Reklama

Reklama

Svatební host

  • Velká Británie The Wedding Guest (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Napínavý dobrodružný thriller uznávaného režiséra Michaela Winterbottoma je dechberoucí výpravou do temného podsvětí a skrytých míst Pákistánu a Indie. Jay (Dev Patel) má tajemství. Cestuje z Británie do Pákistánu, aby se zúčastnil svatby – vyzbrojený lepící páskou, revolverem i plánem na únos nastávající nevěsty (Radhika Apteová). I navzdory jeho pozoruhodným schopnostem se však spiknutí rychle vymkne kontrole. Jay a jeho rukojmí se musí vydat na útěk přes hranice, lemovaný vlakovými zastávkami, zadními uličkami i černými trhy Nového Dillí. Vzájemná přitažlivost každým okamžikem mizí, důvěra lehce vyprchává a výbušná tajemství vyplouvají na povrch. Snímek Svatební host, pulzující exotickým prostředím indického subkontinentu, vykresluje pestrý svět, v němž nebezpečí číhá na každém kroku a nic není tak, jak se zdá. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

rigby 

všechny recenze uživatele

Zase tak úplně špatně to nezačalo. Možná až nadprůměrně. Ale to se jednalo jen o pouhých 15 minut. Pak už to byla rozvleklá nuda, ve které se příběh posouval hodně pomalu a kostrbatě. Až jsem se začal těšit na konec, který by toto trápení se autorů a mučení diváka ukončil. O promarněném potenciálu je v tomto případě škoda hovořit... ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Skoro až road-movie zo zaujímavého prostredia Pakistánu a Indie. Veľmi zaujímavý námet únosu plánovaného mladým párom za pomoci neznámeho cudzinca, ktorý sa niečim podobným živý. Dev Patel ako jediná známejšia tvár film v pohode potiahol a celý zvyšný kasting téme a prostrediu svedčí. Za zmienku stojí hudba, ktorá bola fajnová najmä v nostalgických momentoch. Jedinú vážnu výtku mám ku strihu. Nezvládnutý, zbytočne náhly, často zneprehľadňuje situáciu. Radhika Apte má krásne pery a boky. Zvrat asi v dvoch tretinách filmu rozhodne pozitívne prekvapil a dal tomu novú šťavu. Ale tej potvore by som neveril ani omylom. Napriek od istého momentu predvídateľnému koncu sa jedná o dobrý filmík. Mne sa to páčilo, ale chápem, že ste od záveru čakali viacej. Ja myslím, že tak sa ženy chovajú navzdory srdcu aj rozumu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálny námet, okorenený exotickými lokáciami a niekoľkými dejovými zvratmi. Film o možnosti vlastnej voľby vo svete, kde je váš osobný život podriadený tradíciám a akémusi vyššiemu zámeru, aký už v dnešnom globalizovanom svete snáď nemá žiaden zmysel. Vaša "slobodná voľba" sa potom obmedzuje na faľšovanie pasov, fingovanie únosov, kradnutie diamantov a tak podobne. V takomto svete je potom aj akýkoľvek prirodzene vznikajúci vzťah iba chvíľkovou ilúziou. Podobný film ako Svadobný hosť som už veľmi dlho nevidel, takže mu odpustím aj isté nedostatky, ako konvenčnú formu či nie príliš reálne pôsobiacu milostnú líniu. Rozhodne ale zaujme Dev Patel v preňho netradičnej úlohe, väčšinou ho totiž vidíme v úlohách akýchsi naivných dobrákov, čo sa síce nesporne hodí k jeho ksichtu, ale ako vidno, zvládne s týmto kukučom svätca aj ambivalentnejšie postavy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Popravde, keby sa tento film neodohrával v exotickej Indii za účastí tamojších hercov a kulís, tak by to bol skutočne úplne obyčajný priemerný thriller, na ktorý by si človek po pár dňoch ani nespomenul. Jedine indická atmosféra z toho spravila niečo pozoruhodné a zaujímavé. A to je snáď to jediné, na čom tento film mohol stavať, keďže scenár nebol fakt nič extra a v konečnom dôsledku je to pre mňa len béčkový thriller. Ale niet sa čo diviť, lebo Michael Winterbottom ma doteraz nikdy ničím nezaujal. Tentokrát mi trafil do vkusu aspoň tou Indiou. Už tomu chýbal len kvalitnejší scenár... ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Luxusně zpracovaný scénář,kvalitní režie a i herecké výkony.K tomu doprovodná hudba kdy se dá předpokládat že bude nějaká vzrušivá akce anebo lyrika.Skvostný ČESKÝ dabing.To znamená že hudba nepřeřve mluvené slovo a hercům je rozumět.Žádné šušlání. Výrazný herec Vondrák .Dalšího slušného dabéra Hajlicha  jsem objevila v dabování Čórky. Opravdu jedni z mála herců ,kterým rozumíte každé slovo. Samozřejmě taky záleží jak "velký"  je mistr zvukař. ()

Reklama

Reklama