Reklama

Reklama

Záhadná bouře

  • Španělsko Durante la tormenta (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V den pádu Berlínské zdi se nad Španělskem točí zvláštní bouře a malý chlapec slyší v domě přes ulici hluk souboje a jde se do obydlí sousedů podívat. Tam spatří muže s krvavým nožem stojícím nad mrtvou manželkou. Chlapec v panice prchá a venku na ulici ho přejede auto. Po mnoha letech přichází identická bouře a Vera Roy (Adriana Ugarte) najde ve svém domě starou kameru a televizor. Když si chce se svým manželem pustit staré nahrávky, ještě netuší, že působení nevyzpytatelného přírodního jevu jí několikrát změní život takovým způsobem, jaký si do té chvíle nedokázala ani představit. (C0r0ner)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Na doporučení MajkHany jsem si pustila další dílo od režiséra Oriol Paulo. A opět to byl zajímavý propletenec událostí. Pekelné soustředění je nutností! Líbil se mi originální nápad a skvělé provedení. Celé dvě hodiny na vás tvůrci bombí jednu událost za druhou a vy jste stále v napětí, jak hlavní hrdinka z té šlamastiky vybruslí. Vera mi moc sympatická nebyla, ale vyvažoval to Professor, který si tu střihl vedlejší postavu. Bylo zvláštní ho vidět v jiné roli. Moc toho o filmu říct nejde, abych nevyspoilerovala. Snad jen, že s koncem jsem byla nadmíru spokojená. Mozkové rotory mi ale fungovaly takovým tempem, že jsem ihned po filmu usnula. Nedoporučuji se dívat při únavě. V celkovém součtu ale bylo tohle dílo trošku slabší než Contratiempo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to nelíbilo, nevím proč. Možná proto, že to bylo takové chtěné. Vypočítavé. Nebo proto, že se tam vlastně celou dobu nic nedělo a celý ten příběh je roztahaný na dvě hodiny a devět minut zcela zbytečně, stačilo by čtyřicet minut nějakého mysteriozního seriálu. Navíc vlastně ten konec není dořečený - doposud se divákovi vše až doslovně snášelo pod nos, a najednou nevíme, co ten kluk udělal nebo neudělal, jak to zpětně celé zafungovalo (Vím, holka to někde v rychlosti vysvětluje včetně všech souvislostí, ale popravdě, pamatovat si celé není v možnostech obyčejného diváka.), a vlastně ani ten paradox, proč si ty linie pamatuje (všechny!), zatímco ostatní ani ťuk. Ta bouřka jsem doufal, že také bude mít mystičtější přesah, ale prostě se jen blýská a dojde k propojení minulosti s přítomností. V jednu chvíli mi pak už dokonce přišlo směšné, jak je tahle ženská vlastně pro tři muže (protože to vypadá, že nakonec skončí s tím pilotem letadel, že?). Navíc jsem těm postavím ale ani za mák nevěřil, přišly mi hrozně neživotné, všechny, jen figurky na šachovnici. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Španělská variace na Frekvenci a Osudový dotek, takže hrátky s cestovánim časem a efektem motýlích křídel. Ze začátku jsem byl vcelku nadšenej, ale jak se začal celej příběh rozplétat a zároveň se vrstvily další dějový linie, začal jsem o biják tak trochu ztrácet zájem (zejména z důvodu velký překombinovanosti). Příběh se měl buď plně soustředit na vraždu a okolnosti kolem ní nebo na snahu Very zachránit toho malýho kluka. Radši jsem se ani nesnažil nad příběhem moc přemýšlet, protože bych se do toho akorát díky časovejm paradoxům pořádně zamotal. Finále mě trochu zklamalo, čekal jsem něco napínavýho a ne takovou uloudanou ubulenou "vztahovku". Celkově jsem teda čekal víc napětí, akce než ukecanejch scén. Za mysteriózní atmosféru, filmařinu a pár napínavejch momentů třetí hodně slabá hvězda. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Spanielska filmova tvorba je z roka na rok lepsia a lepsia,potvrdzuje to aj tymto vyborne natocenym mysterioznym thrillerom,ktory ma hlavu aj patu a krasne do seba zapada,k tomu vsetkemu skvely namet i spracovanie,fajn herci a Adriana Ugarte by stala za hriech,jednoducho povedane je to inteligentny film,cestovanie v case je super,to sa mi lubi...:-) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Časovka na spôsob kultovej Frekvencie, akurát ešte o čosi prepracovanejšia. Keby som sa v tom veľmi rýpal, našiel by som nejaké logické výkyvy a zopár zvratov sa dá predvídať, ale aj tak je to luxusná scenáristická prácička. Režijne a herecky bez chyby. V európskej kinematografii idú Španieli momentálne prvú ligu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Vera (Adriana Ugarte) najde v kapse kalhot svého manžela sirky s nápisem Arabesco. Stejný název má restaurace ve filmu Tělo (2012), který také režíroval Oriol Paulo. (fisus)

Reklama

Reklama