Reklama

Reklama

Versailles

(seriál)
Trailer
Francie / Kanada, (2015–2018), 26 h 15 min (Minutáž: 50–55 min)

Hrají:

George Blagden, Stuart Bowman, Evan Williams, Anatole Taubman, Anna Cottis, Audrey Quoturi, Jean Baptiste Sagory, Noémie Schmidt, Raphael Roger Levy (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě moci, zrady, lásky, chtíče a vyhlášení války, kde dvořané bojují o královu přízeň. Píše se rok 1667. Francouzskému králi Ludvíku XIV. je 28 a konečně může sám vládnout svému království. Pronásledují ho vzpomínky z dětství o nenávistném puči proti otci, a proto si nechá postavit nejkrásnější palác v Evropě, Versailles. Šlechta žadoní o vstup do tohoto okázalého sídla a netuší, že má sloužit jako jejich vězení, kde je půjde snadno ovládat. Ludvík se předně zaměřil na svého mladšího bratra Monsieura, afektovaného frajírka, ale i hrozivého válečníka. Dvůr je rovněž bojištěm lásky, když se Ludvíkova královna, Marie Terezie, snaží zkrotit jeho záletnické choutky. Podaří se jí získat zpět Ludvíkovo srdce od jeho milenky, sestry anglického krále? Versailles se vám představí ve své kruté slávě. (Viasat)

(více)

