Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad kolébkou novorozeného Urbana stojí tři sudičky: dva dobří duchové osudu mluví o bohatství a lásce, zlá sudička o chudobě a nekonečných strastech. Čí sudba bude silnější? Z Urbana se brzy stává sirotek, kterého se ujme lakotný mistr hodinář a vezme ho do učení. Když Urban dospěje, zamilují se do sebe s hodinářovou dcerou Laurou a svatba je na spadnutí. Mistr proto pošle svého učně do světa s úkolem hledat bájné hodinky, které umí varovat před smrtí. Nikdo neví, jestli hodinky vůbec existují, ale pokud je Urban nepřinese, Laura se jeho ženou nikdy nestane. Hodinářův učeň se tedy vydává na dalekou cestu plnou překážek a úkolů, které musí překonávat statečností, hodinářským umem a dobrým srdcem. Láska k milované Lauře ho žene vpřed, zatímco v patách má své tři sudičky, dvě pomáhají a jedna škodí. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Igy007

Igy007 (hodnocení, recenze)

Tak jsem asi zírala na úplně jinou pohádku. Mně se totiž MOC líbila ... místy mi to přišlo jako výcuc z American Horror Story - Freak Show ... ale to mi vážně neva :-)) ... a jak na konci vyrobí ty hodiny z toho, co má k dispozici - to není ani kapku poučný jako ? Nebo Živa a Morena - to se jako nikomu nelíbilo, jsem jediná, kdo měl husinu ? A co ten chlápek v hlavní roli ? Ten se taky zamlouvá jenom mně ? OK, tak ať jsem klidně za exota, dala jsem pět hvězd a brzy se na to zase podívám ... P.S.: je fakt, že zlá sudička nebyla nejsilnějším kamínkem v mozaice, ale i tak velmi slušná a pro mě rozhodně nijak rušivá ... kdyby tam křepčila míň, někdo by sem určitě napsal, že Plodková to odflákla :-))) 

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

Lichoradka byla samozřejmě super. StudioKastovo a Sabrewulfovo znechucení je jako obvykle nejlepší doporučení na zdařilou novou pohádku. Celkově je Hodinářův učeň spíš průměrný, ale pořád mnohem lepší než produkty pp. Janáka, Stracha atd. atd. Nemilovníkům Dejvičáků projevuji upřímnou soustrast a Petiškovým čtenářům blahopřeji k hlubokému vzdělání.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Bohužel, celou jinak hezkou pohádku shazuje pitvořící se, absurdně přehrávající Jana Plodková - zcela nevhodně obsazená. Že je nezvládnutá režie, je pěkně vidět ve scéně hospodské rvačky a v zadrhávajících dialozích. Škoda.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Viky17

Když někdo dokáže napsat "příběh mně neznámý", tak jen dává najevo, jak málo toho zná. Zde třeba přepisy židovských staropražských legend z pera Eduarda Petišky. A na to tvůrci spoléhají, že divák je nedouk, takže oni můžou beztrestně vykrást, co se jim zamane, a ještě se tvářit, jak jsou originální.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Dobrý herec by měl umět zahrát různé role a ne pořád to samé. Tím myslím hlavně Dejvice.

Ondra K

Ondra K (hodnocení, recenze)

Ale jo, to šlo. Letos zatím pohádky jdou. Jen ta Plodková tam nemusela nutně být a Dejvického divadla tam mohlo být také o něco méně. 

Viky17

Viky17 (hodnocení, recenze)

Zase jiná pohádka a Jana Plodková exeluje.Je odporná, rychlá jak lasička, bavila jsem se dobře. Příběh mně neznámý. Dávám pohádce pět hvězd, abych jí pomohla od těch negativních.

na příspěvěk reagoval honajz

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Bože můj ..už i pohádky se točí stylem teď si tady a musíš udělat tohle a támhleto ....ok ,bod bted si tady my ti umeteme cestičku a ty udělej zbytek ..... Po chvíli jsem měl toho mentorování a popostrkování v ději , o který se stejně postaraly nadpřirozené bytosti docela plné zuby . Hlavní hrdina nemyslí ,jen plní příkazy a nakonec vše tradičně skončí veselkou a netradičně plnou truhlicí zlaťáků ... Asi chci pohádku ktera bude bavit a tady jsem se nebavil ani trošku .Za mne jednou vidět a od té doby se jí budu vyhýbat ...

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

Stingo

Stingo (hodnocení, recenze)

Preiss se mi tam libil, ale celkove me to nudilo, nedokoukala jsem. Ale na me nezáleží , hlavne, jestli se film libil dětem.

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Pohádka není špatná,Preiss v roli hodináře a Krobot v roli hostinského jsou výborní.

Uživatel M.B smazal svůj příspěvek.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Hnus. Tvůrci si sudičku představují jako takovou tu klasickou staroPražskou šlapku od bezďáků, která udělá pro štamgasta jakoukoliv nechuťárnu, aby měla svoji dávku Absintu.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ezis

Ezis (hodnocení, recenze)

Souhlas, já jsem měla pocit, že Jana Plodková hraje skvěle, ale někoho jiného. Spíš než zlou sudičku z pohádky mně připomínala alkoholičku z nějaké komedie, úplně jsem čekala, že každou chvíli vytáhne flašku rumu nebo igelitku se starou bundou...

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Co to zas, KURVA, je?!!!!  To už dneska píše pohádky každý dement? Češi mají jasné prvenství v nic neříkajícíh trailerech. A je jasné proč. Jak totiž udělat dějový trailer u nedějového filmu, že? Oni ty odpady snad CHTĚJÍ dostávat.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

dosty43

Nečekám nějakou hitovku, ale v porovnání s posledními pohádkami to vypadá zábavně - trio Plesl, Neužil a Plodková je nadmíru sympatické :)

Reklama

Reklama