Reklama

Reklama

Jít za svým snem

  • Česko Královny plesu (více)
Trailer 1

Violet je plachá dívka žijící na ostrově Isle of Wight, která sní, že se stane popovou hvězdou. Je to pro ni útěk z jejího života v rozvrácené rodině na malém městě. S pomocí nečekaného mentora vstupuje Violet do mezinárodní pěvecké soutěže, která otestuje její charakter, talent i ambice. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (32)

novoten 

všechny recenze uživatele

V šedi obyčejného života zdánlivě utopená indie, která vypráví stokrát přežvýkaný příběh. A která díky slušné síle nenápadně vykukujících šťastných chvilek funguje postoprvé. Díky fenomenálnímu vizuálu všech hudebních výstupů, přesně vyzobaným coverům a střihu tanečních scén konečně vyzní ona pohádková éteričnost Elle Fanning včetně nádherně zastřeného hlasu. Max Minghella se potatil a já z toho mám obrovskou radost. ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo byl letos v Torontu uveden rekordní počet hudebních filmů? Teen Spirit přitom velmi připomíná letošní česko-slovenský neúspěšný pokus o taneční film Backstage. Zatímco v Backstage sledujeme taneční skupinu odkudsi ze slovenského zapadákova, jak se snaží uspět v "taneční SuperStar" v Praze. V Teen Spirit sledujeme v podstatě to samé v bledě modrém, když se holka-Polka z farmy Violet Valinski (Elle Fanning) snaží skrze hudební soutěž dostat do Londýna a stát se zpěvačkou. A jak se skupinou, tak se zpěvačkou si projdeme celým procesem od castingů po nástrahy byznysu. Narozdíl od tvůrců Backstage ale nebylo Teen Spirit takovým utrpením. Jistě, o nějakém hlubším dopadu na kulturu a dějiny filmu se tu mluvit nedá. Ale debutant Max Minghella má narozdíl od tvůrců Backstage trochu větší smysl pro režii (Elle Fanning je pod jeho vedením tradičně skvělá) a cit pro hudbu. Z filmu je totiž nejvíce cítit právě Minghellova láska k popu, zatímco příběh Violet jako takový poměrně rychle vyšumí do ztracena. Člověk si až říká, jestli by místo celovečerních filmů neměl točit spíš jen hudební videoklipy. V těch si je zjevně nejjistější. [TIFF18] ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Max Minghella mě herecky zaujal v seriálu Příběh služebnice, tak jsem byla na jeho režijní debut docela zvědavá. Žádný zázrak se však neudál. Měla jsem pocit jako bych sledovala televizní snímek a ne biják určený do kin, navíc mi to přišlo celé takové hrozně nezúčastněné a bezemoční. Naproti tomu hudební čísla se celkem povedla a vlastně především díky nim se na to dalo dívat. Elle Fanning mě překvapila tím, že fakt umí zpívat, klidně by se zpěvem mohla i živit. Ale tím asi končí výčet pozitiv, která mohu zmínit. (45%) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Teen Spirit" si ma nakoniec celkom získalo. V realite to síce mohlo ponúknuť viac, no cit pre muziku a Elle Fanning to viac menej dostávajú do roviny, aby som povedal, že je to celkom pozerateľné a zaujímavé. Napriek veľmi štandardnej príbehovej línii, ktorá je (z drvivej väčšiny) dosť predvídateľná. Okey. Čo je dobré na filme? Ako som už povedal, Elle Fanning je vynikajúca a veľmi dobre ju cítim v role zmätenej Violet, ktorá akosi sama vlastne nevie čo chce. Okrem toho, že by rada vyhrala talentovú súťaž. Hudba vo filme je dobrá a takisto keď Elle spieva, tak ma to vie presvedčiť. Páči sa mi ako ju Vlad učí spievať a ako jeden na druhom záleží. Možno ten vzťah mohol byť vybudovaný o niečo silnejšie, no pravda je taká, že väčšina ostatných vzťahov nie je vybudovaná absolútne vôbec. O tom ale trošku neskôr. Vizuálna stránka filmu je tiež super. Dobre sa na to pozerá a vystúpenia majú grády. Záverečná skladba ma skutočne chytila a so všetkým čo som videl dokonca pôsobila až prežito. Takže skvelá práca. Film však podľa mňa zlyháva v stránke budovania vzťahov. Je to maximálne povrchné. Stálo by za to vidieť viac scénok, kde by bola Violet s kapelou. Mal som pocit, že to bude vypracované lepšie, no dokopy to nič neprináša. Okrem toho aj ostatné postavy sú väčšinou veľmi plytké a slabo vypracované. A ja si myslím, že ak by sme chceli, aby ten film fungoval dobre, tak to bolo potrebné. Chcelo to silnejšie vzťahy, chcelo to zaujímavejšie konflikty. V jadre je to ale spracované len veľmi základne a nič sa moc do hĺbky nerieši. Škoda. Odporúčam film na pozretie? Ja osobne som si to užil a vedel by som sa k tomu vrátiť. Možno to nie je film pre každého, ale na jedno pozretie určite stojí za to. Možno aj dve. Chcelo to pridať minutáž, rozobrať viac vzťahy, vidieť viac tréningu, vidieť viac z tej šou. A mohlo to byť zaujímavejšie. Ale stojím si za tým, že som rád, že som film videl. Hodnotenie: B ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sto první použití vyžvýkané žvýkačky. 1)  32letý Max Minghella si svou uhrančivou přitažlivostí a svým zamyšleným pohledem dávno vykutal prostor v mém srdci. Jako herec je fajn a moc hezky se mi na něj kouká. Otázkou je, zdali to platí i o jeho roli scenáristy a režiséra._____ 2)  Vidím ve filmu dvě základní vady. Vznikl příliš pozdě. Před nějakými 15 či 20 lety by pohled do zákulisí talentových soutěží mohl působit svěže a objevně. Dnes už ne._____ 3)  Když má autor takové zpoždění, snad by mohl získat nějaké body na vtipném scénáři, neobvyklých zápletkách, nadsázce, ironii či pozoruhodném hereckém obsazení. Nezískal, film se bere vážně, velmi vážně. Přihoďte polopatickou pomalost a je vymalováno. Na konci jsem už uvažoval jen o jedné hvězdičce._____ 4)  Kdyby Max hrál hlavní roli, možná bych hodnotil lépe. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • V jedné scéně zpívá Violet Valenski (Elle Fanning) píseň „Don't Kill My Vibe“ od Sigrid a Martina Sjølieho. (J.F.B.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčelo se v Montréalu (Kanada) a v Londýně. (BMW12)

Reklama

Reklama