Reklama

Reklama

Nadosmrti spolu

  • Česko ZOO (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V den, kdy se Karen a John dozvědí, že nemohou mít děti, ztratí jejich manželství jiskru. Začnou vypadat jako chodící mrtvoly, lapené ve spárech každodenního života a na pokraji rozvodu. Poté, co vypukne zombie apokalypsa, se mladý pár musí zamknout ve svém bytě a čekat na záchranu. Zatímco se okolní svět hroutí, nezbývá, než si k sobě znovu najít cestu a získat zpět ztracenou lásku. (Cinemax)

(více)

Recenze (29)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si telefonoval s uživatelem Claudel a v rámci našeho filmového pokecu mě upozorňoval na tento kousek na HBO GO, tak mě během hovoru nedošlo, že jsem Antonio Tubléna dokonce videl osobně na jednom fesťáku. Takže, protože teď máme s Claudelem mírové období a nejsme v nějaké zásadní filmové rozepři, nakonec jsem se na film vyhrl a rozhodně nelituji. Je to multižánrovka jak prdel, opravu to co vypadá ze začátku jako dusná vztahovka se po chvíli mění v černohumornou komediii atd, atd až to končí u nádherného vlastně jednoho z nejsilnějšího romantického zakončení co jsem kdy viděl, opravdu tomuhle se říká láska, no trošku extremní, ale láska. Antonio Tublén ani na po druhé nezklamal a vysekl hodně originální kousek. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmu ubližuje zmatení žánrů - ze začátku zombie, ale nikoliv horor, jen coby pozadí, kontext, poté psychologické drama o sociálních rolích a maskách, nakonec romantická slaďarna...pak konečně náznak hororu...ale opravdu jen náznak...a nakonec ještě větší romantickej cukrkandl...skoro jak ze Svítání... Tohle se fakt nepovedlo...v zombie subžánru by přece jen měli účinkovat i nějací zombíci...a nejenom za vstupními dveřmi ve filmu, v němž kamera neopustí byt... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení z Dánska. Příběh se zaměřuje na smutný pár, který je nedaleko od rozvodu, ale kvůli nepříznivým podmínkám ( Právě vypuklé zombie apokalypsy) jsou nuceni držet spolu, aby přežili a zároveň se sblíží a snaží se zachránit si manželství. Film je plný černého humoru a párkrát jsem se vyloženě smál nahlas. Velmi vtipné mi přišlo odkrývání manželčino tajemství ( Co schovává tajně celou dobu ve skříňi je vyloženě k popukání), Film také obsahuje kreativní nápady a dojde i na nevítané hosty, díky kterým nepříjemné dusno visí ve vzduchu. Zombie jsou zde bohužel jen na okraj, ale i tak se mi velmi tahle Dánská nezávislá záležitost líbila. Nebude to pro všechny, ale pokud se naladíte na tón filmu budete se slušně bavit. S hororem to však společného moc nemá. 75% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dalo by to skvělou hodinovku, honění celovečerní stopáže je holt zas jednou na škodu - scény se musí opakovat, pointy prodlužovat, i když úderná zkratka by tomu slušela mnohem víc. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O zombie (takmer) bez zombie, skôr sociálna satira o dvoch ľuďoch odrezaných od spoločnosti, ktorý k sebe musia opätovne nájsť cestu, pričom ich postretnú rovnaké nástrahy, ako v bežnom, štandardnom živote. Horor nie, toto treba škrtnúť, lebo “ZOO” je čistá, pomerne pomalá dráma, s občasnými prvkami tragikomédie. Priemer .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Poslední útočiště lásky rodící se ve stínu hrozivé apokalypsy. Nikdy bych si nepomyslela, že mě u zombie žánru zasáhne taková vlna emocí (prostě romanťárna jak sviňa). Nadosmrti spolu je film velmi lidský a ještě víc dojemný. Antonio Tublén tedy umí zahrát na citovou strunu a to vše pod taktovkou maestra Mozarta. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Romantický, nikoliv sentimentální, snímek o mladém páru, který se dostal na životní křižovatku. Okolnosti pak způsobily, že se vydali správným směrem, avšak to ještě neznamená, že budou mít štěstí. Život v izolaci plyne zdánlivě poklidně, jen čas od času jej naruší nějaký vetřelec, pak se vše opět vrátí do zajetých kolejí. Karen a John si uvědomují, že budou muset jít dál... Místy hořký humor, občas lehce peprný, místy zběsilejší akce, kdy, jak už to bývá, je třeba se vypořádat s větším nebezpečím, než jsou nakažení. Ač snímek vypadá, že není hororem, tak ve skutečnosti jím je, protože to, co hlavní postavy prožijí, se jinak nazvat nedá. A k původním třem hvězdám dávám jednu za konec, který jsem tušil, nebo si ho možná přál, páč byl nejlepším možným řešením. Výborná hudba ve spojení se záběry na město vytváří mrazivou atmosféru....ale připouštím, že film by mohl být i o něco kratší. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vědomí odchází, nicota přichází..." POZOR, tohle není HOROR, ani zombárna. V zabedněném bytě s Karen a Johnem neztrácejte čas, pokud jste sami zabednění (viz Radek99), zbytečně vám pak při plivání na film vyschne patro. A prý že se v tom střídají "nesourodé" žánry. Ale to v životě přece taky! Romantika začínajícího vztahu, černý humor sousedských vztahů v činžáku, drama ubíjejícího, již roky trvajícího nenaplněného manželství i tragedie zemřelého dítěte. To poslední je strašné, mnohem horší než jakákoli možná apokalypsa za dveřmi bytu. O tom film ve skutečnosti je, milé děti, žádný "zombie subžánr". Drama jak řemen, uprostřed sobecké, cynické a černohumorné, v závěru pak překlopené do naprosto morbidní romanťárny, zdánlivě bezútěšné, ale ve své podstatě hluboce lidské. Mít někoho, s kým budu až do smrti... Manželé coby dvě "zombie", s již mrtvým mozkem (viz starobní strašák největší, alzheimer), připoutaní řetězy a jejich ruce svázané lepicí páskou, aby se nepustili ani pak, když jejich vědomí odejde do temnoty... A do toho Mozart, tyhle skladby. Neskutečný zážitek a husí kůže jak struhadlo. Kolik hvězd? Celý vesmír. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Panebože, tohle mě fakt bavilo! Musím, teda uznat, že je to hodně ironické, ale za mě to byla super komedie s extrémně romantickým koncem. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého. Tím myslím, že venku řádí virus, takže lepší výběr už být ani nemohl. Z filmu mám pocity tak půl na půl. Jsou tu strašně nudné pasáže a naopak, některé výborné. Z těch skvělých scén jsou sousedi, drogy a partička hajzlů. Zbytek mě celkem nudil a ani výběr herců nebyl můj šálek čaje. Finále umělo zahrát na city. Lepší průměr. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dánové dokáží vždy zaujmout i překvapit. Originalitu upřít nelze. Žánry se po cca patnácti minutách střídají a ačkoli se to postavami v příběhu nehemží, pocity nudy divák nezakouší. Oba hlavní představitelé oslňují svojí výstavní angličtinou a uvěřitelným projevem lidí, kteří ztratili vše, ale získali jeden druhého. Závěr navýsost dojemný umocněný Adagiem, které mi zní v hlavě i hodinu po závěru. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Takový tichý, málo známý filmík, který konečně vtipně pojal zombie apokalypsu u mladého páru (jejich denní jóga, zásoba drog, krádeže sousedovic oblečení...). Má to rychlý začátek prošpikovaný vtípky a fakt jsem se od srdce smál, některé situace byly neskutečně lidsky stupidní a komické. Do půlky si zachovává takový komornější přístup, což je možná trochu škoda, ale postupem času dal film neuvěřitelně prudce nohu z plynu a veškeré komediální prvky zmizely, naopak je vystřídalo sáhodlouhé drama až do závěrečných titulků. Jednotlivé části byly dobré, kdyby se jen přenesly na film a utvořily konzistentní celek, takto rozhozené na komediální a drámovou půlku mi to prostě strašně nesedlo. Nehledě na to, že prvky zombie apokalypsy zde nebylo využito ani na minimum a konec byl až moc klasický. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože tohle byl pár za všechny peníze, celý film jen nuda a nuda a to při prvních minutách a záběr na letadlo mě nakoplo na dobrý film, bohužel nestalo se tak. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V první třetině lehká komedie, kdy se rozháraný manželský pár svérázně vyrovnává s nastálo situací, v té druhé úsměvné psychologické hrátky a v poslední části prvoplánová romantika. To vše s nádechem zombie hororu, který tu ale plní jen zástupnou roli. A dohromady to funguje víc než jen uspokojivě. Své si odvádějí i herci a docela by mě zajímalo, kde byla doteď schovaná Zoë Tapper. Líbilo. 80% ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Parádní multižánrovej miš-maš, hlavně teda ale vztahový drama a romantika na pozadí zombie-apokalypsy. Manželé zůstanou uvězněni v bytě. Hodně berou drogy, hodně (!!) (to se mi líbilo nejvíc), kecaj a vymýšlej věci ... A hodně je to stmelí a prohloubí jejich vztah. Děj však pokračuje dál, příjdou nezvaní návštěvníci, a další ... a další ... Ti dva jsou hrozně sympatičtí a celý je to dost fajn. Mě se to líbilo, nečekaný překvápko ... ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Nápad se tomu upřít nedá. První část dokonce graduje, láká a dalo by se říct, že drží v očekávání. Druhá to zabije, je plná klišé, stahuje pozornost a závěr je "bez komentáře". Natočit hlubokou lovestory pouze na pozadí zombie apokalypsy není špatný, ale myslet si, že tím zvládnem hloubku postav a sílu lásky je špatnej předpoklad. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ta slabá hvězdička je jen za kameru, ale jinak to bylo strašné. Strašně nudný film o jednom nesympatickém páru, který je hodně nevtipnými pokusem o komedii, příšerným pokusem o drama, které je ale naprosto bez psychologie (kterou bych vzhledem k námětu očekával automaticky), s blbě představenými postavami a blbě vedeným vztahem mezi nimi. Na to, že se ti dva těsně před apokalypsou plánovali rozvést, se dali strašně rychle dohromady a bez nějakého pořádného důvodu z toho vznikla MOŽNÝ SPOILER láska až za hrob KONEC SPOILERU, takže jsem těm dvěma nevěřil ani nos mezi očima, natož skutečnou lásku. Ale zdá se - nebo to aspoň z tohohle filmu jaksi vyplývá - že každý pošramocený vztah zachrání hromada drog. Tady se vlastně fetuje v podstatě neustále a mě to přišlo otravné už napotřetí, stejně jako přehršel sexuálních scén. Jako jo, čím se tam ti dva mají bavit, ale místo téhle opakované vaty mohl režisér zamakat na psychologii postav, aby to pak nepůsobilo tak kýčovitě a banálně. Já proti těmhle minimalistickým pojetím hororů nic nemám, ani proti tomuhle námětu uvěznit 1-2 lidi v panelákovém bytě během probíhající zombie apokalypsy, například Noc požírá svět se mi docela líbilo, ale tady to prostě nefunguje vůbec. Navzdory zdejšímu nadšení (aspoň soudě dle komentářů) mě to vůbec nezaujalo, spíš naopak, mám dost velký problém na tom filmu najít cokoli kladného, když mi byl protivný od začátku do konce. A to ta část, kdy se pokouší o komedii, byla ještě nejlepší, ale ta slzopudná kýčovitá romanťárna co se z toho pak stala, ach... Ne, fakt ne, třeba je chyba ve mě, ale kromě slušné kamery tenhle film žádný klad pro mě nemá. Nehledě na to, že režisér asi nemá ani minimální cit pro tempo a celé se to neskutečně vleče. Slabá 1* ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dokud to vypadalo na potencionální sociální komedii se zombíkama za dveřma, bylo to hodně fajn. Přechod do dramatu a co víc, přechod do tragického konce mě už moc nebavil. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Konverzační zombie komedie téměř bez zombáků. Jen když to ke konci přejde do vážného tónu, je to slabší. ()

Reklama

Reklama