Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Chladné přijetí nahlíží na ponurou realitu současného imigračního systému Spojených států očima Oscara, dvanáctiletého školáka z Hondurasu, jehož nežádoucí vazby na tamní brutální gang přiměly jeho rodiče k tomu, aby jej propašovali ze země v naději, že se mu podaří utéct do Ameriky a vést lepší život pod ochrannými křídly jeho strýce, nedávného přistěhovalce Manuela. Oscar je však v arizonské poušti chycen příslušníky hraniční policie a poslán do imigračního střediska pro mladistvé, kde se snaží získat kontrolu nad svým osudem uvnitř “zadrátovaného boxu.” Spřátelí se s malým kolumbijským chlapcem jménem Rafael a později také s americkou novinářkou, která souhlasí, že vypátrá Manuela výměnou za informace o životě v zařízení. Přestože je Oscar nakonec předán do Manuelovy péče, vynoří se další nebezpečí v podobě azylového řízení bez zastupování, a posléze také cesty autobusem do azylové oázy, kde má začít nový život, na hony vzdálený tomu, jaký si po příjezdu do Spojených států představoval. (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmů, který vždycky vysílal na rodinně dramatické televizní stanici Hallmark. Není to žádná filmařská pecka, ale má to hodně zajímavý námět, kvůli kterému jsem měl důvod film sledovat až do konce. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Švédský režisér multikulturalista Daniel Sawka vytvořil autentický a přímý film podobný novinovému článku a určitě zasáhne nervy každého diváka. Film je politické prohlášení než osobní příběh. Tak si po shlédnutí říkám ještě že nesousedíme s Hondurasem... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Možná zajímavé ale ne pro mě příběh chlapce na útěku, nic co by mě mělo ohromit, zaujmout či překvapit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skoro až dokumentárne pojatý film o netradičnej téme imigračných stredísk pre deti, kde v jednom z nich skončí hlavný hrdina pri neúspešnom pokuse o prekročenie hraníc do USA. Téma je sama o sebe zaujímavá. Film ale zaujme najviac tým jak vôbec také stredisko funguje. Hlavný hrdina a jeho príbeh už tak pútavý nie je a aj napriek krátkej stopáži je film miestami dosť nezáživný. Viac ako chlapcov príbeh ma zaujala epizódka s jeho strýkom. Záver je taký neutrálny, takže tiež nijak emocionálne diváka nezasiahne. Za jedno pozretie to asi stojí hlavne kvôli samotnej téme imigračných stredísk, ale informačne prínosnejší by bol nejaký dokument, ktorý by šiel oveľa viac do hĺbky tejto problematiky. 6/10. ()

Reklama

Reklama