Reklama

Reklama

Záhadná bouře

  • Španělsko Durante la tormenta (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V den pádu Berlínské zdi se nad Španělskem točí zvláštní bouře a malý chlapec slyší v domě přes ulici hluk souboje a jde se do obydlí sousedů podívat. Tam spatří muže s krvavým nožem stojícím nad mrtvou manželkou. Chlapec v panice prchá a venku na ulici ho přejede auto. Po mnoha letech přichází identická bouře a Vera Roy (Adriana Ugarte) najde ve svém domě starou kameru a televizor. Když si chce se svým manželem pustit staré nahrávky, ještě netuší, že působení nevyzpytatelného přírodního jevu jí několikrát změní život takovým způsobem, jaký si do té chvíle nedokázala ani představit. (C0r0ner)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Taky jsem si ve své době na Španělech ujížděl. Pokud vám současná španělská produkce sladce laská šourek, tento kousek se ve sbírce rozhodně neztratí. Stejně jako Los Ojos de Julia, El Cuerpo, La Cara Oculta, Contratiempo či první dva díly REC staví tento film na profesionálním řemesle, skvělých hercích a dobře napsanému scénáři, což je taky jeho kámen úrazu, jelikož stačí vidět tři takové španělské thrillery a prokouknete všechny karty dlouho před koncem a zde ten konec přichází o dobrých 30 minut později, než by bylo záhodno, ve snaze pojmout vše co nejpoctivěji a dát všem skulinkám co nejvýživnější dovětek, nedbaje na natahování příběhové fusekle až někam pod koule a na klesající záživnost příběhu. Solidní porce pro milovníky této evropské odnože, ale všechny výše zmíněné filmy bych doporučil o něco víc. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další skvělý snímek od Oriola Paula. Znám od něj ale i lepší věci. Celé je to postavené na podobném cestování v čase, jaké bylo použito v Mužích v černém 3. Žena se během zvláštní bouře prostřednictvím videokamery a staré televize spojí s chlapcem z minulosti, aby mu zachránila život. To ale ten její obrátí vzhůru nohama a ona přijde o dceru. Snaží se tedy vše vrátit zpět, ale to není tak jednoduché. Podaří se jí vše napravit a dceru zachránit? "My se známe? Ano, ale nepamatuješ si to." ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo je autorom geniálnych filmov, ako Telo či Contratiempo, a preto som neočakával, že by sa mu tento film nevydaril. Určite nedosahuje kvalitu tých dvoch spomínaných, ktoré boli podľa mňa bezchybné, ale aj tu ma dosť dobre zaujal. Napriek tomu, že námet s búrkou a časovými slučkami nie je nič nové či originálne, nájdeme si tu bezchybné zvraty, spletitosť náhod a vnorenie sa do deja po celé dve hodiny. Som rád za takéto filmy a je len škoda, že takúto tvorbu naše televízie vôbec nepreberajú. Radšej tam dávajú čokoľvek americké, hlavne že to vyvolá mozgovú obrnu. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo má ve zvyku divoce překombinovat děj a zahltit tím množstvím zvratů diváka, aby se v té smršti informací ztratil. Ne vždy se mu to zcela daří, určitá předvídavost i nelogičnosti pozornému divákovi stejně neuniknou. Tentokrát ale budu smířlivější, protože zvolil téma, které mě baví a protože se mnou tak okatě nemanipuloval a nedělal ze mě blbku, tak jako v Contratiempo. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Španělská variace na Frekvenci a Osudový dotek, takže hrátky s cestovánim časem a efektem motýlích křídel. Ze začátku jsem byl vcelku nadšenej, ale jak se začal celej příběh rozplétat a zároveň se vrstvily další dějový linie, začal jsem o biják tak trochu ztrácet zájem (zejména z důvodu velký překombinovanosti). Příběh se měl buď plně soustředit na vraždu a okolnosti kolem ní nebo na snahu Very zachránit toho malýho kluka. Radši jsem se ani nesnažil nad příběhem moc přemýšlet, protože bych se do toho akorát díky časovejm paradoxům pořádně zamotal. Finále mě trochu zklamalo, čekal jsem něco napínavýho a ne takovou uloudanou ubulenou "vztahovku". Celkově jsem teda čekal víc napětí, akce než ukecanejch scén. Za mysteriózní atmosféru, filmařinu a pár napínavejch momentů třetí hodně slabá hvězda. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama