Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Recenze uživatele DonBraso k tomuto seriálu (8)

Elita (2018) 

I v teengerským prostředí se dá natočit parádní seriál,který vybočuje tím hlavním,že je tu vražda a divák sleduje a hádá kdo by to měl být.S tím uhádnutí kdo by to asi byl je malinko problém,protože seriál rafinovaně přejde do prostředí místní smetánky a těch školáků,ktřetí jsou loseři a ukazuje jejich charaktery.Tahle kombinace je prostě boží a člověk tu má hlavně pár postav z La casa de papel,který byl taktéž super.Zatím musím říct,že když Netflix vybere z Evropy a udělá seriál,tak je to parádní podíváná,ale abych přešel k Élite.Je tu vlastně vše,zamilované trojúhelníky,krádeže,obvinění,sex a i gayová část,která v seriálu je vcelku neobvyklá.Parádní poslední část,která krásně nahlodá na tu druhou ohlášenou.Lze říct jen to,že se vážně těším. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Tento seriál fakt můžu a druhá sezóna opět kvalitní.Pravda je,že Netflix snad vyrukoval s tím,že jak už v La casa de papel,tak i zde bude hodně hudby.To co právě i s tanečníma věcma iritovalo v La casa,tak tady to víceméně díky tomu,kde se seriál odehrává hravě přejdete.Přibude pár nových postav,kterým stačí právě pár minut a už se jede.Scénář je opět kvalitní a školských manévrů tu je nespočet.Opět se jede na vlně flashbacků,kdy v posledním díle čekáte na rozuzlení.Tím je hlavní trumf,že napětí si seriál drží pořád.Tvůrci doopravdy jedou a pořád přichází s každou scénou s něčím novým.Ten kdo vyrůstal na Beverly Hills,tu má právě přidanou hodnotu,že je tu plno intrik a na tom celém je seriál postavený a vyplňujete to jen tou romancí okolo,kdy tenhle chodí s ní a já začnu chodit s tímhle a vyspím se konečně z touhle a já jsem gay a rodina mě pochopí...Však to znáte.95% ()

Série 3 (2020) (S03) 

O jednu hvězdu z pěti musím ubrat.Dalo by se říci,že je vše při starém a všechno tak tomu napovídá,ale některý díly jsou neskutečně zrychlené.Hlavně co se týče lásek.Dvě nové postavy by nebyly špatný,jasně jsou spíše na rozvětvení příběhu někoho jiného,ale přeci Malick tu nehraje zrovna bláhově.Tam,kde Guzmán a Nadia v druhý sérii byly v 8 dílech na budování si dát první pusu,zde je to právě s Malickem za dva díly hotovo.Sice pak jeho příběh jde jinam,ale o těhle "maličkostech" to je celou třetí sérii,která popírá skoro vše ostatní.To,že některý ...no skoro všechny díly končí oblíbeným Cliffhangerem,aby hned v dalším dílu se začlo úplně někde jinde.Neříkám,že to nebylo i minule,ale zde jsem si toho až moc všímal.Jinak je vše při starém a stejně kvalitní jak už byl člověk zvyknutý.Jen se obávám,že u dalších sérií,prý mají být další dvě to spadne někam do typu Beverly Hills 90210,kdy už každý herec či heračka bude chodit s každým a na to se dají vždy další dvě tři nové postavy.Třetí sérka končila pěkně a tak nezbývá,než si zase počkat na čvrtou. ()

Série 4 (2021) (S04) 

To co už mě štvalo na trojce,čtvrtá série ještě více vyhrotila.Zde už není o zrychleném tempu ukázat nová postavy žádný velký dílo.Po první díle máte odhad,který se ještě naplní.Chápu,že je asi lepší novy postavy pokud možno ukázat co nejdříve,ale oni se tak začlení do téhle elity,až je to spíše smutný.Ano,změnu to možná chtělo a kdo je pro velký změny,tak bude určitě spokojen.Bohužel vše už postrádá absolutní smysl.Zvraty se dějí opět ve zrychleném módu,který mají opodstatnění ve dvouch větách.Nové tváře mají absolutní moc ve všech dílech a místo aby nabalila celou sérii,tak jí ovládá.Což je sice hezký,ale vlastně absolutně nezajímavý.Nejhorší je Mancía a celá její kapitola s Rebe.Za sekundu přijde ředitel a ten zde možná hraje dobře,ale je tam úplně na hovno.Nějaký princ a vlastně je to jenom vata,která má bohužel absolutně přišérné finále s jedním chlapíkem.Opět krásná scéna se starou partou a střih a jste ve vodě a to doslova.O těch mraky scén jak z erotických filmů,který se tam tlačí na sílu už ani nemluvím.Opět plno hudebních tracků,který Netflix snad musí narvat určité procento,jinak nemůže vzniknout seriál.Dějové linky vcelku nezajímavé,některé postavy ztrácí glanc a hlavně celá koncepce šla směrem,který mě tak netáhnul.Sice jsem to celé sjel za dva dny,ale ta pachuť tam je vcelku silná.Kde je Polo,Carla a jejich dokonale napsané scény. Zde přišlo,že 5 série upadne do absolutního dna,jestli chce pokračovat tímto nevýrazným stylem a přiživovat jen slávu z předchozích sérií. ()

Série 5 (2022) (S05) 

Tak čtyřka nebavila pořád víc, než tahle pátá sérka. Je pravda, že nové tváře jsou skvělé a to bylo asi tím zlepšením. Jinak nevím proč mám koukat na buzeranstkej sex pět minut. Celé se to hodně zvrtlo do teplých krajin při velký míře. Scénář je sice na pohodu, až už jsem dávno zapomněl, že do trojky to ještě nějaký větší měl, zde se to hodně hraje kolem pár postav a některý absolutně jen paběrkují a tvůrci je nikam neposunou. Tajemná vražda či kdo to byl či bude zde sehrála dost mizivou věc, na druhou stranu zase bylo více času jít na pařbu. To musím říct, že se seriálu doopravdy daří nejlépe. Parádně sestřihané, tracky a jedeme. Tohle má seriál pořád dobrý. Jen ubrat zbytečné linky s Patrickem. Omar úplně zbytečná postava a Cayetana ještě horší, kdy spadla  do romantický noty, ale popravdě už hodně zbytečná role a vystřídat by potřebovala ona. Isadora a Iván skvělý a seriál jim dal patřičný objem. Buď jsem byl dobře naladěný nebo už ostrouhám, ale zde i přes větší výhrady jsem jim to nějak zbaštil tuhle řadu a nezbývá nic jiného, než čekat na šestou ()

Série 6 (2022) (S06) 

Neříkám, že jsem si to slušně nedal, ale ta postupná tendence dolů v příbězích tam prostě je. Do půlky jsem si doufal, kde je ten ředitel a díky bohu nakonec opět sehraje docela menší náběh na další story, kterou čekám, že úplně tvůrci opět rozseknou. Trochu mě už právě nebaví tahle linka mezi rodinou, kde musí hrát prim trojlístek, který není úplně z těch nejsympatičtějších lidí co musíte vidět. Konec jsem skoro uhodl celý, na to je tu pár postav, který vůbec nemají nějaký smysl. Linka okolo Isador a Ivána vlastně drží celou konstelaci hvězd, kde se to snaží vnucovat novým párem. Hodně se to celé opakuje, na parketu jsme zde více než je zdrávo. Sice je to opět skvěle prostříhaný a ty pozlátka okolo a i ty sledování dílů by se dalo říci, že ne přímo nudí, ale tak nějak plinou bez špetky něčeho zajímavého. Tahle Elita už měla skončit a místo toho dostaneme sedmou sérii. 50% ()

Úzkost (2022) (S06E01) 

Bohužel rozjezd šesté řady je opět neustále stejný a opakující chyby už prostě nelze přehlédnout. Když jsem si projel konec páté, tak jsem si říkal, proč šestka absolutně ignoruje některé postavy ba co víc, oni zde vůbec nehrají. Omar či Rebeka tu prostě nejsou. Ředitel školy minutu a přitom o tom celém ta pátá série byla. Tvůrci absolutně ignor a začneme to rozjíždět kolem všech etnik a trans všeho. Postupem dalších dílů to už sice je o malinko lepší, ale opět se tam najde plno sena, který nemá divák hodno strávit. Uvidím co poslední tři díly, ale ten plamínek naděje bude zase titěrnější než byl předtím.50% ()

Série 7 (2023) (S07) 

Stejná jako šestka. Sice to dosleduješ úplně v pohodě, ale ve výsledku ti to vlastně vůbec nic extra nedá. Opět jsme v sexuálních orgiích převážně u pánských análů, kdy podezírám, že někdo z tvůrců je taky. Je zde vidět absolutní kontrast při gay romanci, který je jako ze žurnálu. Nové postavy včele s policajtem, jednou pichnou a její mámou. Bohužel zde přišla větší změna. Už nejedeme, že někdo umřel nebo se jí něco stalo. Pokračujeme co bylo v šestce a navazujeme dosti kostrbatě, protože ve výsledku sledujeme úplně jinou kapitolu a hlavně to co měl Iván je najednou tabu. Ještě ten kluk co měl ty hrozný stavy, tak to byla nějaká dobrá linka, ale když se zastavíš u tety , která ke konci brečí jak kdyby to byl její syn. Inovace je průměrná, gay romance už je úplně vyčpělá a tak je úplně zbytečná, protože se to mění jak slipy. Isadora a její rodina trochu potenciál má, ale chybí tomu pořádná štáva.  Celkově je opět dost nemastná neslaná. Vždycky na to kouknu a jsem v cíli, ale už díky bohu osmá řada bude konečná. No jestli:) 50% ()

Reklama

Reklama