Reklama

Reklama

Ponorka

(seriál)
Trailer 1
Německo, (2018–2023), 28 h 6 min (Minutáž: 45–62 min)

Předloha:

Lothar G. Buchheim (kniha)

Hrají:

Vicky Krieps, Pit Bukowski, Julius Feldmeier, Joachim Foerster, Leonard Kunz, Ben Münchow, Leonard Scheicher, Rick Okon, August Wittgenstein, Rainer Bock (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Podzim roku 1942, území okupované Francie: Ponorka U-612 je připravena na svou první plavbu. Na palubě s mladou posádkou a novým kapitánem Klausem Hoffmannem má vyrazit do čím dál brutálnější války. Čtyřicet mladých mužů vyráží na první misi. Snaží se vypořádat se stísněnými a klaustrofobickými podmínkami života pod vodou. Jejich síly jsou napínány do krajnosti. Napětí se stupňuje a v oddanosti se začínají objevovat trhliny. V přístavu La Rochelle se Simone Strasserové vymkne život z rukou, neboť podlehla nebezpečnému vztahu a nedovolené lásce, díky nimž je rozpolcena mezi svou loajalitu k Německu a hnutím odporu. Začne pochybovat o svém přesvědčení. Je možné, aby všechno, co považovala za pravdu, bylo ve skutečnosti lež? Jedná se o příběh o volbách a přežití, který zkoumá psychickou trýzeň za 2. světové války a krutou realitu života v nesmyslném válečném konfliktu. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (28)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Slušné válečné drama, kde Němci, když si to natočili, nejsou tak zlí a francouzští odbojáři tak hodní. To bude asi tím, že seriál vyrobili pro britskou televizi Sky. Atmosféra vytvořená v okupovaném přístavu La Rochelle i na ponorce v Atlantiku je dobrá se zajímavými postavami. Na závěr, i když nám se metody odbojářky Carly Monroe nemusí líbit, ale bez takových jako ona by to nacisté a fašisté měli mnohem jednodušší. Koncem si seriál, koleduje o druhou sérii. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Název svádí ke srovnávání s nejlepší Ponorkou všech dob, ale tento seriál kombinuje několik rovin válečného konfliktu ve dvou hlavních dějových liniích - na moři a na souši. A docela se to povedlo. Dobré obsazení a typická seriálová gradace napětí na konci dílu :-). Za mě slušné, jak na moři, tak na souši. ()

Reklama

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se těšil na ponorkovej seriál, kde se ukáže víc, než jen to, o klasicky ve filmech o ponorkách. A začalo to pěkně. Ale potom se zvrtlo v sriál o všeobcných věcch, kolem německý armády a smysl ponorky, šel do ústraní a je pouze jako doplněk. Což je obrovská škoda, protože to mělo super potenciál. Ne, že bych se úplně nudil, ale ani jsem to úplně nehltal a u sledování jsem dělal i jiný věci. Za mě 2* a pokud čekáte seriál o ponorce, tak NEDOPORUČUJU ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zpracovaní celkově jest quallitní o tom žádná. Ale na Petersonovu Das Člun (lhostejno jakoukoli z 5 existujících verzí, já samoz. doporučuji tu nejdelší) se to nehrabe ani omylem. Hl. důvodem jest to, že si zde samotné ponorky ať v přeneseném slova smyslu či doslova, moc neužijete a místo toho dostanete, špioni mezi námi, hehe. Ale abych byl fér...tento tv s. je dle pokr. které napsal týž autor jako Ponorku, takže je to tak, jak to je. Pokud pův. film žerete i s navijákem, shlédnutím tohoto si vyloženě neublížíte, ale odvaření z toho též nebudete. Ti, co Petersonův majstrštyk neviděli, směle do toho. Co se týče ost, nejni špatné, ale pokud by tam nebyl onen ultrageniální, main mothiv, ani bych si nevzpoměl, že jsem ho slyšel. Myšleno samoz. z obou sérií. ()

Mr.Nobody 

všechny recenze uživatele

Konečně. Konečně nějaké válečné drama, které není jednostranně zaměřené. Kde nikdo není ani úplný klaďas nebo záporák. Až na pár výjimek jsou ty postavy dobře napsané. Každá postava má své světlé i temnější momenty a často se pohybují v šedé zóně. Jenom někdy je dost složité sledovat děj, jak se promíchaly posádky dvou ponorek. ()

Galerie (1 518)

Zajímavosti (2)

  • Druhá série se natáčela ve Francii v La Rochelle a okolí (řeka Doux, Arçais, Les Portes-en-Ré, Marans), v Anglii (Manchester, South Port, Liverpool) a v České republice. Točilo se jak v Praze (Hybernská, Pragovka), tak i mimo Prahu (Lišany u Rakovníka, Lužná, Králův Dvůr, Slapy, Mladá Boleslav). Ponorka opět vyrostla v barrandovském ateliéru č. 8, ale využívány byly i ateliéry č. 1 a 2 a barrandovský pozemek. Závěr natáčení pak probíhal na Maltě, v Malta Film Studios vedle pevnosti Rinella. Druhá série měla 84 natáčecích dnů (díky druhému štábu se tak ve srovnání s první sezónou točilo o 22 dní méně). (Dr. Hawkeye)
  • Projekt vznikal z podstatné části v České republice. Kromě studia na Barrandově (kde se točily záběry z vnitřku ponorky) se natáčelo na Slapech (Slapský zámeček), ve Vojně u Příbrami a po Praze (Pragovka, Smíchov, Hybernská). Dále se natáčelo v německém Mnichově, francouzském La Rochelle a na Maltě. Natáčelo se 106 dní. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama