Reklama

Reklama

David živí svoji rodinu tím, že vybírá výpalné pro mafii. Když se ale na scénu vrátí bývalý nepřítel, octne se spolu se šéfem a parťákem Creeperem v nebezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se těšíte na nového Ayera až se ucho utrhne. Tuctový příběh o hodném gangsterovi, kterému začne téct do bot je často až nechtěně vtipný. Kecy o cti a rodině si s výhrůžkami o mučení moc nerozumí. Herecky je to mizérie a spíš to připomíná mexickou telenovelu. Jediný kdo má co hrát je Shia a i tomu by pomohlo, kdyby na začátku ustřihl několik prstů a rozklepal pár kolen, aby se dal brát vážně. Rejža neumí pracovat s flashbacky a mate diváka. Stříhá, abychom neviděli mučení? Vyměkl? Tentokrát je to bída homie. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pokud mě na tomto filmu něco pobavilo, tak očekávání, jaké vzbuzovala postava Creepera. Podle těch keců okolo člověk myslel, že se předvede v akci minimálně jako Chow Yun Fat blahé paměti, ale scenárista a režisér Ayer byl jiného názoru. Nejdřív jsem nevěřil svým očím a pak jsem se už jen smál, s jak zbytečným a hloupým filmem jsem ztratil půldruhé hodiny života. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ayerovu tvorbu mám rád, ale každý se občas sekne a Tax Collector na první pohled vypadalo lákavě, avšak ve výsledku je to obyčejný film z drsného prostředí, který bohužel i vypadá jako Straight to Vod, nikoliv to Theaters. Na první akční scénu se čeká nějakých 50 minut a neohromí. Ke konci je film sice poměrně drsný a pár chuťovek stály za to, ale je to slaboučké kor ve srovnání podobně laděným snímkům. 3 Hvězdy dám pro slabost Mexického prostředí. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rodina česť, rodina. Za ródinu. Za tú môže hlavný hrdina robiť mafiánskeho vypaľovača a násilníka. Veď všetko je v mene nevinnej manželky a dvoch krásnych detí. Problém prichádza s konkurenciou. Je diabolsky drsná, násilnícka a pomstychtivá. Niečo sa poserie a to ak, že veľmi. Zo spoľahlivej vyberačskej bunky ostáva zrazu úbohé torzo. Aj to sa musí v prvom rade postarať o najbližších. Zatiaľ čo nepriateľ sa napája krvou podrezanej obete v mene zvráteného rituálu akoby čiernomagickej Márie Sabíny (mexická vizionárka, šamanka a liečiteľka), hlavný hrdina dáva rodinku dohromady ako kura pod ochranné krídla a vyberá poschovávané drobky niekdajšej slávy. Nepriateľ je ale ozaj drsný. Spolukomentátori majú pravdu, že v úvodnej hodine žiadna akcia. Avšak práve ukázanie štandardného vyberačského života je zaujímavé. Ukazuje sa, že nejde o nejaké veľké dobrodružstvo, skôr polo úradnícka rutina. Až na to, že občas býva takáto rutina prerušená niečím drsnejším. A tu tie ostria drsnosti zarezali riadne hlboko. 60% za vydarenú akčnú jednohubku s desivými čiernomagickými rituálmi a záverečné zábery pomsty. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tréninkový den na bukvoidní telenoveliádu. A já se tolik skrytě těšil na typického Vočaře, tedy nekompromisní surovost, spodinu, špínu a hnus Losích Andělic. Načež v první minutě nakráčel do záběru vymydlený zbuznělý Hispánec, říkejme mu třeba José Armando Conquistador del Recto, urputný to rodinný hovnotář, zapřísáhlý křesťan, vrah, drogový dýler a Mirek Dušín v jednom, za kterým cupitala snad největší kástingová minela v historii gengbengerských filmů, kvádrem od Armániho a mutujícím barytoaltem vytuněná a megadrsňáckou homobradkou olepená transka - Šejla LaBlaf. No děsivý týpek! A to v roli bezkonkurenčně krutopřísně nejhustšího gengového vymahače všech dob, před kterým se třesou i ta nejdrsnější otapetovaná animální hovada od Kalifornie až po Yucatan. Asi aby je náhodou nedefloroval bez gelu. To už to rovnou mohli dát Šeldnovi! A tyhle dvě princezny první polovinu zaníceně profilozofují na téma, jak je pro bezskrupulózní vymaštěné sadistické vrahy životně důležitá láska, přátelství, čest, svědomí, smysl pro spravedlnost, rodina a Bůh. Pak sice Juárez vyšle do hry poměrně démonického rozrážeče bukvic - dona Diega de Satanás, jenže ten udělá osudovou chybu, když v děsně utajeném hotelu típne našemu milovníkovi Esmeraldu, aniž by si tam zároveň na José Armanda počkal, yntelechtuán jeden, čímž mohlo být v šedesáte minutě vymalováno a po bolestech konečníku. Tudíž následuje druhá polovina, ještě více super k žehlení a depilování bobrů. Náš „kladný“ hrdina se s „procítěně truchlivým“ výrazem cigánského psa před sežráním urputně modlí, čumí do blba a obrazovkou se hodinu honí zpětné záblesky typu „Esmeralda se cachtá v příboji“, „Esmeralda zpomaleně běží rozkvetlou loukou“, „Esmeralda se usmívá“ či „Esmeralda venčí malé cigoše“, u čehož na pozadí hraje největší hit skupiny Gel de fresa - Vaya con Dios, mi amor. Naštěstí jsou tu ale členové jednoho z nejsurovějších negrogengů Losích Andělic, „Krváci“, jako obvykle čestní, spravedliví, rodinné hodnoty vyznávající, féroví, v Boha věřící a vždy ochotni podat pomocnou ruku, kteří celé to martýrium v pěti minutách ukončí pěkně přiblblou přestřelkou, a křestané, gejové a hospodyňky za zenitem si zhluboka oddechnou, že až na očekávané vzkříšení Esmeraldy to všechno vlastně dobře dopadlo. Velmi bolestivý olejový klystýr. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa v čase 48:28 David (Bobby Soto) pozrie na telefón, všetky správy prišli v rovnakom čase, "dnes" o 21:56, aj keď by podľa ich obsahu museli prísť s časovým rozdielom. Taktiež je na hodinách 20:30, takže tie správy by ešte prísť ani nemohli. (Real Tom Hardy)
  • Creeper (Shia LaBeouf) má vytvořené tzv. karfiolové uši a na pravé tváři dvě jizvy pod sebou. (Arnyfe)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama