Reklama

Reklama

Následky

Trailer

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Andrej je kvůli svému problémovému chování poslán do nápravného zařízení pro mladistvé. Tam potká Željka, neformálního vůdce místních delikventů, který brzy začne Andreje využívat výměnou za to, že udrží jeho homosexualitu v tajnosti. Když se však Andrej musí rozhodnout, zda se připojit k Željkovi a stát se součástí jeho zločineckého života, nebo zůstat věrný sám sobě, prochází tvrdou zkouškou své osobní morálky a odpovědnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Parádní pecka.Z toho filmu padat na hubu nebudete,ale to jak byl natočen to jsem si nechal líbit.Obsah nečetl a rovnou zapínám.Když jsem koukal na Zeleho,tak jsem si říkal to je nějaký ultras chuligán a on kluk pěkně vyčůraná.No celkově v nápravným zářízení nečákáte procházku růžovou zahradou,ale ono je to vesmě docela pohoda jazz.Ti co na Vás dohlíží jsou jen,aby tam někdo byl a dal Vám víkend.Jednoznačně famózní herecký výkony všech postav a samozřejmě tří hlavních jsou autentický jak Lublaň,že je hlavní město.Vše začíná u Andreje a s ním celým snímek procházíte.Opět je tu rodina,spíše matka,která prostě už dál nemůže nečině koukat,co má za syna.Tady je jediná berlička,protože Andrejovu minulost zde prostě nedostanete.Tím pádem buď mu budete fandit(není moc v čem) nebo se kocháte ostatníma jaký to jsou frajeři co jen kradou,paří a balí jointy jedna báseň a ty co jsou jen slabší a dostávají čočku.O tomhle snímek je hodně.Míra šikany a nic nedělání je prostě denním chlebem života některých.Jak snímek plyne,tak najednou přeskočí jiskra u Andreje a máme tu gay románek.Zde je to opět skvěle vybalancovaný,protože ono to není tak jak vypadá a tím jsou pak ty činy.Tyhle příběhy miluju,není to nějaká vata a mazlení kolem prdele,ale prostě autentičnost se skvělýma hercema,který opět nemají natočeno skoro nic a přitom dokážou zahrát to co Mádl u nás nedokáže ani za uherák:) ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Příběh z balkánského, ale kultivovaného slovinského prostředí. Pro mě první slovinský film s gay problematikou, byť ne jako nosným příběhem. Velkým příspěvkem k mému "líbí" jsou výborné herecké výkony, a to nejen hlavní postavy. Jde cítit kvalitní režisérské vedení, i když jednu malou připomínku bych měl... i ne příliš vnímavý divák si jistě povšimne, že hlavní představitel je neustále pečlivě střižen, učesán a snad i napomádován, a to i ve chvílích, kdy ráno vstává, sportuje či se třeba účasní nějaké pranice. No, třeba to tak Slovinci mají. Líbí se mi dobře zvládnutá psychologie postav, syrovost příběhu i zpracování, což snímku přidává na věrohodnosti. Film je nabitý emocemi, ať už pozitivními či negativními, ale přitom se tvůrci vyhýbají falešným sentimentům, což na balkánských filmech oceňuji. Určitě se není za co stydět, ba naopak, v dnešní záplavě falešných a prázdných gay filmů, kdy mi připadá, že je točí každý, kdo do pr.... do zadku díru má, je tento film v současné filmografii velmi příjemným osvěžením. ()

Reklama

SonaLaly 

všechny recenze uživatele

Slušná dráma, pripomína mi film Świnki a kopu iných drám, ktoré som videla s podobnou problematikou. VEĽMI dobre zahraná, postavy hrajú prekvapivo hodnoverne, prirodzene. Vďaka hereckému stvárneniu dávam 4, ináč by som dala 3, lebo je tu pár bodov, ktoré mi chýbajú. Nie je tu ani približné vysvetlenie, prečo postavy tak konajú, preto na mňa pôsobia chladne až nesympaticky. Potom to pôsobí tak že si sami vybrali taký život a divák, alebo aspoň ja, s nimi nemám súcit. Film odporúčam na pozretie. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence, v níž Andrej selhává při pokusu mít sex s dívkou, ve mně vyvolala názor, že je to nepřiznaný gay, což se později potvrdí (o filmu jsem předem nic nevěděl). Jinak ten film kolem jeho osoby ale moc sdílný není - kromě toho, že má rád svého potkana, blbě vychází s mámou, a zapaluje si jednu za druhou, se toho o něm už člověk moc nedozví, a tak mi tam chybělo nějaké věrohodnější vystižení jeho motivace, proč dělá to co dělá. Pokud tedy ten film nechce sdělovat to, že lidé ke svému jednání (minimálně na vědomé rovině) motivováni být nijak nemusí, a k tomu, aby člověk sklouznul na šikmou plochu, vlastně stačí jen málo, pár blbých náhod, nachomýtnutí se k blbým lidem, a osud je zpečetěn. Každopádně sledovat Andrejovu postupnou cestu do záhuby mně osobně příliš nebavilo, motiv homosexuality zde není po mém soudu příliš nosný, a kromě něj tam skoro nic jiného není, je to jen sled pár epizod ze života někoho, kdo vám může být ukradený (jisté náznaky sympatií, které ve mně zpočátku vyvolal, se postupně rozplývaly po zjištění, že mu prostě není pomoci, a kdo chce kam, pomozme mu tam). Závěr je drsný, podobně jako několik dalších scén, ale jinak mě to celkově spíš nudilo, a nemám pocit, že by ten film přišel s něčím zásadně novým, co bych už neviděl jinde, takže už jen kvůli tomu neoriginálnímu námětu mě to spíš minulo, a i když ty slovinské reálie to asi trochu ozvláštňují, tenhle příběh se nakonec mohl odehrát v podstatě kdekoli. Btw. trochu mi to připomnělo filmy z podobného soudku Klip a Špína. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Parádní psychologické drama o sympatickým klukovi, kterej je sice trochu hajzlík, ale cítíte z něj, že by se z té spirály agresivity a dutejch kamarádů chtěl dostat. Prostředí výchovnýho past'áku naprosto selhává, nutí ho hrát dvojí hru a očekávanej konec je na spadnutí. Slovinci moc mile překvapili. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama