Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál Appleseed XIII (2011) byl sestříhán do dvou celovečerních filmů. Tento film zahrnuje první polovinu seriálu, druhá polovina je ve filmu Appleseed XIII: Jogen (2011).
Po další celosvětové válce je lidská populace výrazně zredukovaná a přežití lidstva ohrožují stále přetrvávají lokální konflikty. Výjimkami z válečného chaosu jsou průmyslový Poseidon na místě původního Japonska a městský stát Olympus na umělém ostrově v jižním Atlantiku, který se snaží o záchranu lidské rasy. Olympus řídí superpočítač Gaia a bioroidi (geneticky upravené klony významných lidí). Pod povrchem zdánlivě dokonalého utopického města se skrývá velké množství rasových (mezi lidmi, bioroidy a kyborgy), politických i jiných konfliktů a zločinnost. Udržování pořádku má na starost polovojenská organizace ESWAT, k jejímž elitním členům patří váleční veteráni Deunan Knute a její partner kyborg Briareos.
Vztah Briarea a Deunan prochází krizí, protože Briareos se snaží Deunan chránit, což ona vnímá jako nedůvěru a podceňování. Deunan stále řeší špatný vztah, který měla se svým mrtvým otcem, kvůli němuž neprožila normální dětství. DNA jejího otce byla navíc použita pro vytvoření důležitého bioroida žijícího v současném Olympu. Ačkoli jsou bioroidi upraveni tak, aby nespáchali sebevraždu, dochází k podivné sérii sebevražd bioroidů. Proti vedoucímu postavení bioroidů ve společnosti se zformovala Lidská osvobozenecká fronta, které poskytla svoji sílu teroristická skupina Argonauti, jejichž vůdce by však měl být již 20 let mrtev. Teroristé se nejprve pokusili unést letadlo přepravující zárodky bioroidů, ale tato akce byla zřejmě pouze testem pro připravované zničení Olympu jadernou zbraní... (bergenia)

(více)

Hrají

Reklama

Reklama