Reklama

Reklama

Recenze (15)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jednička byla hodně fajn, dvojka je o řád slabší, ale pořád koukatelná věc. Tyhle Purge záležitosti odehrávající se ve škole můžu a potěší i spousta známých Youtube Hvězd. Druhý díl nám ukazuje, co se děje se studenty, kteří zkouškou neprošli a je to opět celkem nápadité i napínavé. Vizuál je trochu levnější, ale na zabití nedělního odpoledne je to ok. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Fííí ha. Tak toto je viac konšpiračné, ako presviedčať verejnosť, že Matovič netrpí žiadanou psychickou poruchou. Dosť ma udivuje, že tento snímok dosahuje úroveň 60%, no to už nepotrvá dlho a šupito presto to padne dole rýchlejšie, ako Dankove preferencie. Za mňa medzi “odpadom a 1 hviezdou”, lebo samotný snímok nemôžem vnímať inak, ako absolútne trápnu, extrémne za vlasy pritiahnutú teen kokotinu, opierajúcu sa o politickú tématiku, ktorá sa všemožnými silami snaží pôsobiť, ako seriózny počin. Lenže ta “vážnosť”, ktorú sa snaží vzbudiť u diváka, pôsobí vďaka osadenstvu tak naivne, až je z toho človeku vlastne do smiechu. Toto rozhodne nie je nič pre mňa, pričom kategória 30+ by sa mala “The Thinning - New World Order” doslova na míle vyhnúť. Mladí sa v tom ale nájdu, a pukance môžu “striekať” potokom .. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto druhém díle v původně zamýšlené trilogii musím souhlasit s tvůrci, že se do budoucna musí řešit tzv. přelidnění světa o kterém se říká, že je celosvětové s čím nesouhlasím, jelikož když se kouknu na nárůst populace Čechoslováků za posledních třicet let, tak bych v tom neviděl nic tragického, co se týče našeho teritoria. Spíše naopak mi připadá, že národy Čechů a Slováků pomalu a jistě vymírají na úkor všelijakých menšin, kteří se v našich kotlinách usadili a které se množí jako Bulhaři před úřadem práce. Nežijeme v sedmdesátých letech, kdy byl tzv. boom Husákových dětí, ale v roce 2022, kdy si rodiny mohou dovolit maximálně ty dvě děti. Sám jsem jedno z Husákových dětí vyrostlý v rodině, kde jsme byly tři sourozenci, což si dnes může dovolit málokdo. Spíš vidím ty mladé lidi, že si místo dětí pořizují domácí mazlíčky, ať už se jedná o různé druhy psů, koček a dokonce občas vídávám na vodítku venčené prasata a některé druhy exotických šelem. Rostoucí populace v naší domovině se zvyšuje hlavně díky různým neandrtálcům, které vídávám opřené o lopaty a mluvící tou svou hatmatilkou, že si občas připadám jako cizinec ve své vlastní zemi a aby jsme se nedivili a neskončili jako původní obyvatelstvo Ameriky zavřené někde v rezervacích. Ale tento film je myšlen globálně a odehrává se v roce 2039, což zase není tak v nedohledné době. Každý světový stát se s přelidněním a regulací vyrovnává po svém a to by nebyla Amerika, která zde perlí s originalitou eliminace svého vlastního obyvatelstva. Nehledal bych v tom nějaké umělecké nebo filosofické úvahy, jelikož tato trilogie byla zamýšlena pro americkou mládež, takže nic složitého a můžeme v ní vidět mnoho odkazů a podobností na jiné filmové snímky s podobnou tématikou jako jsou série Divergence,  Hunger Games, Labyrint anebo thriller od Dana Browna s názvem Inferno. Je pravdou, že jsem neznal žádné herce, kteří zde hrali, protože prý jsou hvězdami kanálu You Tube a je pravdou, že děj je celkem akční a napínavý, takže se tam ani o hraní moc nejedná, ale aby to na IMDB mělo pouhých 38 procent mi připadalo dosti přehnané a i když je to prvoplánově dělané pro jednoduché lidi, co u filmu nechtějí moc přemýšlet a žijí jednoduchým konzumním životem, tak mě to bavilo a asi jsem si i přiznal, že jsem jeden z těch jednodušších, kterým tento druh postapokalyptické, akční romantiky vyhovuje a proto dávám podle mého subjektivního názoru a asi i proti proudu zasloužených 70%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Koniec indikuje, že bude ďalšie pokračovanie. A ja som úprimne zvedavý. "The Thinning: New World Order" je podľa mňa solídnym pokračovaním prvého filmu. Na IMDB to síce vyzerá inak, no myslím si, že niektoré názory pre Američanov boli ovplyvnené ich dojmami z Logana Paula. Ja však nebudem film odsudzovať na základe hejtu pre jedného človeka na celý film a miesto toho sa zamerám na film ako celok. Je super, že sa tu vrátili všetci z pôvodnej zostavy z prvého filmu a pôsobí to skutočne ako pokračovanie, ktoré nastupuje tam, kde sme skončili. Možno je tento príbeh trošku komplikovanejší a musí sa sústrediť na viacero miest naraz, no nemal som pocit, že by ma to nejako rozptyľovalo, alebo niečo podobné. Opäť ako pri prvom filme musím pochváliť Peyton List. Jej herecký výkon je uveriteľný a robí maximum čo môže. Sú tu 2 scénky, ktoré by som vypichol. Jej reakcie na udalosti, ktoré sa udejú. Pôsobia veľmi skutočne. Prvýkrát keď niekto jej blízky príde o život a druhá momentka nastane po tom, čo bude nútená sama niekoho zabiť. Dala tam skutočne zo seba všetko. Logan Paul nie je najhorší tiež. Celkovo mám pocit, že herecky to nie je odfláknuté. Príbehovo je to dobre spracované pokračovanie, no má to väčšinu klišé klasických tínedžerských filmov, až na jednu výnimku. Ale na to budem musieť niečo prezradiť, takže upozornenie vopred: *SPOILER ALERT* A tou je záver filmu, ktorý je pre mňa niečo úplne inovatívne. Vo väčšine týchto filmov väčšinou vyhrajú rebeli a podarí sa im priniesť niečo nové. No tentokrát to skôr pôsobí, že naopak zloduch filmu vyhrá. To je celkom zaujímavý zvrat a aj preto som zvedavý, kam film bude pokračovať (pokiaľ teda niekedy bude pokračovanie.)*SPOILER END*. Celkovo ma tento svet baví, som otvorený jeho ďalšiemu pokračovaniu a uvidíme. Možno sa dozvieme ešte o niečo viac. Hodnotenie: B ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První díl nepostrádal určitou naléhavost a emoce, které samotné rozřazování přinášelo. Ten druhý v tomto ohledu poněkud ztrácí, protože to stěžejní z předešlé části je tu do určité míry popřeno. I přesto se ale jedná o slušnou jednohubku, která i díky krátké stopáži slušně šlape a své si odvádějí i herci. Na třetí díl se rád podívám. 60% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak nudně odvyprávěný příběh. Slabí herci, akce nula, emoce nikde a romance uplně nefunkční. No a když už to vypadá no sildní rozjezd, tak to skončí. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděl nicméně mám ho stáhlý a mám to v plánu jelikož mě to bavilo. Jinak film je v podstatě kopírka několika předchozích žánrových filmů v jednom (nebudu řešit co bylo dříve nebo nebylo) máme zde někoho kdo, když neudělá zkoušky umře (Divergence a její pokračování) pak zjistíme, že to tak není, ale on žije kdesi v podzemí kde musí pracovat (Labyrint a jeho pokračování). a na závěr boj proti prezidentovi (Hunger Games , i když tady se dá v podstatě napsat taky jakýkoliv z těch zmíněných). To s tím prezidentem a tou ženskou co byla u něho nápadně připomíná třetí díl první část Divergence nedal bych moc za to, že bude někde v popředí a v dalším díle pokud bude ho bude chtít sesadit. P.s. menší spoiler proč ty informace neposlal té ženské na mail nebo na mobil nebo to mohl dat třeba na internet, darknet a podobné bylo by to jednoduší než jezdit někam pořád s disketou jak ocas. P.s. 2 horor to teda opravdu není ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pekné rozvinutie myšlienky z prvej časti. Ale chcelo by to pokračovanie. Nepatrím medzi tých, ktorý sa posrali z Logana Paula, keď urobil svoj "prehrešok", takže som si film pozrel s kľudom a tento typ "utópie" ma fakt zaujíma. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na papieri film musel vyzerať veľmi dobre a všeobecne dej, jeho vývoj a záver sú pre mňa najväčším plusom dvojky Thinningu. Kolená mu podrážajú niektorí herci( hlavne Logan Paul, ktorý to v 1ke herecky ako tak ustál, no v 2ke už je naplno vidieť, že nie je a pravdepodobne aj napriek veľkej snahe nikdy nebude dobrý herec),nelogické rozhodnutia a správanie postáv a tiež aj pár akčných a bojových scén, ktoré neboli natočené zrovna najlepšie. Pochváliť musím tak ako aj v jednotke hlavnú hrdinku Peyton List, na ktorú sa dobre pozeralo a okrem toho bola s prehľadom najlepším hercom vo filme. Záver podobne ako v jednotke veľmi zaujímavý a prípadnej trojke(ak vznikne) by som sa nebránil. Jednotke som dal 3*, teraz budem o niečo prísnejší a lepšie 2* budú musieť stačiť. 45% ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračovaní je jen parodií sama na sebe. Všechno nevysvětlené z prvního dílu se dozvíme hned na začátku. Ve své podstatě je mi vlastně jedno, jak to všechno skončí, kdo uteče a kdo koho zmlátí. Ten cílený tlak na akční stránku je strašně nepříjemný a hezounek z prvního dílu tady je jen do počtu. Jsem rád, že konec zůstal nezodpovězen a doufám, že nám nikdo nezkusí servírovat třetí díl. Tohle byl oproti jedničce značný propadák. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Pochválit je třeba námět a obecně kostru příběhu. Bohužel samotná realizace plná neschopných teenagerů s jejich dětinsky naivním přístupem a místy až úsměvnými záběry a nesmyslnými řešeními či motivy to sráží hrubě dolů. Mohl to být hodně dobrý film, ale muselo by to být uděláno trochu dost jinak a s úplně jiným castingem a přístupem k obsahu. (32%) ()

DJMaroko odpad!

všechny recenze uživatele

Loganovi "Lulanovi" bych to jeho debilní páčo neraději opálil letlampou. Film určený leda tak pro TV Barrandov. Začátek se vyvíjel nadějně. Herecké výkony a projevy otřesné. Čím déle se koukáte tím je to stupidnější. A to budou asi točit třetí pokračování ?! Začínal jsem na třech bodech, ale konec si vykoledoval naprostý odpad. A kdo tomu tak označení Horor proboha asi nějaký magor ?! ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

MODERNÍ technologie zničí tento svět Homo Zabijens . To je snad čím dál jasnější . Více než 70% lidí , včetně pubertˇáků a dětí od 7ti let neumí komunikovat mezi vrstevníky a lidmi vůbec . To jsou fakta . Film je toho odstrašující příklad . Psychopaté vládnou , tedy ve filmu , a lidi jsou manipulováni a klamáni . Něco má ten film do sebe . Podle otevřeného konce jsem nabyl dojmu , že bude pokračování . Jaké asi bude ? No uvidíme za nějaký rok . Jsem opravdu zvědav . ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Děcka v USA se nudí, protože koruna jim dává zabrat a nutí je být doma a nepoflakovat se bezcílně pochybnými ulicemi. No a protože je nežádoucí, aby se teenageři "přeorientovali" na čínskou filmovou kulturu (protože na Čínu je nějaká koruna krátká a tudíž se tam natáčí "o sto devět"), tak si filmaři řekli, budem muset rychle "něco" natočit, abychom jim zamázli hubu. No a tak vznikl tento počin s nádechem sci-fična (no... scifi... kdyby tam nepadla věta "co bys chtěl - je přece rok 2040" tak by to v podstatě ani nikdo nepoznal, protože moc "vyspělých" technologií tam vidět nebylo), který má tak trochu politický podtext. A aby guláš byl dostatečný, taxe tam namíchá extrakt "koncentráku pro mladistvé". Mišmaš je dokonán a dítka se můžou přilepit ke svým monitorům, protože akce střídá akci. Co na tom, že mnoho scén postrádá logiku... to přece amík neřeší ;-) na to nejsou namotány v jejich mozcích patřičné závity :-) Nicméně - kola jsou roztočena a konec věští pokračování... ()

Reklama

Reklama