Reklama

Reklama

Ride

  • Slovensko Jazda
Trailer 1

Obsahy(1)

Neúspešný herec James pracuje ako vodič pre spoločnosť, ktorá poskytuje klientom zdieľanie jázd. Keď naberie sympatického, no manipulatívneho Bruna, klient ho nahovorí, aby cestou vzali ako spolujazdkyňu Jamesovu predchádzajúcu zákazníčku Jessicu, ktorá na Jamesa čaká vo VIP klube. Obyčajná noc v Los Angeles sa pre troch ľudí zmení na vražednú hru na mačku a myš, na psychologickú hru o vlastné prežitie... Psychopatický Bruno (Will Brill), ktorého údajne opustila priateľka, vezme ako rukojemníkov taxikára Jamesa (Jessie T. Usher) a jeho spolujazdkyňu Jessicu (Bella Thorneová). Jazda nočnými ulicami Los Angeles sa už čoskoro zmení na diabolskú hru na mačku a myš, v ktorej ide všetkým o život. V televízii však beží správa, že majiteľa nočného klubu Bruna Anthonyho zavraždili. Kto je muž s falošnou identitou, ktorý mieri zbraňou na všetkých v taxíku a núti ich zabíjať náhodné obete v okolí? Kto je v skutočnosti psychopat, ktorý sa chce pomstiť celému svetu za svoj zničený život? (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jízda taxi nočním L.A., co je plná tvůrčích výmolů. Film nemá špatnou režijní fazonu a je krátký, má kolem 80 minut. Ovšem trpí četnými neduhy, jakými často trpí režijní debuty. Jeremy Ungarovi tak hrozí, že se nad ním zavře voda. Copak o to, nemám obavu, že by už Bella Thorne v budoucnu neukázala Městu andělů svůj momentální výběr spodního prádla, jistě podnikne nejeden divoký noční tah městem, těžko odhadovat, zda zrovna spočine ve vířivce, jako tomu bylo v tomto filmu, který zaštítila i produkcí. Ohrožen je spíše Ungarův potenciál. Svůj scénář zaplnil takovým nelogickým chováním účastníků, u nichž mnohdy hapruje pud sebezáchovy, až má divák z toho psotník. Situace je takováto: řidič taxi služby James nabere (podezřelého) zákazníka Bruna, který je od první chvíle evidentním strůjcem potíží, všem je to zřejmé, jen ne šoférovi, který záhy podléhá jeho manipulacím, dokonce za úplatu na jeho přání začne recitovat úryvek z Richarda III. Po Brunově naléhání a přemlouvání se cestou ještě staví vyzvednout Bellu Thorne z jakési V.I.P. akce, která už téže noci služeb Ryde využila a s řidičem tak trochu hodila řeč. Ve voze jsou tak dva normální lidé, co se už tak hodinku znají, a jeden psychopat, který jim u ksichtů mává Magnumem. Ne, není to ten báječně křupavý nanuk. Výchozí situaci je tedy daná, jasno jen není příliš v tom, proč má Bruno takový eminentní zájem na likvidaci dvou lidí, kteří mu nijak významně nehatí jeho zločinné záměry, mohl je decentně obejít, kašlat na ně, ale nestalo se tak. Takže sledujeme střídavou a urputnou snahu o kormidlo, načež má psychopat navrch, a i když je neschopný a nemá propracovanou taktiku, nelze mu uniknout, dívka může utéct, neudělá to, stejně tak i šofér může pláchnout, neudělá to, scénář je komicky vždy vrátí do interiéru vozu, který příliš neopustíme. Minimalistické zpracování není nic nového, podobné náměty už uzřely světlo genitálií, tudíž snaha režiséra hrát si na tvůrčího génia je marná. Vniveč ale určitě nepřišlo herecké obsazení, vedle Belly Thorne se blýskne v roli černošského šoféra Jessie T.Usher a také Will Brill, jehož hnusná žvanivá hlava by zasloužila utrhnout. Napínavější sekvence se najdou, není jich ale přehršel. Film je zpočátku celkem ukecaný. A rozuzlení identity psychopata nemá tolik překvapivý efekt. Takže hlavní prim sehrává projížďka setmělými ulicemi L.A., která si neúčtuje žádné extra přirážky za tvůrčí nedodělky. 6/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Škoda dvou věcí, jinak to nebylo tak špatný. Jedny velký nelogičnosti a tomu, že víc než co se děje vás většinu filmu zajímá "doprdele proč?!" ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je mám osobne rád malé filmy, ktoré nepotrebujú veľa hercov. "Ride" však akosi zlyháva a nevie nám poriadne ponúknuť zaujímavú story a najmä akési celkové vyvrcholenie. Veci, čo sa udejú by mali mať svoj efekt, no reálne ma v mnohom nechali absolútne prázdneho a akosi som necítil absolútne nič v rámci spojenia medzi postavami. Všetci traja herci sú v rámci svojich možností celkom okey, no problém je v tom, že film potreboval asi viac napätia a života. Neviem osobne ani čo viac mám na film povedať. Na to, že tu máme malý film o šoférovi Uberu, jeho budúcej priateľke a psychopatovi, ktorý urobí z ich večera ich absolútne najväčšiu nočnú moru, tak akosi tomu chýba akákoľvek energia. Koniec filmu sa snaží byť akosi viac inteligentný a presvedčiť nás, že všetko čo sa udialo malo aj nejaký zmysel, no úprimne ten pocit nemám. Zmysel to nemalo a dokopy film len zabíja náš čas. Viem si predstaviť tento nápad fungovať lepšie, no asi to chcelo ísť do iných situácií a dať tomu iné zakončenie. Nedávajte komplexnú logiku tam, kde je potrebná jednoduchá logika. Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo na celkom dobrý film. Road konverzačka, ktorá nemá hluché miesto, dobre sa v dialógoch posúva dej a človek je naozaj zvedavý, ako to dopadne. Len ten záver to celé zmrvil. Nepriniesol nielen nejaký zvrat či prekvapenie, on vlastne nepriniesol ani uspokojivé vysvetlenie a ja sa pýtam prečo? Došla snáď režisérovi páska alebo mal zmluvu len na 80 minút materiálu? Naozaj nerozumiem, motívy nie sú dostatočne objasnené a vlastne ani presne nevieme, čo ten černoch urobil na pumpe, a ako to celé dopadlo ďalej. Inak Thorne nie je žiadna herečka, už aj ten Brill s lopármi namiesto uší si ju mazal na chleba akoby nič. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to má sice hodinu a čtvrt, ale 45 minut se tu vůbec nic neděje. Jenom se jzdí a žvaní o ničem. Pak tedy přijde něco, co by mělo děj někam posunout, ale jediné, co si z toho zmatený divák odnese, je otázka "Kurva proč?". 10% za herce. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Za poslední dva roky vyšly dva thrillery na téma vraždící taxikář. Tohle a https://www.csfd.cz/film/539435-ryde/komentare/ oba jsou na stejný styl a oba obsahují stejné prvky (opuštěný chlápek, kterému přeskočí v palici) . V obou se do taxíku dostane nějaký magor co dělá jiným lidem peklo ze života. Zatímco v Ryde zde, ale byl taxikář co vraždil zákazníky tady máme magora co má podělaný život a mstí se. Optimálně by to bylo 60 procent jelikož potěšila hudba na začátku,ale kazí to konec, který vyjde do ztracena (navíc jak by pak řídil s nabouraným taxíkem). 20 procent za film a 20 za hudbu a Bellu jinak průměr tak akorát třeba na Tv Barrrandov. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Něco málo přes hoďku krátká variace na Mannův Collateral. Noční LA, tajemný pasažér..jop, docela fain oddychovka, která sice ke konci ztrácí dech, ale rozhodně ne tolik, abych si řekl, že tohle byla ztráta času. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

no bylo to docela napínavé s hezkou holkou, pro škarohlídy: jak by řídil nabouraný taxík, ten taxík nemá označení, mohl ukrást libovolné auto, otázkou je, jak by zamaskoval zkrvavený obličej, ale i tak by mu asi stačila jen poloha aby ji mohl unést, jen takové teorie po konci :-) ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Dva, později 3 lidi jedou autem a tlachají. To zabere tak 95% filmu. Nuda a blbost jak prase. Zbytek času vylezou ven a je aspoň nějaká změna, ale vše v odpadní kvalitě a bez čehokoli, co by aspoň trochu zaujalo. Konec je tupý a klišoidní. Otřesná podívaná, skoro celé popřetáčeno. (1%) ()

Reklama

Reklama