Reklama

Reklama

Žraloci

(festivalový název)
  • Uruguay Los tiburones (více)
Trailer

Obsahy(1)

V poklidných vodách blízko přímořského městečka prý rejdí žraloci. Jako dravec okolo své oběti nenápadně krouží i čtrnáctiletá Rosina. Přitahuje ji o pár let starší Joselo, se kterým se setká na letní brigádě. Neohrabané námluvy však provází řada přešlapů a neférových lstí. Snímek Žraloci mezi dramaty o strastech dospívání vyniká zejména tlumenou ambivalencí, s níž vykresluje hlavní hrdinku. Rosina, v sebejistém podání Rominy Bentancurové, představuje uzavřenou dívku, za jejíž nehybnou tváří můžeme jen tušit důsledně maskovaný hormonální chaos. Oceňovaný debut uruguayské režisérky je interpretačně otevřenou studií milostného tápání a mladické pošetilosti. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Parisienne09 

všechny recenze uživatele

Ve 14 letech se člověku všechno táhne jako tenhle film, kupodivu si na svoje léto ve 14 letech tak nějak pamatuju. Film mi onu táhlou nudnou atmosféru připomněl. Velmi zajímavé téma i prostředí, kde se film odehrává. Nicméně chvílemi to v kině bylo stejně nesnesitelné, jako je to někdy nesnesitelné s holkama ve čtrnácti. Kloubouk dolů, vystižení onoho podivného přerodného období se režisérce opravdu vydařilo. Co mi příliš nesedělo, byly zlomyslnosti na hraně, které prováděla nešťastně zamilovaná dívčina. ()

muskcz 

všechny recenze uživatele

Zajímavé prostředí i námět. Film mě bohužel nudil absencí děje, dlouhými téměř statickými záběry a "nehybnou tváří" hlavní protagonistky, která působí rezignovaně a otupěle, což na druhou stranu není divu vzhledem k drsnosti prostředí, které ji obklopuje. [KVIFF 2019] ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama