Reklama

Reklama

Do temnoty

(seriál)
  • USA Into the Dark
Trailer
USA, (2018–2021), 36 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Tom Bateman, Dermot Mulroney, Rebecca Rittenhouse, Tembi Locke, Aurora Perrineau, David Hull, Ray Santiago, Max Adler, Chasty Ballesteros, Dale Dickey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Recenze uživatele Vabr k tomuto seriálu (27)

Do temnoty (2018) 

Kvalita kolísavá, ale vcelku to vychází na silný podprůměr. Některé náměty by se daly udělat mnohem lépe nebo hororověji. Hororové to je dost málo (1. série hororem jde, ale ta druhá už žádný horor není až na díl Uncanny Annie). Mám radši 1. sérii, protože je profesionálnější a vše je celkově líp udělané. 2. série má alespoň pestřejší nápady, které zároveň často můžou dopadnout hodně špatně. Seriál dost nedoporučuji, ale na druhou stranu je dobré, že díly nemají návaznosti, takže to je jako 24 filmů, ale přesto bych se jim být vámi vyvaroval. Osobně bych vážně doporučil jen 5 dílů (The Body, Culture Shock, Uncanny Annie, Good Boy a The Current Occupant), což je dost chabý z 24. Celý seriál na mě působí celkem levně a některé díly jsou zklamáním, protože nápadem by byly třeba fajn. VYHODNOCENÍ: INTO THE FART ()

Série 1 (2018) (S01) 

Jen tak tak 2 hvězdy! Po dílu They Come Knocking jsem si říkal, že jestli 2 ze zbývajícíh 3 dílů ujdou, tak dám dvě. Nakonec jsem ty dvě dal, ale je to těsné s jednou hvězdou. Červené díly až tak super bohužel nejsou, ale jsou na lepší 3 hvězdy. Není to snad vůbec hororové a úplně jsem si říkal, proč by nešlo vymyslet něco mezi thrillerem a hororem, protože to by bylo Into the Dark. Takto se přikláním k thrilleru. Bojí se zabíjet postavy. Špatné díly jsou opravdu hrozné. Je jen výjimkou, že něco není dobré ani hrozné, ale je to mezi. Díly až tak originální nejsou a dokonce i vykrádají nápady. Pro špatné díly je typická jedna nebo více z těchto vlastností: příšerně nudné, příšerně nezajímavé, sra*ka hrající si na něco psychologického a nebo na něco víc. Chlap je ten špatný a zlý a žena je ta silná, odhodlaná a ta co vyhraje. Převažují díly, které jsou takové feministické (viz. Dole, Dům na stromě, Čistota). Nemá cenu koukat na první sérii, protože díly, kterým jsem dal 4 hvězdy jsou na špatné 4 hvězdy, takže ani ty nejsou nějaké skvělé. NEJLEPŠÍ DÍLY: 1. Tělo 2. Kulturní šok 3. Z masa a krve NEJHORŠÍ DÍLY: 1. Dům na stromě 2. Krutá zábava 3. Pooka! VYHODNOCENÍ: VYSVĚTLENÍ VRAŽD JE NA ÚROVNI DĚTÍ ()

Tělo (2018) (S01E01) 

Nápad mi zněl hodně dobře a nezklamal mě. Oceňuji, že vrah je opravdu chladný, dobrý průběh dílu, postavy, logiku postav, smrti a vtipy, ale mohlo jich být více. Dobrý uvítací díl. Na konci je zvrat, díky kterému se změní konec, což jsem trochu rád. Dávám horší 4 hvězdy za to, že zde nebylo tolik vtipů. ()

Z masa a krve (2018) (S01E02) 

Nalákalo mě červené hodnocení. Díl připomíná film, což je dobře. Dobrý průběh, ale dceřiny narážky jsou občas až moc zjevné :D. Nejvíc mě na dílu mrzí pouze jedna vražda. Byla boží s hodně krví (nejsem typ, co zbožňuje gore, ale tady se to vážně povedlo). Bohužel jsem čekal asi 3 vraždy. Kdyby tu byly ty 3 vraždy, dal bych 4 hvězdy. Po dokoukání jsem si připadal, jako bych zhlédl průměrný film. ()

Pooka! (2018) (S01E03) odpad!

Sra*ka, která si hraje na něco psychologického a víc. Opravdu nesnáším, když si sra*ka jako je tato, hraje na něco psychologického a víc. Nechápu, že je to TEN Pooka. Nevypadá ta hračka ani hezky. Začali jsme to potom přeskakovat, a když jsme to skipnuli na konec, tak jsem vážně nic nechápal (asi kvůli tomu, jaká je to sra*ka a kvůli přeskakování). Mělo to mít nejspíš nějaký ,,významný konec''. Buďto Poooku miluješ nebo JI nenávidíš. ()

Nový rok, nové já (2018) (S01E04) 

Tenhle díl řadím na 3 části - tlachání, předsevzetí až po konec hry nikdy jsem a na zbývající část (ta byla nejlepší). V první části si neumím vůbec přiřadit, jak se hlavní postava chová a jaké má názory. Vadí mi, jak je hrozně nijaká, zamlká, drží hubu, vypadá to, jako by ten večírek neuspořádala ani ona. Danielle je normální a ostatní jsou dost podprůměrný. Na začátku druhý části se to lehce, ale fakt jako málo rozjíždí. Vyfinišování hry nikdy jsem se to začíná docela dost zlepšovat. Tady u konce druhé části začíná mít hlavní postava konečně nějaké emoce a chápete její charakter. V třetí části se to divně rozjede, ale pak se to vysvětlí a přichází zabíjení. Hlavní postava je hodně dobrá. Třetí část má pár chybiček, ale působí hodně dobře, a kdyby v tomto stylu byl celý díl, tak bych dal 3 nebo 4 hvězdy. Hlavní postava ve třetí části, díky mokrým vlasům vypadá jako z Tajemství loňského léta, což je super. Killy jsou v pohodě, ale nic extra, spíš se vám líbit nebudou. Poslední kill je docela neuvěřitelnej a štve mě trochu, že to takhle lehce zkazili. Objasnění incidentu je zbytečně složité a má chyby. Stačila by pravdivá verze, jen by upravila začátek a měla by to snadnější. Díl má docela artovou kameru. Postupem času se zlepšila a zalíbila se mi. Lepší 2 hvězdy. ()

Dole (2019) (S01E05) 

Moc jsem se na tento díl těšil kvůli vysokému hodnocení, plakátu a kvůli tomu, že valentýnský díl ve druhé sérii je pěkná sra*ka. Líbí se mi, že výtah zde využívají dobře, ale v jednom momentu jsem i čekal, že se průběh dílu přemístí jinam. Bohužel se tak nestalo a to mě zklamalo. Ke konci je díl lehce horší a konec je špatný. Myslel jsem si, že dám horší 4 hvězdy, ale konec to rozhodl. Čekal jsem, že to bude áčkový, ale potom to sklouzlo na béčko. Stále ale nejlepší výtahový film/díl, který jsem doposud viděl. ()

Dům na stromě (2019) (S01E06) odpad!

Horší než Pooka!, ale ne o moc. Pooku jsem alespoň proskipovával, ale tohle jsem jen skipnul na konec, který byl taky sra*koidní. Hrozně nudné a ty dialogy jsou otřesné. Horší jsem za dlouhou dobu neviděl. Dialogy fakt hrůza. Nechápu, jak tu mohl hlavní představitel hrát. Čarodějky jsou opravdu nudné a ani nejsou zajímavé. Moc jsem je ve filmu neviděl, jak jsem to potom přeskočil. Celý průběh strašně nudný a nezajímavý. Dům na stromě tu vůbec není. Tohle mají být za svátek asi Čarodějnice? ()

Krutá zábava (2019) (S01E07) odpad!

Podle názvu, plakátu, intra a podle toho, na jaký svátek je díl zaměřený byste čekali nějaký středoškoláky. Bohužel ne! Místo toho je to o nějakým zaprdlým a nudným týpkovi středního věku (?) a šíleně nevtipném a otravném nejhorším vrahovi, kterého jsem kdy viděl. Opravdu nejhorší vrah vůbec! Horšího vraha jsem snad neviděl. Hrozně špatné killy, motiv, chování a hlavně styl mluvení. Hláška ,,I'm just fucking with you'' se mi tak příšerně znechutila. A to se mi jako název dílu líbila. Místo, kde se díl odehrává vůbec není aprílovské a je tak nudné. Průběh dílu je hloupý a trapný. Chování postav je hloupé a nelogické a divím se, že jsem to přes tu nudu a sra*kovitost nevypnul. Čekal jsem alespoň, když už to bylo pořádně zes*ané, nějaké velké finále (víte o čem mluvím, pokud jste to nevypnuli). Ne! Ani to se nestalo, takže vlastně nechápu, proč se někomu tento díl může líbit. Ani ,,vtipy'' nebyly v žádném případě vtipné! Jen tedy trolly z intra byly docela. Herec, co hrál ,,maniaka'' přehrával až moc očividně. Konec dílu to zavrcholí. Pěkně nevtipně příšerný díl. VYHODNOCENÍ: KÉŽ BY SI ZE MĚ DĚLAL TEN DÍL PR*EL ()

Mateřská láska (2019) (S01E08) 

Třetí díl, který jsem musel přeskočit. Na lepší úrovni než Pooka, ale musel jsem to přeskočit, protože to bylo strašně nezáživné a nic zajímavého a jiného se nedělo. U Pooky jsem vydržel dýl, ale tohle bylo stále na lepší úrovni, protože to nebyla sra*ka, co si hrála na něco víc. I když si tohle hrálo na něco víc, ale aspoň to nebyla nějaká sra*ka. Hlavním problémem je, že je to především nezajímavé, nudné a stále to samé. Prostě furt to samé a hodina a půl koukání mi za to nestála. Nechápu, proč je český název takový. Zní blbě, lepší by byl doslovný překlad - ,,Vše, co ničíme''. Zní to mnohem líp a zajímavěji. Kdyby to bylo kratší, třeba 40 minut, tak bych možná vydržel, ale hodina a půl je fakt moc. Málo zapamatovatelnej. Jen díky názvu (All That We Destroy), si ho budu pamatovat. ()

Bytosti (2019) (S01E09) 

Konečně lepší než předchozí díly. I když sem se docela bál, když to dělal stejný režisér dílu I'm Just Fucking Kidding. Naštěstí to bylo úplně jiné a normální. Bylo to inspirované short filmem Don't Let Them In. Podíval jsem se na něj a ten byl o dost strašidelnější a lepší než toto. Ze začátku vypadal tento díl hodně slibně, a když přišli na scénu ti podivíni, tak už se to jen zlepšovalo. Bohužel se díl čím dál víc kazí od části, kdy vyjde táta z karavanu a jde hledat jednu z dcer. Vadí mi na tom, že si jen tak vyjde a oni po něm ani nějak nejdou, a pak k tomu mi vadí, když přichází postupně konec, protože je potom díl čím dál tím víc family-friendly a vysvětlování to kazí taky. Bylo to dobře rozjeté na dobrý, docela strašidelný horor, ale nakonec to skončilo v nadprůměru kvůli moc family-friendly stylu a happy endingu. Báli se moc zasáhnout. ()

Kulturní šok (2019) (S01E10) 

Konečně nějaký killy. V předchozím díle se je báli dát, tak je dají tady :D. Ale nečekejte nějakýho vraha nebo tak něco to ne. Nebo nějaký hustý killy. Prostě tu jsou normální killy, v normálním počtu, v jakým by být měly. Je vtipný, jak si Into the Dark hraje na horor, ale v popisu hned jako první slovo je thriller. Popravdě jsem se tohoto dílu bál a čekal jsem, že bude nejspíš špatnej, protože docela dost lidí na IMDb nebo na Youtubu pod trailerem psalo, že to je jedinej díl, kterej nedokoukali nebo, že je hroznej. Nakonec se mi ale líbil a jedině si myslím, že lidem vadí kvůli té politice. Ale ta tam ani moc není, tak to úplně nechápu. Nápad je hodně dobrý a líbí se mi. Průběh jde, jak má, ale konec je horší. Vadí mi, že nedává smysl, že dají pokyn ke střílení, ale nikdo nestřílí. To je docela dost nelogické. A její konečné rozhodnutí je takové průměrné a čekané. 2. nejlepší díl z této série. ()

Školní duch (2019) (S01E11) 

Hodně jsem byl na tento díl natěšenej. Logo admirála je hodně cool a na svý škole bych ho chtěl hrozně taky. Nejhorší popis a titulky zatím z celého seriálu. Nerd je jen hlavní postava, slovo konfrontována si mohli odpustit - je přehnané a slovo legendárními taky. Proč má být jako legendární?! A strašidly! Je tam jeden, tak co melou sakra. Hrozný popis a zní to jako pořádná sra*ka. Díl se zdá hodně fajn a že bude na 4 hvězdy, takže to bude super. Průběh je dobrý a líbí se mi, jak nechce říct, za co je po škole. Je dobré, že to neříká hodně dlouho, ale není to tak, že by to téma totálně pohřbili a nesnažili se to z ní dostat. Jsem rád, že když se zhulili, že nedali úplně divnou kameru a sakra divný efekty. Bohužel díl fakt hodně a nejvíc kazí killy. Jsou všechny totálně mimo kameru a 2 killy z nich jsou hloupý. Kill se sekerou je úplně stupidní a hodně mě naštval. V posledních zhruba 20 minutách se díl začíná hodně kazit z úrovně, kterou měl, i když byl celý díl béčkovej od začátku do konce. Je zde kill se sekerou a zvrat se školním duchem, kterej mě nějak neohromil ani nenaštval. Hodně splácané bylo to, jak se ,,chlubila'' tím, co všechno udělala a působilo to hrozně špatně a lehce směšně a neuvěřitelně. Líbí se mi, jak řekla byla jsem po... a pak se opravila, ale poslední scéna nedává vůbec smysl. Nechápu, jak scénaristi přemýšlí, protože je tu tuna důkazů, že byla po škole. Stejně jak v Nový rok, nové já je objasnění hloupé, ale tady je ještě víc. Kdyby díl udělali normálně, nechali tam tu hodinu, a pak by se jelo normálním stylem a killy byly lepší, tak bych dal 4 hvězdy, ale takto dávám silný průměr. Posledních 20 minut mě zklamalo a killy mě zklamaly nehorázně. ()

Čistota (2019) (S01E12) 

Přitažené za vlasy. Přijde mi na hlavu, že s tím nikdo nic ani pořádně nedělal. Vždyť já bych se tam choval úplně jinak a dokonce bych i zavolal na policii. Všichni tátové se chovali jak totální cvoci a dcerám to nepřišlo vůbec divné. Celý díl je takový mírně nezajímavý, ale není nudný, což je dobře. Je zde pár bafaček, ale je jich málo. V celém díle není vysvětlené, proč má pastor u sebe zbraň nebo kam je to vedou. Na konci mě naštvalo, proč se jedna z postav odpráskla. Bylo to přehnané. Lehce se teď tomu důvodu směju. Všechny sice na konci vyzabíjela, ale nic to nezachrání a neměl jsem ten pocit jako ,,Jo, totálně jsi jim to nandala čů*ákům!''. Ale dívalo se na to fajn, jen je na hlavu, že s tím nikdo nic nedělal. Ani si o tom nepovídali. Plakát dílu vypadá strašně nelákavě. Hlavní postava není moc hezká a má divný zuby. ()

Série 2 (2019) (S02) 

2. série je více amatérská a díly jsou o něco horší, ale na druhou stranu jsou nápaditější (i když se to hodně často tolik nepovede). Jde i poznat, že díly nejsou skoro vůbec hororové, a tak tam dávají vtipy, aby to něčím naplnili, když jim horor tolik nejde. Kvalitativně jsou díly o dost víc vyvážené než v první sérii, kde to občas pak zaskočilo. Vyváženost je téměř vždy lepší. Jediný díl, který opravdu stojí za zhlédnutí je jen Uncanny Annie a Current Occupant (podle bráchy tento díl ne). Good Boy byl jako taky dobrej, ale ne tolik jako tyhle. České překlady dílů jsou občas dost děsný jako např.: Zelenání, Záhadný pacient a celkem i Valentýn (spíš Má Valentine nebo Má Valentýna, tohle je mimo). Mimochodem, taková zábavná věc, na kterou jsem teď narazil 😆. Zkopírovali mi skoro slovo od slova obsah k dílu My Valentine. Schválně si to přečtěte 😁. Docela mě to zaskočilo a trochu i nepříjemně, ale teď mi to spíš lichotí, že mě okopírovali. Tak jako tak, kdo by dokázal k tak blbýmu dílu vymyslet nějaký normální obsah, tak proč mě nezkopírovat 😂? Dopsali dost obsahů i u jiných dílů, ty jsou jejich vlastní, ale popravdě se mi moc nelíbí. Popisují víc přehnaně, než jaké to ve skutečnosti v tom dílu je (například u Crawlers). VYHODNOCENÍ: ČTĚTE JEN MOJE OBSAHY 🤗😊😉 ()

Tajemná Annie (2019) (S02E01) 

Nejoriginálnější film/díl, který jsem za poslední dobu viděl. Podle mě postavy všechny hrály hodně dobře a všechny byly velmi sympatické a záleželo vám na nich. Děj to mělo sakra dobrý a objevilo se tu pár nečekaných věcí. Přeživšího byste čekali jako někoho spíš jiného. Úkoly, které plnily byly originální. Smrti byly dobré. Má nejoblíbenější postava byla Grace a Wendy. Hodně se mi to líbilo a konec byl takový mrazivý. Já jelikož jsem to překládal, tak jsem si tam všiml i pár easter eggů, což bylo zajímavé. Kamera se mi velmi líbila, stylem se mi to zdálo trochu jako Netflix. Doufám, že i další díly budou originální a povedené. VYHODNOCENÍ: S BRÁCHOU SE HÁDÁM, JESTLI NA KONCI ZEMŘELA, KVŮLI TOMU, ŽE SE POKUSILA ZNIČIT KRABICI NEBO KVŮLI TOMU, ŽE POSUNULA TÍM PÍSMENEM ()

Díkůvzdání (2019) (S02E02) 

Tento díl jsem přeložil do CZ, tak doufám, že až vyjdou titulky, že se toto hodnocení ještě sníží. Kdyby ten nápad pojali jako komedii, tak to bude mít nejspíš podobné hodnocení, ale aspoň by se to nebralo vážně. Opravdu tohle může někomu připadat reálné? Nebudu tu řešit kuriozní detaily, ale až to uvidíte, tak to na stopro poznáte. Jediné, co stálo za to byla poslední scéna, úvod a ta sprostá holka. I když tohle taky nic moc. Opravdu nic nečekejte. Jinak velký špatný, jak říká Jolanda a Jana Yngland Hrušková. Herci jsou špatní. O mnohem kvalitou horší než první díl. O dost! Bojím se, jaké budou další díly :D. Nevadí mi, když se ve filmech věci nevysvětlí, ale zde je tolik věcí k vysvětlení a oni s tím stejně nic neudělali! Asi by to stejně nemohli vysvětlit. Založeno na skutečné události? To by mě zajímalo. Půjdu si to najít. VYHODNOCENÍ: TÁTOVA PALICE NA STOLE ()

Špinavej kus práce (2019) (S02E03) 

Čekal jsem, že to bude podle průměrného hodnocení, traileru a popisu dost nudné a proto si to zaslouží takové průměrné hodnocení, ale nakonec tomu tak vůbec není. Je to kravina. Je to takové přeplácané. Opravdu dlouho jsem čekal, než někdo zastřelí ty dva u konce. Konec s důchodci působí hrozně. Asi jsem pochopil, že se tenhle seriál musí brát opravdu s nadsázkou nebo já fakt nevím, protože, kdo by tohle mohl brát jako normální film (díl seriálu)? Nechápu, že prostě odtamtud neodešli. Co trochu pochválím je smrt těch dvou na konci a pravidla k úspěchu, která zde hrají lehce podstatnou roli. Výběr víceprezidenta je nesmyslný, i přes to, že ten člověk ty pravidla splňoval. VYHODNOCENÍ: TOHLE VÁNOČNÍ ZÁZRAK OPRAVDU NENÍ ()

Půlnoční polibek (2020) (S02E04) odpad!

Už jen to, že je to kombinace gayové a slasher to dělá sra*koidním. Popravdě jsem rád, že to není až tak okaté a vrahem není ta holka, protože to by bylo tak otřesný! Motiv vraha mě celkem štve, protože by mohl sedět i na někoho třeba jiného (třeba kdyby tam byl další člen v tý jejich partičce). Není ten motiv prostě ušitej na tu postavu. Hodinu se vůbec nic neděje a je to totálně o ničem. Úvodní killící scéna je strašná. Vadí mi, když si vrah oběť natáčí na mobil. Plus ty konfety jsou strašný! Nemá to žádné intro! Postavy jsou nafrněné a nesympatické. Je to jak kdybyste se koukali na dokument o tom, jak si gayové žijí. Prostě nezajímavé a když už je tam ten vrah, tak to za nic nestojí, protože se tam všichni jen schovávají, neutíkají z domu a dopadení vraha je tak snadné. Má to dost díry v logice (zvlášť u konce). Mnohem lepší by bylo, kdyby vrah přepadl tu párty a vraždil tam. Bylo by to mnohem napínavější, jen by to muselo mít logiku. Čekal jsem, že půlnoc zde bude mnohem důležitější a zlomovější, ale vůbec nic zde neznamenala. Chyběl mi tu na ni ten důraz. Ta druhá série jde zatím totálně do háje. VYHODNOCENÍ: HANNAH MÁ DIVNEJ KSICHT ()

Valentýn (2020) (S02E05) odpad!

Absolutně strašný. Pokud bych to počítal jako film, tak tohle je snad dokonce druhej nejhorší film, co jsem kdy viděl (první je Pach krve 5, podle bráchy je tohle nejhorší film, kdyby se to počítalo). Rozhodně se shodneme, že to je nejhorší epizoda jakýhokoliv seriálu vůbec! Opravdu milion+ děr v logice. Je jich hromada, takže vypíšu jen příklady: Trezzre chce řešit všechno strašně s láskou a pochopením, a pak zemře pár lidí, a jí je to vcelku fuk. ,,Snažily'' se opravdu těžce najít východ z klubu na to, že je tam s něma magor. Royal přepere barmana, kterej je proti němu o hlavu větší... Strašný efekty a nechápu, proč je tam dávali. Snažili se být originální až moc a divným způsobem. To mi na Into the Dark vadí, jak to přehání s originalitou. Nebylo tu opět intro. Asi nemají práva, tak nám tu pustí 3 krát písničku The Knife. Herecký výkony jsou strašný a přehnaný, zvlášť Trezzure. Má otravnej hlas, chová se jak děcko a trochu dě*ka zároveň. Nechápu, kdo takovýhle postavy vymýšlí! Nechápu ten pár v autě. Úplně zbytečné záběry. Plus sem dávali i hodně flashbacků. Šlo dost očividně poznat, že to chtěli natáhnout. Koukat tenhle díl bylo za trest. Kdybych tohle nepřekládal, tak bych už přestal po tomhle definitivně koukat na tento seriál. Oproti Midnight Kiss mi tady přijde hodnocení nefér. Sice je Midnight Kiss taky strašný, je to nudný, ale má to normálnější kameru a nápad. Myslím si, že tohle by mělo mít mnohem míň procent, je to nadhodnocené, a to už to má i tak málo procent. S tématem láska tlačí až moc na pilu (už to jméno hlavní postavy) a téma hudba tu míchaj taky až moc. Jediné co ocením je takový easter egg, kde řekne Royal barmanovi, že potřebuje klub propůjčit na hodinu, a tak zhruba hodinu ten díl ještě trvá. VYHODNOCENÍ: DALŠÍ DÍL MUSÍ BÝT STOPROCENTNĚ LEPŠÍ NEŽ TOHLE ()

Reklama

Reklama