Reklama

Reklama

Jít za svým snem

  • Česko Královny plesu (více)
Trailer 1

Violet je plachá dívka žijící na ostrově Isle of Wight, která sní, že se stane popovou hvězdou. Je to pro ni útěk z jejího života v rozvrácené rodině na malém městě. S pomocí nečekaného mentora vstupuje Violet do mezinárodní pěvecké soutěže, která otestuje její charakter, talent i ambice. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (32)

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo byl letos v Torontu uveden rekordní počet hudebních filmů? Teen Spirit přitom velmi připomíná letošní česko-slovenský neúspěšný pokus o taneční film Backstage. Zatímco v Backstage sledujeme taneční skupinu odkudsi ze slovenského zapadákova, jak se snaží uspět v "taneční SuperStar" v Praze. V Teen Spirit sledujeme v podstatě to samé v bledě modrém, když se holka-Polka z farmy Violet Valinski (Elle Fanning) snaží skrze hudební soutěž dostat do Londýna a stát se zpěvačkou. A jak se skupinou, tak se zpěvačkou si projdeme celým procesem od castingů po nástrahy byznysu. Narozdíl od tvůrců Backstage ale nebylo Teen Spirit takovým utrpením. Jistě, o nějakém hlubším dopadu na kulturu a dějiny filmu se tu mluvit nedá. Ale debutant Max Minghella má narozdíl od tvůrců Backstage trochu větší smysl pro režii (Elle Fanning je pod jeho vedením tradičně skvělá) a cit pro hudbu. Z filmu je totiž nejvíce cítit právě Minghellova láska k popu, zatímco příběh Violet jako takový poměrně rychle vyšumí do ztracena. Člověk si až říká, jestli by místo celovečerních filmů neměl točit spíš jen hudební videoklipy. V těch si je zjevně nejjistější. [TIFF18] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Elle Fanning nechovala jak mrtvá nevěsta, tak by to možná bylo lepší. Zpívat totiž umí a režisér svým debutem u hudebních scének uměl dát tak skvělou dynamičnost, že každou hudební vsuvku jsem rozhodně uvítal. A to i přesto, že se jednalo o covery, které Ella zvládla s absolutní ctí. Vše kolem ní ale byla poměrně nuda, respektive nic, co by se převyšovalo nad průměrem a tak i u toho průměru nakonec zůstalo. Škoda. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sto první použití vyžvýkané žvýkačky. 1)  32letý Max Minghella si svou uhrančivou přitažlivostí a svým zamyšleným pohledem dávno vykutal prostor v mém srdci. Jako herec je fajn a moc hezky se mi na něj kouká. Otázkou je, zdali to platí i o jeho roli scenáristy a režiséra._____ 2)  Vidím ve filmu dvě základní vady. Vznikl příliš pozdě. Před nějakými 15 či 20 lety by pohled do zákulisí talentových soutěží mohl působit svěže a objevně. Dnes už ne._____ 3)  Když má autor takové zpoždění, snad by mohl získat nějaké body na vtipném scénáři, neobvyklých zápletkách, nadsázce, ironii či pozoruhodném hereckém obsazení. Nezískal, film se bere vážně, velmi vážně. Přihoďte polopatickou pomalost a je vymalováno. Na konci jsem už uvažoval jen o jedné hvězdičce._____ 4)  Kdyby Max hrál hlavní roli, možná bych hodnotil lépe. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Typická schéma na tému hanblivá a naivná dievčina, ktorá sa napriek nesúhlasu matky prihlási do talentovej súťaže, kde uspeje a keď okúsi závan slávy, tak sa utrhne z reťaze pod vplyvom nóbl ľudí... A samozrejme, všetky tie typické klišé zvraty a očakávaný happyend, to nesmelo chýbať. A pritom to začalo vcelku sympaticky, no radšej ako popové "spievanky" by som si pozrel film o tom cirkevnom zbore. Pesničky v súťaži ničím výnimočné, takže ani to moc nezaujalo. A tak napokon celý film zachraňuje postava sympatického Vlada. Na viac ako 1* to veru nie je. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V šedi obyčejného života zdánlivě utopená indie, která vypráví stokrát přežvýkaný příběh. A která díky slušné síle nenápadně vykukujících šťastných chvilek funguje postoprvé. Díky fenomenálnímu vizuálu všech hudebních výstupů, přesně vyzobaným coverům a střihu tanečních scén konečně vyzní ona pohádková éteričnost Elle Fanning včetně nádherně zastřeného hlasu. Max Minghella se potatil a já z toho mám obrovskou radost. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Montréalu (Kanada) a v Londýně. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • V jedné scéně zpívá Violet Valenski (Elle Fanning) píseň „Don't Kill My Vibe“ od Sigrid a Martina Sjølieho. (J.F.B.)

Reklama

Reklama