Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezúhonný mladý muž jménem Evžen Macík (J. Bartoška) se jednou při čekání na milenku Marii stane svědkem loupežného přepadení spořitelny. Pachatel na útěku upustí kufřík s uloupeným půlmilionem korun. Ten shodou okolností dopadne právě před Evžena. Muž neodolá, sebere kufřík a zmizí. Je si vědom, že ho na místě mohl někdo vidět, a tak se raději přihlásí na policii jako svědek. Zanedlouho se mu však ozve lupič, který v telefonu vyhrožuje a dožaduje se „svých“ peněz. Vyšetřující kapitán Richter (F. Němec) zároveň vytuší, že Evžen něco tají. A tak se Evžen ocitá mezi dvěma mlýnskými kameny, pod tlakem, kvůli kterému musí časem nutně udělat nějakou chybu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (60)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Z těch neustálých vlezlých telefonátů a zvonění na Bartoškův byt se asi zblázníte, jestli ne tak Vás ohromí jak lehce se za "Totáče" dalo střílet na sídlištích bez asistence příslušníků z V. B. Jinak velmi psychologicky vypjatý film, škoda jen těch neustálých tmavých scén, jestli uvažujete o shlédnutí najděte verzi s opravdu dobrou kvalitou. *** ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Za základní zápletku by se nemusel stydět velmi slušný psychothriller. Samotné zpracování je víceméně průměrné, i když na druhou stranu relativně civilní a reálné. Vyšší hodnocení nedám jednoduše proto, že mi hlavní postavy nebyly ani trochu sympatické, s výjimkou jediné, jejíž vložení se do případu přineslo na konci dost sympatický a vlastně komický zvrat. Pak se těžko drží někomu palce. ()

Reklama

offlineman 

všechny recenze uživatele

Včera sem konečně pochopil závěr filmu! Boris Rösner je tam skutečně vocas závistivý!!!!! Jinak Bartoškovi v tomhle filmu neuškodila návštěva holiče!!! Ale ne u takovýho, který stříhal Helgu Čočkovou. Ten její účes, to byla si pomsta za něco moc ošklivýho! Dobrá hláška na policajta v civilu: "Co je tohle za kumpána" !!!!! ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Další dokola reprízovaný normalizační kousek se solidní atmosférou. Film dokáže vtáhnout diváka do děje. Bohužel Muž na drátě je podivně prodrátovaný různými lapsusy až po zcela nesmyslné vyústění. Závěr je s ohledem na nepravděpodobné motivace jednání některých postav opravdu prazvláštní, ale s ohledem na slušný koeficient zábavnosti to asi nikomu moc vadit nebude. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrná dobová kriminálka. Drobnosti, které přispívají k autenticitě - hlavní hrdina poslouchá v soukromí hudbu anglické provenience (i když ji má ve skutečnosti na svědomí vynikající a dnes v Česku bohužel polozapomenutý Dežo Ursiny). Scéna zatýkání ozbrojeného lupiče ve výtahu byla tak absurdně neuvěřitelná, že mohla být i dobově pravdivá...elitní zásahová jednotka VB 80. let, to byli celkem opravdu komici...na to, že podobné filmy měly primární úkol propagandisticky zviditelnit pozitivní práci Veřejné bezpečnosti... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Praze v Kobylisích. (honzikP8)
  • Evženova milenka Marie (Helga Čočková) bydlí v panelovém domě v Praze - Bohnicích, ulice Hlivická čp. 418. (rakovnik)
  • Byt Evžena Macíka (Jiří Bartoška) je v domě v Praze v ulici Gotthardská, přímo u brány do Stromovky. Tu lze v několika záběrech také vidět. (rakovnik)

Reklama

Reklama