Recenze (40)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Typický" historický seriál pro ženy a mladší publikum (tj. krásné kostýmy, sexy obsazení, intriky, nahota a sex, měnění či zintenzivňování reálií, zpomalené záběry, výrazný hudební doprovod apod.), u kterého je vám bohužel hned od začátku jasné, že přežije jen několik málo sezón; pokud ho tedy vůbec prodlouží. Hodím-li pozitivní subjektivní dojem za hlavu, má "Versailles" jak silné, tak slabé stránky. Ne každá zápletka mě přikovala do židle, na druhou stranu o velkolepé a emotivní momenty také nebyla nouze a jako celek mě seriál spíše bavil. Čtvrtou hvězdu přidávám za postavy, za jejich vzájemnou chemii (především Ludvík/Filip) a za ikonického Filipa Orleánského, který (tentokrát výjimečně podle skutečnosti) naprosto ukázkově boří mýtus, že gay rovná se slečinka.;-) S01: ***, S02: ****, S03: ****. Poznámka k dabingu. První (pro kabelovku) je občas neskutečně bez emocí, druhý (pro Primu) má zase tak květnaté překlady, že to až ruší. Výběrem hlavních dabérů se mi ale překvapivě líbí oba, což se moc často nestává... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako prvá vám utkvie v hlave priam geniálna muzika intra, ktorá sa vám dostane pod kožu a rýchlo asociuje s celým seriálom. Celkovo, hudba tu je naozaj parádna, hoci som mal spočiatku pocit, že sa mi do tohto obdobia nehodí. Ako vidno, silno návyková záležitosť. Ku castingu tiež nemám žiadne námietky. Čo sa týka obsahu, odhliadnuc od pár nelogizmov a časového nesúladu, som spokojný. Každý diel je plný intríg a šachových partií v boji o priazeň kráľa Slnko, alebo naopak, o jeho záhubu. A hlavne je tu ten jed, sex a zaujímavé vyšetrovanie s cieľom odhaliť vrahov či spiklencov, kde naozaj skoro každý s každým a každý chcel každého otráviť. V tomto smere je tu niekoľko silných a dramaticky pekne spracovaných momentov. Jediné čo sa dá vytknúť je mierna kolísavosť pútavosti príbehu, kde v niektorých častiach dej zbytočne zachádza do tém, ktoré ma až tak nebavili. Našťastie iba zriedka. Celkovo ale veľká spokojnosť, priam nad očakávanie, je to mňamka pre všetkých, čo majú radi tento žáner alebo toto obdobie. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tragický seriál, ktorý chce šokovať škandalóznou históriou, a ja to mám rád, ale nemusel by to postaviť na faktoch, ktoré ani nie sú pravdou. Pôrod čierneho dieťaťa je síce založený na skutočnostiach, ale s Versailles nemá nič spoločné, kráľ sa tam nasťahoval až trinásť rokov po danej udalosti. Nehovoriac o tom, že okrem kráľových mileneckých avantúr sa tu každú časť musíme pozerať na dvoch teplošov rozdávajúcich si to všade. Dej to nikam neposúva a tí, ktorí by sa chceli niečo dozvedieť o Versailles, výstavbe paláca a života v ňom, budú sklamaní. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lesk a bída francouzského královského dvora s kulisou rozrůstající se versaillské rezidence. Seriál bych charakterizoval jako takové špinavější Tudorovce, myšleno v dobrém. Zatímco příběh Jindřicha VIII. byl místy nepřirozeně vyumělkovaný, sází Versailles, nejspíš i kvůli ne tak štědrému rozpočtu, na dobovější atmosféru a to je z mého pohledu plus. Vzhledem k tomu, že doba Krále Slunce mi není nijak zvlášť blízká, nemám příliš ponětí o tom, jak moc je seriál věrný historii, ale vzhledem k anabázi s černochy, která byla v celkovém kontextu naprosto zbytečná, to asi žádná sláva nebude. Nicméně i tak se mi scénář líbil. Herecky víc než dobré a Blagden, který mě ve Vikings občas lezl na nervy, je tady vynikající. Horší to je s ženskou částí castingu, která postrádá výraznější tvář a zpočátku jsem si většinu přítomných dam pletl. Ale i to si nakonec sedlo. Příliš nechápu ty zvěsti o tom, jak je seriál nabitý sexem. Jo, sem tam si tu někdo s někým vrzne, ale ne o moc víc, než v jiných sériích, takže honimírové by si neměli dělat přehnané naděje. Slušná práce a doufám v další řadu. 85% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pěkný historický seriál s typickými nešvary. 1) První, co mě u podobných počinů zajímá, je jejich historická věrnost. No, není to tak zlé. Některé chyby a ignorování fakt by se našly, ale pokud jde o atmosféru a celkové vyznění seriál poměrně věrně, myslím, odráží dobu a mravy._____Až na samotné Versailles. Nejenže vzhledově neodpovídají příslušnému roku, ale zejména postrádají různé detaily, které silně charakterizují dobu - nedostatek toalet, veřejně vyměšování s pro nás dnes udivujícím nedostatkem studu, zoufalý nedostatek soukromí, extrémně svazující etiketa, silný zápach přebíjený parfémy, škrabátka proti vším, detaily týkající se stravování atd._____ 2) Jako odchovanec francouzských historických komedií s Belmondem a Funesem jsem byl zpočátku dost překvapen a zaskočen naturalismem scén, současnou mluvou a celkovou chmurnou atmosférou seriálu. Kde jsou francouzské bonmoty, lehkost a uhlazenost padouchů? Ale postupně jsem si zvykl. Očividně není důvod, proč by se zrovna francouzský dvůr měl lišit od anglického, ruského či jiných. Moderní naturalismus i současný způsob uvažování zvítězily._____ 3) I dějově je seriál poněkud nevyrovnaný. Inu, není moc divu. Na třiceti dílech rozdělených do třech řad se podílelo devět scénáristů a deset režisérů._____ 4) Seriál financovali především Francouzi, je vyroben koprodukčně s Kanadou, mluví se v něm výlučně anglicky a hrají v něm především britští herci._____ 5) Zaujali mě 26letý přitažlivý George Blagden (král Ludvík XIV.), 27letý přitažlivý Alexander Vlahos (králův bratr Filip Orleánský), 31letý Kanaďan Evan Williams (Filipův milenec, rytíř de la Lorraine) i 24letý George Webster (Vilém Oranžský)._____Věk protagonistů se vztahuje k první řadě seriálu, tj. k roku 2015._____ 6) Třetí řada ztratila drive. Ale na 3* to stále ještě stačí. Plusem naopak je vývoj postav._____ 7) Pozornost si zaslouží objektivní vylíčení Filipa Orleánského jako velmi zbožného, výstředního rozhazovačného homosexuála, který ovšem současně proslul osobní statečností v boji (!) a jako schopný vojevůdce._____ 8) Přes uvedené (i mnohé další zde neuvedené) výhrady jsem se na každý díl velmi těšil a sledoval jsem dílo s velkým zájmem. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve Versailles. A to i navzdory opomíjeném historickým faktům hnilobných zápachů z úst, nedostatku toalet, psích exkrementů v palácových chodbách, močí nasáklým dřevěným schodištěm a mnoho dalšího velmi "chutného". Protože to by ze seriálu sice udělalo historicky přesnější, neřku-li přesný obraz francouzského dvora, ale zároveň by z toho vznikla podívaná pro hrstku fetištistů. Nicméně... Versailles je taková francouzská sodomie. Dekadentní. Dějově trochu rozvláčnější, než komerčněji pojatí Tudorovci, ovšem o to zajímavější a věrohodnější. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Pomalá telenovela s hezkou výpravou a kostýmy, kde v první řadě nejde vůbec o politiku nebo o stavbu Versailles, ale o vztahy. Většina postav je až směšně šablonovitá, děj je tak jednoduchý, aby jej pochopil úplně každý, a při dnešní konkurenci stran historických seriálů (Vikings) nebo historických fantasy seriálů (Hra o trůny), tohle nemá nejmenší šanci. ()

