Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzpomínkový koncert u příležitosti nedožitých padesátin Filipa Topola v Divadle Archa. Kapela Psí vojáci patřila k jedné z nejvýraznějších formací československého hudebního undergroundu před rokem 1989. Od samého začátku bedlivě sledovaná Státní bezpečností vystupovala kapela pod názvem P.V.O. a na oficiální scéně se mohla objevit až po sametové revoluci. Vedoucí osobností kapely byl charismatický pianista, zpěvák, autor hudby a textů Filip Topol, který předčasně zemřel v červnu roku 2013.
U příležitosti jeho nedožitých padesátin se 12. června 2015 uskutečnil v Divadle Archa koncert Sbohem a řetěz, který byl vzpomínkou nejen na osobnost Filipa Topola, ale také kapelu Psí vojáci a její tvorbu. Skladby z repertoáru kapely zazněly v provedení skupin hlásících se většinou k současné punkové scéně: Krch-off & Pavel Zajíček, Echt!, Znouzecnost, Tvrdý/Havelka & sbor Elpida – U nás v garáži, The Plastic People of the Universe, Už jsme doma, Zuby nehty, All tomorrow Parties, Tomáš Hrubiš, Vlákna, Mucha, Houpací koně, Andrej Polanský wtf Emül Langman, Martin Kyšperský, Josef Klíč a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Exactly, ta perfor(m)arce žiletek byla tak hrozná, že sem to musel přepnout, ostatní se dalo, něco lepší, něco horší, celkově ale dost divnej koncert, Topol byl (a je) prostě nenapodobitelnej. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Takhle zmrvit Žiletky!!! Z toho jsem měla žiletky na těle, žiletky v těle....:-(. Ostatní předělávky kvality kolísavé. ()

Reklama

Reklama