení v rámci žánru komorní detektivky je pro mě pětihvězdičkové. Chytré, ale ne tak, aby to z diváka dělalo blbce. Výborné herecké obsazení, z kterého bych vyzvedla Chrise Evanse, kterému se povedlo být obzvlášť sympatickým padouchem. ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama