Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

Tunri 

všechny recenze uživatele

Trochu víc strašidelná pohádka, kde Vetchý naprosto nepřetržitě řve. Což je mimochodem trochu otravné. A ještě bych tomu vytkla dabing, například stařenky, které Ondra opravuje střechu. Ale je to napínavá hezká pohádka, u které jsem se jako malá hodně bála Václava Knopa jakožto zlého čaroděje, kterého jsem v roli opravdu nepoznala :-D ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já si z této pohádky už na vždycky budu pamatovat pohřební vůz tažený koňmi. To byla tak děsivá scéna, že ji mám vypálenou přímo v mozku. Nevyvážil ji svým hereckým umem ani Ondřej Vetchý, i když jeho Ferko je taky nezapomenutelná figurka. Atmosféra pohádky je tak hutná, že je až hmatatelná a skoro by se dala krájet. Zvláštní zážitek. To se musí nechat. Nemusím tenhle příběh vidět zrovna každý den. ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Temná pohádka, kde se mi nejvíc líbil a atmosféru zlehčoval skvělý Vetchý. Byl tady takový lakomý, bojácný, sobecký a líný hňoupek. Naproti němu vám tu postaví nebojácného a dobrotivého Ondru. Opět trošku strašidelný film. Se sestrou jsme ji ale viděly tolikrát, že jsme znaly slovo od slova. Tak to dopadá, když máte na kazetě jen dvě pohádky. Nebojsu a Maxipsa Fíka… Repete si už v dospělosti ale nedám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborná pohádkou, kterou jsme viděl již několikrát a pokaždé mě udivuje svojí skvělou atmosférou, která je chvílemi na pohádku až překvapivě temná. Ján Kroner asi nikdy nehrál lepší roli a Ondřej Vetchý se svým/svou Krutibrkem je neustále velmi vtipný trouba vedle velkého dřevorubce Ondry. Rozhodně pohádka do červených čísel, protože chvílemi kvalitou a atmosférou předchází většinu "proslavených a umělých" pohádek. Kdo nezná strach, musí povinně zachránit minimálně jedno království a princeznu za život:) ()

Mortishka 

všechny recenze uživatele

Keď som bola menšia tejto rozprávky som sa naozaj bála, rozprávka vytvorila to správne zimomravé chvenie. Rozprávka s nádychom temnej hororovej atmosféry, s vynikajúcim Jankom Kronerom a nádhernou Zuzankou Skopálovou, ehm priznám sa že aj ten gothic style jej pristal :) V prvom rade musím pochváliť hudbu ktorá sprevádzala celý príbeh a dodávala tomu tú správnu atmošku. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Tentýž větrný mlýn, ve kterém se odehrává část filmu, je možné spatřit také v pohádce O statečném kováři (1983). (pfa)
  • Ondřej Vetchý se rád bavil s místními, rozdával zájemcům autogramy, poslouchal písničky hudců a zajímal se i o historii kuželovského mlýna. (TheSlezy)

Reklama

Reklama