Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát nás čeká příběh téměř detektivní... Po hasičské zábavě si číšníci předávají peníze do pokladny, když je ještě vyruší Kubeček (V. Hrubý), který se dožaduje láhve vína. Při účtování se následně zjistí, že v pokladně chybí 600 korun. Vedoucí (J. Bek) se rozhodne vše vyšetřit a dokonce si přivede na pomoc příslušníka policie (P. Oliva). U poctivého číšníka Metuda (K. Effa) se najde ve spodkách ukrytých 300 korun. On však tvrdí, že jsou jeho a že si je tam ukryl před ženou. Protože se žádné jiné peníze nenajdou, rozhodne se vedoucí pro rekonstrukci… (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ježiši, to je blbý. To je tak blbý, až je to snad opravdu směšný. Chlap si schovává prachy do spodků před starou a jeden zloděj strčí prachy do kabátu druhému aniž by o tom věděl. To se snad ani nedá vymyslet, takže se to fakt muselo stát. Někdy lituju herců, protože někdy zkrátka museli v takových věcech hrát. Ale pan Effa předvedl jeden ze svých hodně dobrých výkonů. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztratilo se šest stovek z tržby. Restaurace za socialismu, číšníci ve fraku s motýlkem, vyšetřující příslušník SNB. Podezření padá na každého. V prvé řadě na poctivého a skromného číšníka Metuda. Nakonec se hříšník přece jen najde. Slabší kousek z osvědčené tvůrčí dílny Dietl/Dudek, který není příliš komediálně pojatý. Vlastně je pojatý nudně a sterilně. Není mnoho televizních inscenací, ve kterých by měl jednu z hlavních rolí Karel Effa. Celkově mně přišlo obsazení málo atraktivní. Bek jako vedoucí, ten byl největší hvězda, Oliva jako příslušník, taky docela ušel. Dál už to byl druhý sled. Čestnou výjimku tvořil vynikající specialista na vedlejší role Jiří Lír, bohužel nedostal prostor. Nápad veškerý žádný. Jako vysvléci Effu do spoďárů v rámci vyšetřovacích metod, fakt není bomba. Restaurace byla moc studiová, viník mluvil nářečím, pořádná pointa nikde. Povídka nezapře svůj reálný původ. Z hereckého hlediska standard, co celku vyhovuje. Divákův zájem o osud vyšetřování však nedosáhl bodu, nad nímž by dlouho přemýšlel. Chvíli po doběhnutí titulek si na socialistickou knajpu a tehdejší smýšlení lidí, ani nevzdechne. Hodně bezvýrazně a nijak poutavě natočeno. 40% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to taková malá detektivka, ale v jistém smyslu velice naivní. Peníze se takto pochopitelně mohli reálně ztratit, ale že by všechny během vyšetřování doslova svlékali do spodního prádla během osobní prohlídky snad nikdo nemyslel vážně. A opravdu by se našel někdo, kdo by před vlastní ženou schovával peníze ve svém spodním prádle, které měl ještě k tomu na sobě? Jestli to měla být satira, tak silně je povedená. Herecké výkony jsou však na jedničku. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle přece nemohl Jaroslav Dielt myslet vážně? Vždyť ta pointa byla jasná hned od samého začátku a diváci mohli být ušetřeni trapného svlékání číšníků včetně zbytečného vyšetřování. A že na to ti volové nepřišli hned, když to měli na očích, to je fakt nehorázná blbost. Ach jo, většina těch bakalářských povídek stojí za velkej prd. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každému je od začátku jasné, jak se to stalo. Toto nebyla komedie ani omylem. Pěkně to ukazuje, jak byla za komančů policie, nebo vlastně tehdy bezpečnost, všemocná. Obyčejný pochůzkář vysvlékne celý personál do naha a ještě provádí rekonstrukci. Kvůli šesti stovkám vede vyšetřování jako by šlo o vraždu. Typická ukázka socialistické doby, kdy si mohl esenbák dělat s lidmi co chtěl a kdy všichni měli strach. Dvě hvězdy jen za Beka a Effu, ale scénář  je mizerný a kdybych hodnotil pouze ten, tak by za něj pan Dietl dostal odpad. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama