Reklama

Reklama

Ponorka

(seriál)
Trailer 1
Německo, (2018–2023), 28 h 6 min (Minutáž: 45–62 min)

Předloha:

Lothar G. Buchheim (kniha)

Hrají:

Vicky Krieps, Pit Bukowski, Julius Feldmeier, Joachim Foerster, Leonard Kunz, Ben Münchow, Leonard Scheicher, Rick Okon, August Wittgenstein, Rainer Bock (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Podzim roku 1942, území okupované Francie: Ponorka U-612 je připravena na svou první plavbu. Na palubě s mladou posádkou a novým kapitánem Klausem Hoffmannem má vyrazit do čím dál brutálnější války. Čtyřicet mladých mužů vyráží na první misi. Snaží se vypořádat se stísněnými a klaustrofobickými podmínkami života pod vodou. Jejich síly jsou napínány do krajnosti. Napětí se stupňuje a v oddanosti se začínají objevovat trhliny. V přístavu La Rochelle se Simone Strasserové vymkne život z rukou, neboť podlehla nebezpečnému vztahu a nedovolené lásce, díky nimž je rozpolcena mezi svou loajalitu k Německu a hnutím odporu. Začne pochybovat o svém přesvědčení. Je možné, aby všechno, co považovala za pravdu, bylo ve skutečnosti lež? Jedná se o příběh o volbách a přežití, který zkoumá psychickou trýzeň za 2. světové války a krutou realitu života v nesmyslném válečném konfliktu. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (28)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Inteligentního až intelektuálního vyšetřovatele gestapa a mazáckou vojnu ve fašistické ponorce jsem dosud neviděl. 1) Obecně jsem neviděl ani moc filmů z prostředí okupované Francie._____ 2) Sledujeme dva paralelně probíhající příběhy (ponorka - přístavní odboj), dost uměle propojené osobní linkou (bratr - sestra). Pěkní kluci v ponorce (spolu s kompaktnějším a napínavějším dějem) mě bavili podstatně více, než děj na pevnině._____ 3) Za zvláštní zmínku stojí pěkní herci na ponorce: 29letý Rick Okon (kapitán ponorky Klaus Hoffmann), 37letý August Wittgenstein (fanatický zástupce velitele Karl Tennstedt), 26letý Leonard Scheicher (Simonin bratr Frank, radista), 35letý Franz Dinda (npor. Robert Ehrenberg, šéfstrojník), 30letý Pit Bukowski (Pips Lüders), 31letý Julius Feldmeier (Eugen Strelitz), 29letý Joachim Foerster (Ralf Grothe) 26letý Leonard Kunz (Gunther Maas), 28letý Ben Münchow (Lutz Ritzenhoff), 36letý Robert Stadlober (Smut) a samozřejmě i 45letý Tom Wlaschiha (kriminální rada Forster)._____ 4) Dále mě zaujala velmi árijsky působící 35letá Vicky Kriepsová (tlumočnice Simone Strasserová)._____ 5) Seriál stejně jako původní film má za základ knihu Lothara Günthera Buchheima Ponorka z roku 1973. Seriál navíc využil i Buchheimovu Pevnost z roku 1995._____ 6) Ze zhruba 40 000 mužů, kteří sloužili za druhé světové války na německých ponorkách, přežilo jen 7 000._____ 7) 6.9.2021 - Druhá řada je kompaktnější a lépe vyvážená._____ 8)  Nabízí další porci pěkných kluků a zajímavý vývoj hlavních postav._____ 9)  Za druhou řadu 4*._____ 10)  Bude i třetí ? ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Slušné válečné drama, kde Němci, když si to natočili, nejsou tak zlí a francouzští odbojáři tak hodní. To bude asi tím, že seriál vyrobili pro britskou televizi Sky. Atmosféra vytvořená v okupovaném přístavu La Rochelle i na ponorce v Atlantiku je dobrá se zajímavými postavami. Na závěr, i když nám se metody odbojářky Carly Monroe nemusí líbit, ale bez takových jako ona by to nacisté a fašisté měli mnohem jednodušší. Koncem si seriál, koleduje o druhou sérii. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Zpracovaní celkově jest quallitní o tom žádná. Ale na Petersonovu Das Člun (lhostejno jakoukoli z 5 existujících verzí, já samoz. doporučuji tu nejdelší) se to nehrabe ani omylem. Hl. důvodem jest to, že si zde samotné ponorky ať v přeneseném slova smyslu či doslova, moc neužijete a místo toho dostanete, špioni mezi námi, hehe. Ale abych byl fér...tento tv s. je dle pokr. které napsal týž autor jako Ponorku, takže je to tak, jak to je. Pokud pův. film žerete i s navijákem, shlédnutím tohoto si vyloženě neublížíte, ale odvaření z toho též nebudete. Ti, co Petersonův majstrštyk neviděli, směle do toho. Co se týče ost, nejni špatné, ale pokud by tam nebyl onen ultrageniální, main mothiv, ani bych si nevzpoměl, že jsem ho slyšel. Myšleno samoz. z obou sérií. ()

Mr.Nobody 

všechny recenze uživatele

Konečně. Konečně nějaké válečné drama, které není jednostranně zaměřené. Kde nikdo není ani úplný klaďas nebo záporák. Až na pár výjimek jsou ty postavy dobře napsané. Každá postava má své světlé i temnější momenty a často se pohybují v šedé zóně. Jenom někdy je dost složité sledovat děj, jak se promíchaly posádky dvou ponorek. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Teda rozhodně jsem nečekal, že hlavní roli v seriálu, který má být volným pokračováním testosteronem nabitého původního filmu ztvární emancipovaná rozhoďnožka a parta ubrečených mileniálů. Na druhou stranu jsem zato rád, protože seriál mi dává jistotu, že Němci už žádnou další válku nevyvolají a budou se věnovat důležitějším věcem, jako je například vývoj uniforem pro těhotné vojačky (zdroj). ()

Galerie (1 518)

Zajímavosti (2)

  • Projekt vznikal z podstatné části v České republice. Kromě studia na Barrandově (kde se točily záběry z vnitřku ponorky) se natáčelo na Slapech (Slapský zámeček), ve Vojně u Příbrami a po Praze (Pragovka, Smíchov, Hybernská). Dále se natáčelo v německém Mnichově, francouzském La Rochelle a na Maltě. Natáčelo se 106 dní. (Dr. Hawkeye)
  • Druhá série se natáčela ve Francii v La Rochelle a okolí (řeka Doux, Arçais, Les Portes-en-Ré, Marans), v Anglii (Manchester, South Port, Liverpool) a v České republice. Točilo se jak v Praze (Hybernská, Pragovka), tak i mimo Prahu (Lišany u Rakovníka, Lužná, Králův Dvůr, Slapy, Mladá Boleslav). Ponorka opět vyrostla v barrandovském ateliéru č. 8, ale využívány byly i ateliéry č. 1 a 2 a barrandovský pozemek. Závěr natáčení pak probíhal na Maltě, v Malta Film Studios vedle pevnosti Rinella. Druhá série měla 84 natáčecích dnů (díky druhému štábu se tak ve srovnání s první sezónou točilo o 22 dní méně). (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama