Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (943)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě vyšetřování zločinu, o němž si divák brzy myslí, že ho už nic nepřekvapí, protože všechno ví, je zpočátku nudné konverzační drama vhodné na divadelní prkna. Jak už to ale bývá, trpělivost přináší růže nejen Craigovi, nýbrž i divákovi. Střípky do sebe začínají postupně zapadat a nakonec se výsledný obraz předvede v plné kráse. Tedy, určité věci divák znát nemůže, což připomene nejen zmiňovanou Agathu Christie, ale třeba i vraždy v Midsomeru. S nimi je i podobnost ohledně panské rodiny chovající se povýšeně a namyšleně, byť většina členů má holou řiť. Není to typická třeskutá komedie se suchým anglickým humorem, ale když se nechá člověk vtáhnout, vcelku si ji užije... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tak proč tu jste?“ - „Jsem tu na žádost klienta.“ - „Jakého?“ - „To nemohu říct, ale ujišťuji vás, že jsem tu jen na ozdobu. Berte mě jako zdvořilého, tichého a pasivního pozorovatele pravdy.“ Což se moc nepotvrdilo…Na nože je dobře a efektně vymyšleno i odvyprávěno. Publikum na rozdíl od policie vidí, že postavy lžou, a postupně se odhaluje možný motiv všech. Přesto však nejde o úplně férovou hru s divákem, protože tvůrci jím šikovně manipulují, předkládají mu různá vodítka, ale stejně mu nedají rovnocennou šanci držet krok. A tak největší přednost snímku, fakt, že je „chytrý“, se ukazuje být i jeho menší slabinou. Díky všem těm dějovým zvratům se film stává až trochu „přechytralým“, a některé věci (např. bota, telefonát, naivní vydírání, neobvinění některých postav, celé zvracení) úplně nesedí. Což v konečném součtu ani moc nevadí (resp. v mých očích to snímek stojí srážku 1*). Film má navíc švih, trochu humoru (čekal jsem ho ale víc), úsměvný konec, a hereckou skvadru, která baví. Každopádně, v tomto případě neuděláte krok vedle. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO PRO TEBE TO NEJLEPŠÍ...“ /// Dialogy odsejpají, atmosféra na starým panství je parádní a herci si ten svůj – byť třeba krátkej part, dostatečně užívaj. Není to žádná konverzační nuda, protože slova jsou převedeny na filmový obrázky a podezřelých je prostě tolik, kolik je třeba k vytvoření tý správný nálady starejch detektivních příběhů. Jde o malej film a kromě herců zde hraje jednu z hlavních rolí nadsázka. Navíc má krásnej příběh, protože zvítězí postava s dobrým srdcem (což musí citlivou osobu pohladit na duši). Víc jsem se rozepsal TADY. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak má vypadat pocta Agátě Christie. 2.)Když lžu, tak bliju (když kouřím, tak taky). 3.) Thx za titule "olasek". /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohl bych film hodnotit čtyřmi hvězdami a tvrdit, že se jedná o hodně zábavnou, chytrou a vtipnou detektivku. Jenže Rian Johnson film nejen natočil, on si napsal i samotný scénář. A napsal ho s úctou k Agátě Christie, která svoje detektivky pojímala v podobném duchu. Od začátku musíte úpěnlivě sledovat, co se na scéně děje. I ten nejméně zásadní moment může mít jasný průběh ve vyšetřování případu. Kdybych řekl cokoliv, mohl bych spoilerovat, a tak to zakončím jen tím, že pokud máte rádi Hercula Poirota a jeho vyšetřovací průběhy, tak se snažte si o tomto filmu zjistit co nejméně a těšte se na herecký výkon Daniela Craiga. Ač tu všichni herci hrají perfektně, tak poslouchat Daniela v jeho geniálně utlítlé angličtině byl totální balzám na uši. Já si to užil a právě proto dávám pět hvězd. Na nože je detektivka, které se už netočí a nabízí originální příběh, který se už jen tak (pokud nenarazíte na knižní základ) nepíše. Za mě totální filmařská orgie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čtení závěti mi přišlo suchopárné, obsazení je absolutně tuctové a třeba takový Plummer předvedl na velkém prostoru poměrně trapný výkon. Na druhou stranu Craigovi role amerického Poirota náramně sedla, stopáž je zcela přiměřená rafinovanosti zápletky i zajímavosti postav, satira na současnou Ameriku si našla své zasloužené místo a rozlousknutí případu mě přímo zvedlo ze sedačky. Určitě se na to někdy podívám znova a speciálně se zaměřím na neskutečně zábavný monolog detektiva Blanca, když případ přirovnává k donutu. A teď mi, prosím, co nejrychleji přineste nějaký pytlík..! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Oficiální název filmu je Knives Out, zatímco pracovní název byl „Morning Bell“. Oba názvy jsou zároveň písničkami britské skupiny Radiohead z jejich alba „Amnesiac“ z roku 2001. (MeanWhile)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama