Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Cyklus anekdotických příběhů z útulného „krematoria na kraji města" se natáčí na reálných lokacích. Krematorium v Boru se potýká s finančními problémy i konkurencí v blízkém Týništi a snaží se zajistit maximální četnost žehu. Kromě černého humoru a vypointované zábavy v netradičním prostředí seriál Světlu vstříc nabídne skvělé herecké obsazení. (Kino iDNES)

(více)

Recenze uživatele Alagaesie k tomuto seriálu (13)

Světlu vstříc (2018) 

Takovej pohřební humor. Všichni tam musíme, tak proč si z toho nevystřelit. Čtvrtníček je u mě Pan komik. ()

Návštěva z kraje (2018) (E01) 

„Tak lidi už jsou jako líný i umřít?“ V krematoriu taky potřebujou práci. I „blbá“ smrt může bejt problém. Batulková se Čtvrtníčkem vedou. Recitace? Tak to ani z prdele… A sakra. ()

Národní umělec (2018) (E02) 

Když pohřebáci nemaj práci... „Tady chcíp akorát pes.“ Sláva prodává. Výběr míst... To se dá? By mě zajímalo, jestli se tenhle slang fakt používá. Jakej „bordel"? Normální rakve, ne? Že si to nepopsal... „Herec jako herec. Pojďte si to zkusit." Taky by ve mně hrklo. ()

Tříděný pohřeb (2018) (E03) 

„Já to nemám rád, když mi někdo poskakuje po jevišti.“ Aby ještě ředitel nebyl jaksepatří nasranej... Jakej jinej fond může bejt, než pohřební barvy... „No supr.“ Nééééé - JAK, roztříděn? Jiřina... No do Týniště nesmí... Ty rakve! Popelnice super stylový. „Tak příště!“ ()

Týmový pohřeb (2018) (E04) 

To je vůl... Oslava života na ‚příhodným‘ místě. Vedeme! Vedeme! „Přepište dějiny!“ „Nemáš toho dost v práci?“ Z Čtvrtníčka mluví zkušenost... Neoblomnej Županič je skvělej. „Dyť já tady umírám zaživa.“ Kyšperský dobře, ovšem Bosák to korunoval. Tak to je vostrý! Výhružka ála FAČR výborná. Knoblochová neposlechla. ()

Pohřeb polykače (2018) (E05) 

„Já mám asi syndrom vyhoření.“ Volná noha... Plačky. „Jo aha – takže vy nejste pozůstalí…“ A neměli by mít radost? „To je nějáký kafe nebo co?“ Tyvole, tak to je fireshow jaxviň! „Jé, mně je skoro líto ho spálit.“ „Voni si ty mrtvoly snad vyráběj, nebo co...“ No, blejsklo se. ()

Spálený Petr (2018) (E06) 

„Tady je něják mrtvo.“ Lepší místo na smrt ani bejt nemůže – je to blízko... A sakra, Týnišťák. No, Kamil se Spálenýmu nepodobá, ale co... Chudák Kamil. No, nazdar. ()

Plyn (2018) (E07) 

Jířa neoblomná a zásadová. Tuhoň, no. Já bych ho nechal Boru, Kamil má pravdu. Jiřina v plným nasazení? Práce odvedená – opravdu nebožtík. Vdova u jednání je problém. „Operoval lebky!“ No, to snad ne… Knoblochová to řekla přesně. Kyšperský zabodoval lebkou. Důvod vysokejch účtů mě rozšvihal! „Si snad pustim plyn!“ „Íhahá!“ Tentokrát opět masakr a plná palba. ()

Boží ruka (2018) (E08) 

„Vy pořád něco háčkujete.“ Kde si chtěl Kamil stěžovat? „Kdo dřív příjde, ten dřív pálí.“ Žáček! Chudák boxer. Sakra... To je normální požadavek? A Týniště bylo zas napřed. Zprávy z vysílačky super. A Čtvrtníček už to (zase) nedělal pro sebe. Jo, na obřady je Kyšperský nejlepší. Dobrej boxer. Rukavice nejvíc! ()

Kouzelná školka (2018) (E09) 

Oběd z kremační pece...! Za bečky je přirážka, ne? XXL nebožtík je problém. Teplo pro školku... Koloběh nelze zastavit. A příklad výbornej. „A jestli u toho začnou umírat lidi smíchy, tak to nám může pomoct.“ Estráda. Chudáci děcka, dyť z toho nemaj rozum. „Tohle je obřad.“ Rybí urna(...). Týniště to vyřešilo hezky. ()

Babička (2018) (E10) 

Nejsou spaly, tak se Knoblochová pustila do dortů. To bude mít ředitel radost. Babička zemřela na rodné půdě. „Vítejte. Dejte si věneček.“ „Nemůžu si vzpomenout na takové krásné české slovo.“ Balzamovat se nebude? Kamil rozpálí pec, Knoblochová vychladne – hlavně mít rozdělený úkoly. A sakra... Popel nesmí do letadla? Kamil to VHSkou ZABIL! Stylový! ()

Růženka (2018) (E11) 

Jakou roli bude hrát pila? „Ve středu přestala žrát...“ Rodina je základ – to musí respektovat i zaměstnanci krematoria. „My tady nejsme žádný online mapy.“ Hmm, respekt k zákonům – to zní přímo nebesky... No, někdy si i Hroch Obojživelný zaslouží obřad. Ano, lepší, než kdyby zavřeli Borskej kremáč, žejo? Balzamovanej hroch? Normální zakázka... Osmičku?! Krve jak z vola. Popis… „Jako, že si serou do huby, jo?“ Rodinnej pohřeb… Táta nevybral zatáčku… Luxusní počátek obřadu. Chudák zastupitel. ()

Poslední přání (2018) (E12) 

Tak asi chudáci Borovácí, no. Bez topiče jsou v pyči! „Ty ještě nevíš, kdo já jsme? Já to poženem až do Bruselu.“ Badminton nad rakvema... Chudáci. U zhaslý pece jsem skoro zamáčk slzu. S krajským to seklo. Ještě vybalujem. Kyšperský hrál před poldama dobře. „Máúcta! Jak se to vypíná?“ Prach prachu, popel a spal Boru. Ráth jak vyšitej! „To je víno!“ A do toho letecký neštěstí...Ať žije Bor. ()

Související novinky

Nový seriál Světlu vstříc na iDNES KINO

Nový seriál Světlu vstříc na iDNES KINO

02.10.2018

Na iDNES KINO mohou diváci nově sledovat seriál plný černého humoru Světlu vstříc! Cyklus anekdotických příběhů z krematoria ve finanční tísni, se stopáží do deseti minut byl natočen v reálných… (více)

Reklama

Reklama