Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trýznivý portrét závislosti, který vychází ze skutečných příběhů a rozhovorů s rodinami závislých, sleduje Stellu a Magneu. V průběhu deseti let nejisté období dospívání přechází do nebezpečného období dospělosti. Když se patnáctiletá Magnea setká se Stellou, všechno se změní. Stellin nespoutaný životní styl vtáhne obě do světa drog, což přináší vážné důsledky pro každou z nich i pro jejich vzájemný vztah. O dvanáct let později se jejich cesty znovu protnou a vzájemnému zúčtování se už nedá vyhnout. (Severský filmový podzim)

(více)

Recenze (19)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hodně zdlouhavý pád do drogové závislosti, ozvláštněný pouze střihama do budoucnosti, kde vidíme starší verzi postav, již žijící jiný život. To aby se v divákovi vzbudil údiv, jak se to mladým protagonistkám mohlo tak strašne pokašlat. Divácká trpělivost se zde ale vyplatí, z tuctového námětu “drogy jsou špatné, ano?!” se vyklube něco výrazně hlubší. A smutné až depresivní. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Čistá festivalovka. Nezávislý, depresivní, místy hypnotický film. Tvrdá výpověď, která zaslouží divácké oko. Ruční práce s kamerou na výborné úrovni. [AFF 2019] ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Přestaň už kňučet!“ - „Stello, je mi špatně! Řekni cos vymyslela! Mluv se mnou!“ - „Magneo! Věř mi. Napravím to všechno...něco vymyslím. Věříš mi?“ Jenže právě té důvěry zde bylo až příliš, zvláště v případě životní „kamarádky“…Opravdu vydatná podívaná, která se asi nikomu nebude trávit dobře. Vlastně se z toho postupně vyklubá deprese těžkého kalibru. Střídání časových rovin mi nevadilo, divák má díky těm střípkům „nádhernou“ možnost vidět jednotlivé stupně úpadku. Nebo v tomto případě rovnou rozkladu člověka, a to jak fyzického, tak i duševního (díky hereckým výkonům a práci maskérů, kteří si opravdu „vyhráli“). Bylo smutné až trýznivé vidět (na počátku) normální, hezkou holku postupně se měnit na odpudivou trosku. A pak už je celkem jedno, zda za to chcete vinit rodiče (přesněji otce, který nepochopil, že po dobrém to s dcerou prostě nepůjde), apatický systém, špatný vliv přátel či samotného závislého. Nějaké to sestříhání by filmu asi prospělo (možná až příliš velkorysá stopáž), jinak ale dávám solidní 4. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film, do kterého není lehké proniknout, ale když se to povede, když se divák nechá unášet příběhem, je to zážitek, na který asi hned tak nezapomene. Islandský film sleduje dvě sympatické a inteligentní puberťačky od počátku kamarádství, přes první dávku drog, první lesbické milování, první průšvihy a absťáky až po jejich život v okamžiku, kdy už jsou třicátnicemi. Příběh ovšem není vyprávěn lineárně, režie prolíná minulost (holky jako puberťačky) s přítomností (kdy už jsou holky dospělé). Není to pěkná podívaná a není snadné sledovat, jak se dobrovolně ničí dva mladé životy, ale ještě těžší je sledovat rodiče zoufale bojující za svou milovanou holčičku. Bezútěšná situace a nepřikrášlený vývoj příběhu, kdy do detailu až téměř dokumentárním stylem můžeme sledovat postupný úpadek dvou životů, je bezesporu tou hlavní devízou tohoto filmu. Film táhnou pochopitelně i přesné herecké výkony a skvělá kamera, která pomáhá docílit pocitu reality a dodává tak celému příběhu na naléhavosti.Věřte, že tohle nechcete prožít. Za mě osobně skvělá sonda do duše mladých feťáků. Tady někde to začíná. Takhle vypadá cesta do pekla a pád do propasti. Většinou není návratu. Dostat se do rauše je tak snadné a lákavé. Ale ty následky! Film mě nadchl a budu ho asi ještě dlouho zpracovávat. [27. Art film Fest Košice] ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Totální humus, nicméně je to strašně skvěle natočeno. Budete po zhlédnutí mít sice asi depku, ale rozhodně to za to stojí! ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Hnus, špína, beznaděj - Drsný a pořádná depka tenhle film. Tohle bych pouštěl na všech školách povinně pro mladý. Hlavní představitelky filmu skvělý - Herecký výkony na jedničku. Skvělá kamera a režie. Masky taky povedený. Vizuál filmu taky pěknej - Atmosféra parádní. Příběh vás fakt vtáhne dobře do děje a závěr filmu dost nepříjemnej ale bavil jsem se u toho celou dobu a ani na minutu to nenudí. Jeden z nejlepších filmů o drogách - Skvěle zpracovaný, výborná filmařina. Doporučuju všem. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

V porovnaní trebárs s "My, deti zo stanice zoo", sú hlavné aj vedľajšie postavy nesympatické a je ťažké im fandiť. Stopáž 2 a štvrť hodiny je pre mňa za hranicou únosnosti. Nie je tam nič povznášajúce a pozitívne. Lesbické scény bývajú peknou podívanou pre diváka, tu sa stráca ešte aj táto devíza. Viem, že to bol úmysel, ale miera depresie v tomto filme je neúnosná. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Bezesporu výborně natočený film. Ale naprosto všechny postavy mi byly od začátku nesympatické, takže jsem s nimi neměla žádný soucit. Těžko se mi takový film hodnotí. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo drsné! Drogová tématika už dávno nie je v kinematografii žiadne tabu, takže filmov o drogách je už relatívne dosť. Tých kvalitných je však pomerne málo. Oceňujem najmä realistické prevedenie, ktoré pôsobilo skutočne hodnoverne. Príbeh bol v podstate priamočiary a jednoznačný, no tie prestrihy medzi rôznymi etapami životov Magney a Stelly, čo výrazne pomohlo k tomu, aby to napokon nevyznelo až tak prvoplánovo. Niektoré scény boli fakt silné, až som mal z toho zimomriavky. Takéto filmy by mali byť mementom pre mládež, že tých pár chvíľ "radosti" za to fakt nestoja. Kľudne by som to zaradil do výučby pre 13-14 ročné decká. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Výborně vykonstruované drama o síle drog, která v mnoha ohledech i předčí sílu rodiny. Smutné a zároveň i inspirativní jakožto pro otce od dvou dětí. Severské filmy mám prostě rád pro svoji surovost, kameru a originalitu a tenhle snímek mi dal přesně to co od severu očekávám. Elín Sif Halldórsdóttir se mi moc zamlouvá jako herečka a myslím, že o ni ještě v budoucnu dost uslyšíme... 90% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pak že láska hora přenáší, kdepak, ničí stejně jako vytváří. Tenhle film je kopanec do břicha, nemá št'astnější dny, jen horší a ještě horší. Žádnej rodič na světě asi nechce vidět, jaká troska se stává z jeho dítěte a jak je proti tomu bezmocnej. Letos asi největší depka, skvěle natočená i zahraná, plus výborná hudba. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Dráma, dráma, dráma! Neviem, prečo ich pozerám, keď ich neznášam. Čo vám zostáva robiť na Islande? Jedine chľastať, fetovať a šukať. Ale to vlastne všade. Pekný príklad, ako sa z celkom príčetných (aj keď IQ mali o čosi nižšie), ako ľudia vyzerajúcich báb, stane Kuko krížený so zombie. Už dávno tvrdím, že za všetko môžu rodičia! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mohlo by to fungovat jako varování nebo odstrašující příklad, jak se z celkem hezké holky může stát troska či zrůda. Velká síla, kterou umocňují prostřihy a flashbacky, fungující náramně. Těžký film, který budu muset vyvážit nějakým lehčím žánrem, třeba hororem. ()

Glenn_Coco 

všechny recenze uživatele

Boží. Pár scén tedy bylo jako pěst na oko (nejvíc mi v hlavě utkvěla paralela s prodáváním drog v autě), ale jinak velmi depresivní a silný zážitek, se skvělými hereckými výkony. ()

DivisorSVK 

všechny recenze uživatele

Chystal som sa dlhšie na tento film a už viem prečo. Môžem povedať že tento film konkuruje k Requiem za sen, možno aj keď na neho nemá ale určite je mu bližsie ako ktorý koľvek film o drogách (pre mňa). Herecký výkon Kristín ako dospelá Magnea bol neskutočný až mi z toho bolo pocitovo nevoľno ale o to práve ide. Po filme som si musel dať panáka tak ako som to musel spraviť pri Reqiem za sen. 5* "Let me Fall" ()

Polik_ 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, že i takové ohrané téma jako drogy vás stále dokáže překvapit a bez varování udeřit přímo do obličeje. Na rozdíl od Blue My Mind zabývající velmi podobnou tématikou, tu věci mají opravdové příčiny, důsledky a tvůrci ví, co chtějí na konci dne vlastně sdělit. Pokud se někdo pouští do boření chronologické struktury, takhle nějak si to u nezávislé filmařiny představuju, protože prostřihy do budoucnosti většinou jen naznačí, jakým asi směrem se budou věci vyvíjet. Bohužel tohle autoři nectí jako pravidlo, někdy vám totiž prostě sdělí, co se za pár momentů stane a vy místo užívání si tripů hlavních hrdinek, jen čekáte kdy spadnou sračky do větráku. ()

Reklama

Reklama