Stasz 

všechny recenze uživatele

Z několika seriálů, které jsem viděl v roce 2020, jsem tento hltal nejvíce. Velmi povedená výprava a herecké výkony neokoukaných tváří. George Blagdena znám z Vikings a vlastně on byl podnětem pro sledování tohoto seriálu, kdy mě ve své roli nezklamal. Ještě mě mile překvapil Alexander Vlahos v roli Filipa, kterou bravurně zvládl. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Takové jalové. Nedá se to srovnávat s Tudorovci. Všechny postavy takové stejné. Jediné, co mě zaujalo, jsou úvodní titulky (hudba a grafika) a muži s dlouhými vlasy. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Seriál na podobné platformě jako Reign.. jen méně naivní, více nepřístupné mládeži, prostě francouzské.. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Skvěle se na to dívalo, jakkoli nesnáším seriály založené na vztazích a intrikách... s podivem tady mi to nevadilo. Nejvíc mě uchvátil A.Vlahos a jeho nedostižný, fascinující Filip. nejen nádherný jako muž i jako žena, ale i skvěle vystižený ve svém psychologickém vývoji. Třetí řadu jsem shlédla s velkým časovým odstupem od prvních dvou a tak si říkám, že bych si tu krásu dala znova? ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Historický seriál o Ludvíku XIV., který má těžiště ve vztazích alá telenovela, než historických faktech, které jsou absolutně mimo ( a ukrutně hloupé a naivní ) a jediné v čem je trochu autentický, je možná malinko zobrazení života u dvoře - sex, drugs and rock 'n' roll. Seriál, který provázela pověst nejdražšího evropského seriálu, který sází na násilí a nahotu, což nebylo ve výsledku tak dramatické , protože snaha tímto nalákat diváky sice asi byla úspěšná v S01, která je paradoxně nejnudnější, ale v S02 od toho upustili úplně a lépe se jim vedlo v "zajímavějším scénáři". To se asi ukázalo jako chybička, tak v S03 přitlačili na sex scény, ale násilí a brutalitu už nevrátili, protože už to asi nasbíralo dost dojímajících se divaček 50+. Kostýmově bohaté, ale já nějak pochybuji, že filmový štáb navštívil Versailles víc než dvakrát a zbytek dofintil v ateliéru a na zeleném plátně. Tomuto seriálu musím dát tři hvězdy, protože nechápu, že ikdyž to má všechny předpoklady proč ten seriál zatratit, tak se na něj i nějak dobře koukalo ( ikdyž jen jako kulisu při práci ) ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Téma historicky již notně známých intrik a pletich mezi jednotlivými osobami versaillského dvora není až tak záživné, aby se člověk mohl těšit z očekávání něčeho striktně inspirativního, poučného či obzory otevírajícího. Vynikající herecké výkony, díky kterýmž ale v seriálu ožívají mnohotvárné (byť fantaskní, pravdě vzdálené) postavy z masa a kostí, a velmi kvalitní režie opatřují ovšem The Versailles od prvního dílu chutí jejich příběhy prožívat. Tentokrát v kabátě, který se nijak netají zcela současným způsobem prožívání a myšlení – ten seriál napevno usazuje v kategorii historických telenovel, a to je s tak dobrými herci nakonec trochu škoda. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technická kvalita super, výprava a kostými jakbysmet. Ale: otravný a utahaný děj, vše příliš stylizované a na bod mrazu vybroušené, nemajíc nic společného s realitou té doby. Vrcholem je totálně kontrolovaná nahota/erotika = tak stupidní a průhledné triky jsou doslova výsměchem nám divákům = 1.mužská postava se zvedne nahá z postele a jde proti kameře, ale mezi postavou a kamerou stojí velké křeslo, takže akorát tak scéna pro milovníky renesančního nábytku. 2.po "orgiích" leží ca.tři unavení muži na posteli a mají technicky přesně a bezdůvodně zakrytý jen střed svého těla, tzn. pan režisér nám neustále připomíná "POZOR, je tady kamera"! 3. nahý muž se odvaluje s druhého muže a v momentě, kdy už padá na záda ještě stihne přetahnout přesně přes "střed vesmíru" nějakou plachtu = opět "BACHA,kamera", a tak bych mohla pokračovat doaleluja. Občas si snad přijde pánské publikum na nějaké to dámské poprsí, ale zázraky nečekejte. Seriál jsem nedokoukala, neb na takové špeky pro děti a blbce nejsem stavěná. Haj-sosajety té doby nebyla určitě tak prudérní, jak nám ji zde kreslí páni režiséři, páni mistři, ale mistři akorát tak na podvody a nesmysly. Zazobaná parta se rozhodla vstoupit do světa filmového byznysu, tak tam vstoupila, proč ne, diváků-imbecilů je přece spousta. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, působivé a svým způsobem velmi originální pojetí. První řada mne příliš nechytla, druhá skvělá. Velké plus za herce, co hraje Filipa Orleánského (králova bratra). Je to kus a hraje jako bůh. Za mne 80%. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Tyhle historické show jsou vlastně hrozně nebezpečné. Vezmou si reálné postavy, relativně velké množství reálných událostí, k tomu se přihodí troška historických drbů a spousta úplných blbostí a umixujeme show... Pokud to někdo nepoužívá místo učebnice dějepisu, tak s tím vlastně nemám ale vůbec problém. Moc zajímavě vykreslené postavy, zápletky, originální zpracování a krásný vizuál. Pohodové koukání. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený seriál založený na skutečných událostech i mýtech o období vlády Ludvíka XIV. Seriál se podařilo prodat do téměř celého světa, což vypovídá o zkušenosti tvůrců s tvorbou dobře vyváženého díla. Samozřejmě, že francouzské publikum si stěžuje na nedostatek sexu a anglické herce. Britská BBC zas obdržela stížnosti na přemíru sexu :-) Scénář je chytře poskládaný ze skutečných událostí a z historických anekdot vyzobaných z momoárů a dopisů, které ovšem nejsou vždy pravdivé a už vůbec nejsou nestranné. (Například zatímco dopisy Madame přítelkyním se dochovaly, korespondence Monsieura s jeho přáteli skončila v krbu hned po jeho smrti.) Tvůrci si dost pochopitelně nelámali hlavy s historickou chronologií, ale poskládali dramatický děj a dobře se jim při tom podařilo vystihnout ducha doby. Ve středu všeho dění je vztah Ludvíka XIV. a jeho jediného bratra Filipa, vévody Orleánského (mimochodem dědečka Františka Štěpána, manžela císařovny Marie Terezie). Král, nemůže zapomenout na období Frondy a nebezpečí, které hrozilo od strýce Gastona,postupně umenšuje vliv vysoké šlechty a převádí moc do svých rukou. Od malička vštěpovaná ostražitost vůči mladšímu bratrovi Filipovi (aby se z něho nestal další zrádný Gaston) komplikuje jejich vzájemný přátelský vztah. Monsieur, vychovávaný k bezvýhradné věrnosti a poddanské poslušnosti ke svému královskému bratrovi, si vyvzdorovává alespoň malé kousky slávy a osobní svobody. A to vše v kulisách francouzských královských zámků, s perfektními kostýmy (úžasné historické boty a vyšívané kabátce...) a výpravou. Mě osobně stylizace v případě tohoto seriálu ani za mák nevadí. ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Výpravná kostýmní podívaná z doby budování Versailles, v celém lesku i bídě. Jistě, mnoho scén bylo upraveno tak, že zcela neodpovídají skutečnosti, ale aspoň není seriál nudný. Co mi trochu vadilo, byla moderní hudba, která se sem prostě nehodí. Chvíli jsem také pátrala, odkud znám charismatického představitele Ludvíka XIV. - a on je to náš oblíbený Athelstan z Vikingů! ()

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama