Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milostný příběh dvojice zralých lidí zcela odlišných charakterů, kteří léta žili a pracovali vedle sebe pouze jako kolegové, jež však náhodná cesta na Slovensko na svatbu hedinovy sestry sblížíla patrně na celý další život... (oficiální text distributora)

Recenze (18)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kouřící Dana Syslová mě překvapila. Nemůžu si vzpomenout, jestli jsem ji někdy viděla v nějakém jiném filmu kouřit. Milan Kńažko s knírkem vypadal sympaticky, i když byla jeho postava pěkný sukničkář, ale pak stačilo pár okamžiků, aby se změnil. Celkem milý příběh ze života a příběhy jsou tu přece od toho, aby se vyprávěly. Jan Kanyza se tu objevil jen na pár chvil. To je panečku ale pěkná náhodička. Taky máme příbuzné na Slovensku a shodou okolností se také jmenují Molnárovi.To mě pobavilo. Bydlí někde dole u maďarských hranic.Dvojic Syslová a Kňažko byla opravdu zvláštní.Láska prostě dokáže dělat s lidmi divy. Nejsem si ale úplně jistá, že by se jeden sukničkář dokázal samou láskou proměnit, ale budiž. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Ta suchá, odtažitá, praktická, trochu mužská, ale uvnitř velmi ženská a citlivá postava Dany Syslové, mě prostě hodně baví. ()

balba 

všechny recenze uživatele

"Společensky problémový" a milostný příběh dvou lidí po třicítce.Architektce Květě (D.Syslová) není její lehkomyslný kolega Karol (M.Kňažko) příliš sympatický , i když uznává jeho odbornou zdatnost.Je překvapena , jak snadno se nechá přemluvit k cestě na Slovensko , kde se vdává Karolova sestra.Z oboustranného pochopení vznikl vážný citový vztah............. ()

BASE 

všechny recenze uživatele

Zláštní dvojice Syslová/myslím, že jedna z jejích mála, ne-li jediná hlavní role/ - Kňažko, dobová selanka, ale přesto něčím milá a trochu znepokojivá, chlácholivý tón samého konce 70tých let, spojení mentality, i když myšlené, Prahy a slovenské vsi tehdejší doby je rozhodně pozoru hodno ... ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

I přes sympatickou Danu Syslovou mám z tohoto filmu rozpačité pocity. Milan Kňažko a Otakar Brousek mi byli krajně nesympatičtí. Film na mě působil, že by se dal "zfouknout" za 45 minut, ale scénáristé to dokázali natáhnout na 81. Jako kulisa k práci je tento film skvělý, věnovat se mu naplno se však dá jen stěží. Velice se mi líbila jako vždy přirozená Darja Hajská v epizodní roli "pavlačové ženské". ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Velmi civilní příběh s příjemnými hereckými představiteli. Bohužel z dnešního pohledu už toho nemá moc co říct, takže jsem se ke konci už dosti nudil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nic není, jak vypadá. Ale mohlo by. A bude. Láska si vždy nějakou cestu ke svému cíli najde. A nejinak je to v tomto příběhu vyprávějící příběh o vznikajícím vztahu dvou povahově dvou naprosto odlišných postav. Tvůrčí majstrštyk je i v odlišnosti národností. Ona Češka, on Slovák, oba však pracovní kolegové coby geometři v Praze. Charakteristika postav a dějový vývoj jakoby byl skutečně ze života. Ona po stále svobodná a ve všem zodpovědná, on je sice svobodný také, ale děvčata se u něj doma střídají tak často, že je i starý soused pro zábavu, začal počítat. Ano, správně. Tihle dva, že by se měli dát dohromady? Když ony ty cesty Páně jsou nevyzpytatelné, že? Máme tu krásně ukázaný typický pražský život v konfrontaci se slovenským vesnickým. Ohromný rozdíl. Romantické drama v poklidné atmosféře, avšak plného života. Je to příběh o lidech po třicítce v plně odpočinkovém snímku, snad i k zamyšlení. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Asi mi naprosto uniklo, proč Karel poslal pryč kočku, jako byla Jana, a chtěl tam mít takovou křivonosou opici (Květa). Ale jinak je to dobrý film, hlavně když se odehrává na Slovensku. Ale i jinak se na to dívat dá, máte li dostatek času. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Nečekaně mile a pozitivně působící film z osmdesátých let o vztahu na pracovišti, který se z ryze pracovního jednoho víkendu mění na milostný. Hodně kontrastně na mě působil život ve městě a na slovenské vesnici. Vůbec "slovenská" pasáž se mi (nejen) kvůli krásným exteriérům a odlišné (uvolněné) atmosféře hodně líbila. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

sator - Jak láska promění jednu polo hysterickou zeměměřičku... já - jak láska promění jednoho kurevníka :o) Danu Syslovou jsem měla vždycky moc ráda... je to takový ten symbol ženské, která vypadá drsně, že všechno snese, ale je citlivá a zranitelná. Je to tak trošku sonda do mého života, kdy jsem záviděla těm blbým s očima neviňátek, že to mají v životě tak jednoduché. A role Kňažka - to je prototyp, který se v životě moc nevidí... protože tyhle typy jedou většinou stále ve stejné lajně a jejich náprava je nesmysl :o). ()

Reklama

Reklama