Reklama

Reklama

Ánimas

Trailer 1

VOD (1)

Recenze (4)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut mi vizuálně vzdáleně připomínalo Vejdi do prázdna a celkem to mělo i atmosféru, bohužel pak se začaly objevovat scény, které byly úplně zbytečně natahované a bohužel jich nebylo málo, takže to tomu filmu znatelně ublížilo. Ale jinak to špatné není, člověka zajímá, kam se to posune a jak se to celé vysvětlí, i když mě osobně se to povedlo odhadnout celkem rychle. Natočené je to ale skvěle, zahrané taktéž a líbilo se mi to i vizuálně, ale bohužel tomu kvůli té utahanosti chyběla nějaká pořádná atmosféra, protože na ni ten film měl. Na 3* to podle mě je. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mierne depresívny smímok o podivnom kamarátstve dvoch teenagerov, ktorí sa poznali už ako deti. Abrahám je úplný outsider, ktorý si síce našiel priateľku, ale má neustále problémy kvôli svojej labilnej matke a tyranskému otcovi. Alex je osamelá, sklamaná životom, trpí sebapoškodzovaním, a okrem toho jej matka záhadne zmizne a čoraz častejšie sa jej objavujú desivé prízraky. Takže bude treba opäť otvoriť tajné dvere do podvedomia a zmení sa to na surreálnu záležitosť, podobnú povedzme "Horsehead". Komu to nesedí, ani nemusí strácať čas. Pointa filmu je prezradená o niečo skôr, ako by bolo treba, ale aspoň sa na chvíľu utíšilo to neustále chaotické prelínanie snov a reality. Zase na druhej strane som sa už v závere vyložene nudil. Je to celkom atmosférické, pekne nakrútené, charaktery postáv sú taktiež vykreslené bravúrne. Akurát by to chcelo aj nejaké poriadne hororové výjavy, duchov, krv, hocičo. Nenašiel som tam žiadny výrazný moment, v ktorom by som si povedal, že ten film je fakt dobrý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ta pointa je v luftě cítit daleko dřív, než až ke konci - pokud jste pár podobných thrillerů viděli. Schválně nepíšu hororů, protože to horor není ani náhodou, spíše takové psychedelické cvičeníčko na jedno téma. On ten film totiž hodně mate tělem - rozjezd trvá strašně dlouho, do toho tu máme barevný vizuál jak z neonových reklam, ladění spíše do zelené, samá blikající světýlka. A přitom to celé stojí na jednom jediném, a to dost, ale fakt dost otřelém nápadu. Ke konci to vlastně do sebe ani nezapadne (některé předchozí scény nedají zpětně smysl), a navíc BACHA SPOILER SPOILER nevím, jestli bych si vybral jako alter ego zrovna takovou ošklivou, oplácanou babu, co vypadá jak prasátko, a jestli bych si jako chlap vlastně vybral babu, a ne nějakého pohodového kámoše. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Španieli musia byť v hororovej tvorbe vždy značne odlišní. Ánimas je divná, depresívna fantasmagória, ktorá je však dostatočne nepredvídateľná, aby pointu odhalila až pri samotnom konci. Najväčším kameňom úrazu filmu je jeho tempo, ktoré je občas až frustrujúco kolísavé, a všetky tie prapodivné scény nie vždy dávajú zmysel. Zaujímavý psychologický kúsok, ktorému aj napriek mnohým nedostatkom určite treba dať šancu. ()

Reklama

Reklama