Reklama

Reklama

Operace kolibřík

  • Kanada The Hummingbird Project (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratranci z New Yorku, Vincent (Jesse Eisenberg) a Anton (Alexander Skarsgård) jsou jedničkami na burze s cennými papíry. Jejich společný cíl? Vydělat miliony, aby si splnili společný sen. Mezi ně se ale postaví jejich nadřízená Eva Torres (Salma Hayek), která se nezastaví před ničím, jen aby tuto dvojici porazila v jejich vlastní hře. Nicméně Vincent ani Anton se nechtějí nechat porazit a tak se vydávají na cestu za vykoupením, které nenaleznou skrze peníze, ale díky rodinnému poutu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (50)

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemívám podobné poznámky úplně často, ale pane bože, Salma Hayek má naprosto dokonalé tělo. Ani v bikinách a hadovi přes ramena nevypadala tak sexy jako v šedých business šatech s dlouhým rukávem a sukní do půlky lýtek. Další příjemné překvapení byl Alexander Skarsgard, konečně nějaký zajímavější přístup k postavě génius/autista. A samozřejmě největší příjemné překvapení bylo, jak moc se mi tenhle malý velký film líbil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film s velkou a pro mě osobně velmi důležitou myšlenkou: Svět se sice neustále více a více propojuje, všechno se zrychluje, ale co z toho vlastně má člověk? Vůbec jsem nevěděl, že něco jako Operace kolibřík vzniklo, a o to víc jsem překvapený. Zpočátku jsem se bál, že půjde o variaci na Fincherovu Social Network, ale zbytečně - je to něco úplně jiného, ovšem se stejně výborným Jessem Eisenbergem, překvapivým Alexanderem Skarsgårdem a božskou Salmou Hayek, která sice dostala nejméně zajímavou postavu, ale i tak byla radost ji vidět hrát v něčem, co není hloupá komedie. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ku koncu filmu je v lese jedna scéna, ktorá odhaľuje všetko, čo potrebujeme vedieť o Vincentovej ceste, kto je a ako celá táto operácia ovplyvnila jeho myslenie pomocou šikovných scén a jedinej opakovanej línií dialógu. Takže aj keď stimulácia filmu nemusí byť taká úhľadná, ako by mohla byť, stále to dokáže efektívne. Projekt Hummingbird zaujímavo kladie otázku o etike obchodovania a o tom, ako to ovplyvňuje robotnícku triedu v spodnej časti priečky. Neskôr sa pýta, či je zrýchlenie digitálneho sveta a našich spojení po celom svete krokom vpred pre ľudstvo, alebo nesprávnym skokom nesprávnym smerom. Otázky, ktoré sa kladú na publikum o tom, či by sa malo ľudstvu umožniť spracovať informácie tak rýchlo, zostupujú bratov Zaleskich do zúfalej paranoje, zatiaľ čo ich bývalý zamestnávateľ je stále chamtivejší. (Sexi Salma Hayek). Hoci sa Projekt Hummingbird snaží ísť ďalej, podarí sa mu chytiť publikum preskúmaním dvoch odhodlaných pracovníkov a zároveň im položí otázky, aby sa opýtali na technológiu, peniaze a rodinu. Vďaka dojímavej záverečnej scéne, ktorá všetko priťahuje späť k základom, je zrejmé, že tvorcovia filmu veria, že tráva nie je vždy zelenšia. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg, ako syn ruských prisťahovalcov Vinnie, príde s neskutočne pokrokovým nápadom, ktorý by mu v momente pár sekúnd vyniesol obrovské prachy a položil samotný Wall Street na kolená. Osloví sponzora, dá dokopy partu, všetkých ukecá a ide sa na to. Nikdy by ma ani vo sne nenapadlo, že fim o nejakom kábli ťahajúcom sa cez pol Ameriky ma vtiahne do deja od samotného začiatku až po záverečné titulky. Avšak od piatej hviezdy ma bohužiaľ delí iba mdlý koniec, ktorý vyzerá, akoby bol celý film nakrútený podľa skutočných udalostí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedocenený film s hviezdnym obsadením (Alexandra možno nespoznáte), ktorý sa tvári, že bude konfrontáciou medzi veľkým konglomerátom a odvážnymi individualistami, ale nakoniec je skôr satirou na náš súčasný spôsob života. V podstate tu nemáme ani dobré, ani zlé postavy, obom stranám proste ide o to isté, byť najrýchlejší. Ale ako sa dá spomaliť v myslení vo svete, kde záleží na každej milisekunde? Záverečná poznámka, že budeme rýchlejší vďaka zemskému jadru, je ukážkou absurdnosti toho, kam sme sa ako spoločnosť dostali a ak to budete brať ako obrovský pokrok, Nguyen vás za to neodsúdi. Kolibrík má veľmi slušné tempo, skvelých hercov, premyslený scenár a skrátka sa stále niečo zaujímavé deje. A záver asi neodhadnete. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Za mě skvělá podíváná. Jesseho mám hodně ráda a zbytek se tam hodil víc než dost. Příběh byl také hodně zajímavý a zápletky super. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Hummingbird Project" si ma nakoniec celkom získal. Nielenže mi ponúkol príbeh, ktorý bol oveľa lepší než som čakal, a nepriniesol mi len hercov, na ktorých bolo skvelé sa pozerať... ale mal tému, z ktorej som nebol úplne nadšený, no dokázal ju pretransformovať do niečoho, čo ma skutočne nakoniec nadchlo. Nemôžem povedať, že by to bol super film a sú tu určité aspekty, ktoré podľa mňa nefungujú, no povedzme si najprv to, čo je na filme skvelé. V prvom rade by som pochválil casting filmu. Jesse Eisenber, Alexander Skarsgard, Michael Mando boli proste vynikajúci. Vo všetkých momentkách boli skvelí a všetkým som im to veril. Nápad filmu je sa mi zdal nie moc zaujímavý, no nakoniec by som povedal, že som nemal problém sledovať ťahanie kábla cez celú Ameriku od začiatku až do konca a byť pohlteý príbehom. Okrem toho keď už sú veci hraničné, tak začíname aj myslieť hranične a sú tu skvelé momentky, kde Jesse Eisenberg proste zoberie motorovú pílu a je schopý ísť vyriešiť veci ručne stručne. A keď zlyhá diplomacia, pomôže hľadanie nedostatkov v zákone. Alexander Skarsgard je tu podľa mňa najlepšou postavou a musím ešte povedať, že má pripravený vynikajúci trest pre jednu postavu. To som nečakal a bolo to fantasticky spracované. Tlieskam. Toto by mi nikdy nenapadlo, ale bolo to vysoko zaslúžené. Takže v tomto smere som spokojný. Koniec filmu je ale trošku gýčovitý. Nemôžem povedať, že je to vyslovene zlé, ale pôsobí to gýčovito. Najmä ak tu máme fiktívny príbeh. Salma Hayek podľa mňa podala dobrý výkon, no nie som nadšený z toho, že tento film potrebuje vysovene zloducha. Možno sme mohli nájsť nejakú inú cestu. Najmä keď si vezmime jeden fakt. Myslím si, že nemá reálne nakoniec ani dôvod spraviť to, čo spraví. Tí, ktorí film videli, pochopia. Tí, čo ho nevideli, nedostatnú spoiler. Myslím si, že film stojí za vašu pozornoť a môžem ho odporúčať ako solídne spracovanú drámu. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

The Hummingbird Project alebo Projekt Kolibrík dáva dopredu vedieť, že tu dobrý film môžete očakávať naozaj len v malom. Dvaja chlapíci prídu so super geniálnym nápadom ako zbohatnúť a jeden z nich skapína. Dejovo to je veľmi únavné a záujem vzbudí občasne len bláznivý charakter Skarsgårda. Celkovo nudné predstavenie s nie zlými hereckými výkonmi neobohatila ani úmyselne šedivá Salma Hayek (samozrejme nejde o dcéru Zuzany Belohorcovej). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to tedy podivný finanční příběh o běžení po penězích, ale jde dál než obvyklé filmy o obchodnících na Wall Street. Částečně je to thriller, částečně rodinné drama. Částečně satirický komentář o tom, že bažení po bohatství je kulturní rakovina, která nakazí každého, kdo se dotkne. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek ve kterém září Jesse Eisenberg, jemuž podobné role sedí. Avšak místy je to trošku nudnější, takže proto jen 3*. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý scénář, nezajímavé postavy a nezajímavé rozuzlení. Tím vším pro mne byl snímek The Hummingbird Project, jenž poměrně zajímavě znějící látku přetvořil do zcela nudné a prázdné podívané, na kterou se pravděpodobně velmi rychle zapomene. Korunu tomuto koncertu podprůměrnosti nasazuje plešatý Alexander Skarsgård tancující v županu. Achjo. „I can make your life hell if I decide to.“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu som sa obával, že to bude nudný ukecaný film z finančného prostredia. Nakoniec je ale film o tom, že sa pretekajú dve finančné firmy v tom, kto skôr vymyslí nejaký bazmek ako dostať informácie z bodu A do bodu B, aby sa mohli nabaliť na dopyte ľudí po nejakých akciách, ktoré tesne predtým kúpia lacnejšie a následne predajú drahšie. Jedna firma sa snaží prevŕtať cez celú krajinu a poklásť káble a druhá sa snaží vymyslieť ešte rýchlejší prenos cez antény. Ktorá z nich vyhrá? Keďže sa vlastne jedná o dve príživnícke firmy, tak som nemal chuť a dôvod fandiť ani jednej a len som sledoval aké problémy riešia firmy z pre mňa neznámej oblasti. Čo rozhodne nudné nie je, ale okrem toho vŕtania do zeme sa mohlo ísť do väčšej hĺbky ohľadom fungovania tých spoločností. Síce by to skončilo ako ten nezáživný ukecaný film z finančného prostredia na ktorý som sa netešil, ale aj táto téma sa dá podať strhujúco a napínavo. Takto je to len mierny nadpriemer o vŕtaní v zemi s finálnym dodatkom o tom, že nakoniec sú v živote dôležitejšie úplne iné veci. 6/10. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Film měl všechno, honbu za ziskem, geniálního autistického vědce, burzu, prachy, ale i touhy a sny, za které se platí cenou nejvyšší, to vše střihnuté parádním hereckým obsazením, takže spokojenost. Teď ještě zbývá realisticky vyřešit teleportaci a je to. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

V tomto veskrze průměrném dramatu o americkém snu o úspěchu mě doopravdy zaujal jen můj oblíbený 35letý Jesse Eisenberg (motor akce Vincent). ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Film o natahování několikatisícikilometrového kabelu v honbě za milisekundou, která vydělá multimiliardy dolarů. Film z neokoukaného prostředí s dobrými hereckými výkony a neokoukatelnou Salmou Hayek. Akorát konec je takový nedomrlý, což zamrzí. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Záměna názvů zapříčinila to, že jsem se dostal k tomuto filmu, jelikož sám od sebe bych do toho pravděpodobně nešel. Jesse Eiseneberg se začíná trošku vyčerpávat. Už dlouho neměl nějakou ikonickou roli a ani Vincent z Operace Kolibřík ho z toho nevyhrabe. Jedná se o průměrné drama z prostředí moderních finančních technologií, které není úplně špatně obsazené, ale jak Eisenberg, tak i Skarsgard hrají opravdu divné charaktery a Salma Hayek do podobných rolí bohužel nepatří. Veskrze průměrné drama, které má alespoň zajímavý původní nápad. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Názov evokuje nejakú vojensku akciu. Ale nie. Dva čávoci si raziu tunel naprieč USA pro optiku, aby mohli rýchlejšie robiť príkazy na burze a zarobiť ešte viac, jak do vtedy. Ale jasné, že sa im aj niečo posere, že po nich ide bývalá šéfka a že konkurencia nikdy nespí. Do toho ešte nejaký ten zdravotný problémik, vnútorny rozpor a otravná manželka, čo nedá pokoja. Rozumne dlhé, dobre zahraté a so zaujímavým dejom. 3 z 5 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Takový to, když mluví o něčem, čemu vůbec nerozumíte, ale víte, že to hýbe světem :D Tak přesně jsem vnímala prvních tak 20minut, než jsem tomu přišla na kloub. Zdá se mi, že Eisenberg hraje posledních 7let podobné typy postav - pošahaní týpci, kteří něco vymyslí a hodně horlivě si za tím jdou :) Přijde mi, že to má prostě vepsané v obličeji....Což je za mě super,ale zároveň působí hodně jako "psychopat" :) Film je super, je tam hodně akce ,hodně naschválu, silná ukázka toho, kam vás může dostat horlivost a touha po cílu a moci...Líbilo se mi to, i když téma pro mě bylo španělská vesnice,ale přišla jsem tomu na kloub ;) Jo a celou dobu jsem si říkala, zdali ten bratránek je Skarsgard či ne :D ()

Reklama

Reklama