Reklama

Reklama

Hasičárna Telecí

(seriál)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Pro stárnoucího hasičského rozhodčího Jaroslava Pazderu (Bolek Polívka) je požární sport vším - vášnivým koníčkem i životním posláním, zdrojem osobní hrdosti a váženosti. Nyní se musí vyrovnat se zrušením své hasičské jednotky i jeho rozhodcovské licence. Obec Telecí tak může přijít nejen o vlastní akceschopnost, ale taky o hospodu, která se nachází v hasičárně. Pazdera se pokusí sestavit novou jednotku a vybojovat vše zpět… (Stream.cz)

(více)

Recenze (23)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasický vesnický téma, na kterém se nic moc nedá zkazit. Herci tu jedou typické vesnické postavy, což není kritika, ale fakt a vše je obaleno jednoduchým, ale účinným humorem, co stmeluje pivo z Litovle, což mi jako Product Placement také vůbec nevadí. Některé díly neměly chybu, některé byly tak nějak na pohodu. Celkově vzato solidní tříhvězda a adekvátní vesnická jednohubka podobná například Okresnímu přeboru, kde fotbal je zaměněn za hasiče. A taky to není zlý. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Podobný kalkul jako v případě Okresního přeboru. Skoro v každé obci se najde pár lemplů, kteří si hrají na hrdiny, i když sotva vylezou z hospody, takže svoje diváky si to najde. Humor sází pouze na neschopnost všech aktérů. Jako reklama na pivo asi dostačující, ale nic se tam neděje a i při krátké stopáži to hrozně nudí. Polívka šlápl do dalšího hovna. S1: 20% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tých jednoduchých "komediálnych" seriálov typu Horná Dolná. Vymyslená obec s vtipným názvom, okrem hŕstky postáv zvyšok obce akoby neexistoval (nedozvieme sa, či má Bolek alebo iné postavy manželku, s výnimkou starostky)... V žiadnej časti nebolo cítiť nejaký zaujímavý nápad, len také varenie z vody, ktoré akurát stačí na tých 13 minút. Vtipných momentov minimum, takže zaujme len téma dobrovoľných hasičov, čo je celkom originálne. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Cením snahu. Tady snaha rozhodně byla. Nedá se mluvit o levně vypadajících záběrech. Nedá se mluvit ani o malém potenciálu. Hasičárna Telecí je přesně ten typ ensemble comedy, který jsem na Streamu hledal, jakožto fanda například Parks and Recreation (kde se určité podobnosti najdou; třeba fakt, že i Pawnee mělo nepřátelské sousedské město, Eagleton). Velká škoda, že to celé bylo zřejmě koncipováno jako film, takže s "druhou sérií" se asi ani nepočítalo. Určitě bych se na ni podíval. Místo pro zlepšení tam ale taky je. Příště by bylo fajn, kdyby ústřední skupina neutíkala hrobníkovi neustále z lopaty a občas si užila i chvilku na výsluní. Podobně ohrané jako tento fakt byly i hlášky a jednorozměrnost postav (ten je sprostý, ten musí dát králíkům). Ale to opět narážíme na to, že je to 8 dílů/1 film, takže na nějaký výrazný vývoj postav kromě ústřední postavy Bolka Polívky nezbývá moc času, čemuž by pomohla další série. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na komedii typu Okresní přebor, ale dostalo se mi vesnického polodokumentu o SDH, téměř úplně bez humoru. Množství sprostých slov za humor nepovažuji. Téma bylo lákavé, kamera, prostředí a herci fajn, líbilo se mi, že se vše točilo v exteriérech. Ale... Nebýt Jájy a pak Zorky, nebylo moc na co koukat. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tento serial nefunguje ani ve sve skromne pasazi. Nevyuzity potencial dobrovolnych hasicu, prekvapive s minimem humoru, ktery ma blize k trapnosti. Nezajimave postavy, s bidou dve hvezdicky. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Okresní Hasičský přebor? Ale kdeže, ne všechny stereoptypy jsou vtipné na první dobrou, taky je k tomu potřeba kvalitních tvůrců. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z formální stránky příjemná záležitost, kde určitě bylo na víc. Srovnání s Okresním přeborem se vyloženě nabízí, i když tady se nepodařilo takovým ryzím způsobem nastínit vesnickou kulturu/mentalitu. 54%. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okresní přebor mal zaujímavých hrdinov, aj keď dedinských hulvátov a aj neustále zápasy mali svoju atmosféru, tímu sa dalo fandiť. Seriálu vyšlo aj veľa humorných momentov. Hasičárna Telecí má len hulvátov, ktorí nie sú zaujímaví hrdinovia a humoru príliš málo, aby sa divák dokázal tešiť na ďalšiu epizódu. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zbytečně vulgární. Za tohle už dnes žádný plusový body nejsou, tenhle projev odvahy už nikoho neohromí. Raději bych nějaký dobrý hlášky, ale těmi Hasičárna nedisponuje. A to je u komedie problém. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

K SDH mám blízko, část rodiny a kamarádů je členem, takže závody a vše okolo je mi blízké. V seriálu to je trochu přehnané, ale nějaké podobné situace znám. Jako jednohubka to není špatné a občas to i trochu pobaví. 55% ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Hasičárna Telecí, scénář slepičí, výsledek skopový. Jako by se divák na ono pomyslné dno trapnosti koukal ještě odspodu... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Hasičárna Telecí se bohužel neubrání srovnání s, dnes již legendárním, Okresním přeborem. Známý herci, podobný humor a hlavně atmosféra typicky českého venkova, kde se děje tak maximálně nedělní zápas (nebo trénink hasičů) tomu přímo vybízí. A vlastně až s Hasičárnou chápu, jaký byl Přebor majstrštyk. Parta buranů kolem nezajímavého, ale herecky přesvědčivého, Polívky nejsou v ničem nezajímavý. Jejich osudy a problémy nám jsou naprosto ukradený. Nikoho nezajímá, že tenhle se bojí vody, sbalí holku a tamten na táboře sbalí jinou. Seriál i na prostoru pouhých dvanácti minut na epizodu často nudí až to není pěkný. Humor vychází do ztracena a já se spíš cítím trapně za ty postavy, než abych se s nimi bavil. Tady Stream střelil vedle. ()

Indy21 

všechny recenze uživatele

Velmi mě seriál překvapil. Moc se mi líbil. Připomínal Okresni přebor i když zdejší kvalita hunoru je o úroveň horší. Zklamáním je jen celkova delka seriálu. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

na pohodu...žádný zázrak,ale narozdíl o stejně nové Lajny jsou tady postavy uvěřitelné a ne tak nechutně vulgární...poprvé v životě mi Adéla Gondíková nevadí,to opravdu beru jako klad...velké plus za díl Kontrola,kdy jsem se u hasičské nádrže z peněz EU lámala smíchy...pan Vondráček je léty prověřený extra třída herec :) ()

Reklama

Reklama