Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh odohrávajúci sa v Berlíne. Dobre situovaná žena z klenotníctva ukradne drahý kameň. Snaží sa zviesť policajta, ktorý ju vyšetruje a on sa pomaly podriaďuje... (matriosa)

Recenze (5)

dwi 

všechny recenze uživatele

Kam až může zajít stravující vášeň mezi policistou a okouzlující zlodějkou? Brilantní ukázka postexpresionistické němé éry s kolísající dávkou patosu a hlavně s nezapomenutelnou Betty Amann. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Příběh ač jednoduchý a přímočarý, přesto dokáže zaujmout a v závěru dokonce i dojmout, kloubouk dolů. 80%. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Melodrama jak podle návodu, kterak zaujmout rozličnými dilematy v lidském životě, takže koukáme na spor legality, ilegality, legitimity, střetu zájmů osobních a zájmu "polis," zřejmě se nakonec objeví i otázky, co je tedy vlastně správné a co je špatné, no a samozřejmě že je správné to, jak nakonec film dojemně dopadne. Vizuálně s sebou film stále tahá některé expresionistické postupy, takže zaujme například kontrastním svícením a někdy i poměrně stylizovanými interiéry (např. v závěru šikmé schodiště po kterym běhá táta se synem a pak máma s Betty Amann). Gustav Frohlich svým vzezřením a svojí postavou v rámci příběhu děsně připomíná zoufalého hrdinského vojáčka Fredericka Zollera v Hanebnejch Panchartech, který se zmítá mezi tím, co mu káže zákon/stát/nadřízení, a pěknou ženskou. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Melodrama se dvěma aktéry, mladým naivním konstáblem a ženou, která se právě snažila ukrást diamant a za žádnou cenu se nechce dostat na stanici. Následuje romance, která ale není nijak hloupá nebo trapná, ale překvapivě dospělá a realistická. Všechny ostatní postavy jsou tady opravdu vedlejší, protože Gustav Fröhlich a Betty Amann si "kradou" každou scénu pro sebe. ()

Reklama

Reklama